Επιστολή Κοντονή σε Γκιουλ για τη δήλωση πως η Ελλάδα είναι «τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών»


Απάντηση στον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, έστειλε σήμερα μέσω επιστολής(27/04) ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας μας, Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών».


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή κοινοποιήθηκε στον Τούρκο ομόλογό του μέσω της διπλωματικής οδού.

Αναλυτικά επισημαίνεται «Μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό».

Yπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης  σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ΜΜΕ ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι των εγκληματιών της Τουρκίας», Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Κοντονή για την απόφαση αυτη.

1 σχόλιο :