Κουτσούμπας: Η «πρώτη φορά αριστερά» τσακίζει τον λαό μας - BINTEO


Για βαθιά συμφωνία των κομμάτων του κεφαλαίου για να συνεχιστεί αποφασιστική η αντιλαϊκή επίθεση για να θωρακιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

«Κάνετε πολύ καλά τη δουλειά της αστικής τάξης που είναι η δουλειά σας» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «η πρώτη φορά αριστερά τσακίζει το λαό μας». Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι είναι αποκαλυπτικό για το τι περιμένει τον λαό το «αναπτυξιακό σχέδιο» της κυβέρνησης λέγοντας ότι με τη φορολογική πολιτική υπόσχεται ότι θα μειώσει της φορολογία των επιχειρήσεων κάτι που αναφέρει και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Για την αγορά εργασίας ανέφερε ότι γίνεται ένα ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, αφού η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει κανένα μνημονιακό νόμο που οδήγησαν στην κατεδάφιση συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και πως η όποια αναμόρφωση του κατωτάτου μισθού θα συνδυαστεί με τη συμπίεση του μισθού. Πρόσθεσε ότι η λεγόμενη κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία λειτουργεί ως μηχανισμός για παραπέρα μείωση των κοινωνικών παροχών και εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών.

Κατάγγειλε και από το βήμα της Βουλής την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ χαρακτήρισε στημένο δικομματικό καβγαδάκι τις αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα περί εθνικής γραμμής στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία αλλά για τα συμφέροντα τη αστικής τάξης και τόνισε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή διότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Η Ελλάδα του μεγάλου κεφαλαίου και η Ελλάδα της εργατικής τάξης του λαού.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα θα συνεχιστούν, όχι μόνο λόγω της ενισχυμένης εποπτείας και των κανόνων της Ευρωζώνης, αλλά και γιατί είναι απαίτηση της εγχώριας αστικής τάξης που θέλει να συνεχιστεί το ξεζούμισμα του λαού, να περικοπούν εργατικά δικαιώματα, για να ανακάμψει η δική της κερδοφορία. Θύμισε ότι ο ΣΕΒ ζητά μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», καμιά υπαναχώρηση από το αντεργατικό πλαίσιο, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση του κόστους ενεργείας και φτηνότερο δανεισμό.

3 σχόλια :