Δέν μασάμε ξεπουλάμε ! Προχωρεί η πώληση λιγνιτικών μονάδων


Σαν έτοιμη από καιρό εμφανίζεται η διοίκηση της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του σχεδίου αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης.


Το Δ.Σ. της εταιρείας συνεδριάζει για να αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την έγκριση της προβλεπόμενης από τον νόμο απόσχισης που θα ολοκληρωθεί στις 31 Mαΐου.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τους συμβούλους που επίσης προβλέπονται από τον νόμο για τη διαδικασία τόσο της απόσχισης όσο και των διαγωνισμών για την πώληση των μονάδων (Βορρά και Νότου), οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, νομικός σύμβουλος της όλης διαδικασίας αναλαμβάνει η εταιρεία ΣΟΛ. Σύμβουλος απόσχισης αναλαμβάνει η PwC, η οποία επικράτησε της Εrnst & Young, και χρηματοοικονομικός σύμβουλος η HSBC Bank, ενώ νομικός σύμβουλος για την ιδιωτικοποίηση αναλαμβάνει η DLA Piper. Ρόλο θεματοφύλακα, ο οποίος θα λειτουργεί για λογαριασμό της DGcomp, αναλαμβάνει η KPMG.

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ, όπως δήλωσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανόλης Παναγιωτάκης, είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων. Η ΔΕΗ θα επιδιώξει την έναρξη του διαγωνισμού την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με στόχο την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για κάθε ένα από τα δύο χαρτοφυλάκια μέσα στον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :