Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψε ο Ελληνικός Στρατός»! - Nέος «βιασμός» της Ιστορίας από την Αγκυρα


Μαθήματα ιστορίας τουρκικής εμπνεύσεως παρέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Μιλώντας από την Σμύρνη, προπύργιο της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν φρόντισε να δείξει πόσο ειλικρινής ήταν όταν απεύθυνε «μήνυμα ειρήνης» προς την Ελλάδα πριν από μερικές μόνο ημέρες.

Εκφωνώντας λόγο στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι ήταν εκείνοι που την έκαψαν!

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τον Στρατό τους. Οι Έλληνες στρατιώτες, έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν.

Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» ήταν ακριβώς τα λόγια του Ερντογάν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Οι πρόγονοί μας», δήλωσε εμφατικά ο Ερντογάν, «δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να χτίσουν, να δημιουργήσουν, και αυτό, όπως είπε, φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας.»

Πάλι καλά που δεν είπε πως στο λιμάνι επικρατούσε... συνωστισμός.

3 σχόλια :