«Καταιγίδα» νομοσχεδίων από ΕΝΦΙΑ μέχρι Σκοπιανό στη Βουλή το τριήμερο 11-14 Ιουνίου

Προαπαιτούμενα, ονομασία Σκοπίων, το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη, ο νόμος Κατσέλη, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ είναι μερικά από τα θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν τη Βουλή τους θερινούς μήνες

Σε εντατικούς μνημονιακούς ρυθμούς αναμένεται να εισέλθει το επόμενο διάστημα η Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν δεκάδες μέτρα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες και από την Διάσκεψη των Προέδρων στον κυβερνητικό προγραμματισμό περιλαμβάνεται η νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Επίσης, εως τα μέσα Ιουλίου προγραμματίζονται νομοσχέδια για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών, τον «Κλεισθένη» και για το «Σκοπιανό» εφόσον υπάρξει συμφωνία με την γειτονική χώρα. Το πλάνο περιλαμβάνει και την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αναλυτικά, στις 10 ή 11 Ιουνίου αναμένεται η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2018 – 2022 και ενός πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων εντοπίζονται ρυθμίσεις για το νόμο Κατσέλη, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εγκριθεί από την εθνική αντιπροσωπεία όλα τα προαπαιτούμενα στο διάστημα 13 ή 14 Ιουνίου ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Επίσης, εως τις 16 Ιουλίου που προγραμματίζεται η έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής πιθανότατα να έρθει στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, η απλή αναλογική για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αλλά και για το «Σκοπιανό» εφόσον επιτευχθεί συμφωνία.

Το πρώτο θερινό τμήμα ξεκινά στις 16/7 και ολοκληρώνεται στις 5/8, το 2ο από 20/8 εως 10/9 και το τελευταίο από 10/9 εως 30/9.

Με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας αναμένεται και η έναρξη των διαδικασιών συνταγματικής αναθεώρησης.

loading...