Οι «75» που κυβερνούν τον πλανήτη – Ποιος είναι στην κορυφή

Την πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο «έκλεψε» από τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Κινέζος πρόεδρος κατέκτησε την κορυφή της λίστας για πρώτη φορά. Σε αυτό το σημείο μάλιστα υπενθυμίζει ότι το σύνταγμα της Κίνας τροποποιήθηκε τον Μάρτιο, δίνοντας τη δυνατότητα στον ηγέτη του ασιατικού γίγαντα να παραμείνει αρχηγός του κράτους δια βίου.

Η άνοδος του Xi στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου έφερε τον Putin στη δεύτερη θέση. Σημειωτέον πως ο από το 2000 πρόεδρος της Ρωσίας (που επανεξελέγη φέτος για την τέταρτη θητεία του, συγκεντρώνοντας το 77% των ψήφων) κατείχε την πρώτη θέση για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο οποίος κύλησε μια θέση χαμηλότερα, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή του. Εντούτοις, παρά τις αναταραχές που έχει πυροδοτήσει με την αμφιλεγόμενη πολιτική που ακολουθεί και τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει γύρω από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, δεν παύει να είναι ο πρόεδρος της μεγαλύτερης οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης παγκοσμίως.

Στην τέταρτη θέση των ισχυρότερων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι:
-Jeff Bezos
-Πάπας Φραγκίσκος
-Bill Gates
-Mohammed bin Salman Al Saud
-Narendra Modi
-Larry Page

Η λίστα του Forbes απαρτίζεται από 75 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι, με την επιρροή τους καθορίζουν τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος κατοικείται από σχεδόν 7,5 δισ. ανθρώπων.

Στη λίστα έκαναν την εμφάνισή τους 17 νέα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Mohammed Bin Salman Al Saud, του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας (στην 8η θέση), του επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell (στη θέση 11) , του CEO της Exxon Mobil Darren Woods (στη θέση 34) και του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in (στη θέση 54).

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron (στη 12η θέση), ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg (στη 13η θέση), η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May (στη 14η θέση), αλλά και οι Warren Buffett (16η θέση) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi (18η θέση).

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, βρίσκεται στην 22η θέση, ενώ την 36η θέση καταλαμβάνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un.

loading...

7 thoughts on “Οι «75» που κυβερνούν τον πλανήτη – Ποιος είναι στην κορυφή

  1. ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ FORBES ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΥΣΗΣ ΒΟΡΡΑ ΝΟΤΟΥ

    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗΣ ΜΠΙ ΜΠΙ ..

    Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΕΛ SPACE TIMELORD…ΨΩΡΡΑΣ ΨΩΡΡΙΛΗΣ ..9666..

    ΝΑΙ!! ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    ΓΥΦΤΑΞΙΑΣ ΓΥΦΤΑΡΑΚΗΣ

  2. ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΟΣΟ…"ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ…"ΡΑΒΙΝΕ" 2.55μ.μ.,

    ΜΟΛΙΣ…"ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ" Ο…"ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ", ΤΟΤΕ ΝΑ "ΔΩ" ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ…"ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ"…

    ΓΙΑ…"ΚΑΛΟ" ΚΑΙ ΓΙΑ…"ΚΑΚΟ", ΣΚΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ…"ΛΑΓΟΥΜΙ", ΝΑ Τ' 'ΧΕΙΣ "ΕΤΟΙΜΟ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ…"ΒΛΕΠΩ" ΓΙΑ ΠΟΛΥ…"ΞΕΜΠΑΡΚΟ"…

    ΜΕ…"ΕΝΝΟΕΙΣ" ΘΑΡΡΩ…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  3. ΤΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ FORBES "ΞΕΧΑΣΕ" ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ.

  4. ΦΙΛΕ "ΝΙΚΟ"…"ΞΕΧΑΣΕ" ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ…"ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ", ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ…"10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…"ΠΙΣΩ" ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ…"ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ…"ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ"…

    Ε' ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η…"ΛΙΣΤΑ" "FORBES", ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΑ …"ΛΑΘΑΚΙΑ"…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  5. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΨΩΡΡΑΣ ΕΙΣΑΙ Η ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜ@@@@ ΣΟΥ
    ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΣ ΘΑΡΡΩ

  6. ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΡΥΠΕΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ.

  7. Kρύφτηκα τσα να βγω; θα μετρήσω ως το δέκα

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    φτου και βγαίνω …ευταξία που κρύβεσαι;

Comments are closed.