“ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ”

Μετά από οκτώ χρόνια “τεχνητής” κρίσης, υπερφορολόγησης του Ελληνικού λαού και σκληρών μέτρων με χαράτσια και “ψαλίδια” σε μισθούς και συντάξεις ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕSM) είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση εφαρμογής του Ιρλανδικού μοντέλου για τα κόκκινα
δάνεια και στην Ελλάδα. Στόχος του ESM είναι η στήριξη των τραπεζών αλλά και η τακτοποίηση τυχόν νομικών εκκρεμοτήτων για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου στα πρότυπα του ΔΝΤ. Ο ESM και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αγάπησαν ξαφνικά τους Έλληνες δανειολήπτες απλά είδαν ότι ούτε τα “νούμερα” βγαίνουν ούτε μπορεί να γίνει συμφωνία για το Ελληνικό δημόσιο χρέος. Το “κούρεμα” των “κόκκινων” δανείων δεν θα γίνει αναίμακτα ούτε θα γίνει χωρίς αντίκρυσμα. Σε κάθε περίπτωση ο ESM δεν θέλει την δημιουργία ενός νέου οργανισμού στους κόλπους της Ευρωζώνης αν δεν έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και με ένα γενναίο “κούρεμα” ξέρει πως έτσι θα σβήσουν περίπου 10 έως 12 δις ευρώ από τα 20 δις που εκκρεμούν από τα “κόκκινα” δάνεια που προκάλεσαν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι με την πολιτική λιτότητας που εφάρμοσαν στην Ελλάδα.
     Η Ελλήνων Πολιτεία καλεί την Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην δώσουν αφορμή για πολιτική ή κάθε άλλους είδους εκμετάλλευσης κυρίως από τις τράπεζες και ακολούθως από τα κόμματα του ¨δημοκρατικού” τόξου. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην ξεκινήσει την άθλια προπαγάνδα περί τακτοποίησης των κόκκινων δάνειων στο πλαίσιο της “καθαρής εξόδου” δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος δεν θα κλείσει αν δεν τακτοποιηθεί κάθε εκκρεμότητα σε ότι αφορά το σχετικό κούρεμα. Επίσης η Ελλήνων Πολιτεία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της ότι με το “κούρεμα” των δανείων δεν θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι δικηγόροι για λόγους συμφέροντος θα κινηθούν με αργά βήματα έτσι ώστε να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

loading...