Σολτς σε Τσακαλώτο: Μετά τον Αύγουστο θα δούμε αν θα κάνουμε κάτι με το χρέος

Προέχει η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα υπογράμμισε ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του
​Ψυχρολουσία από το Βερολίνο, μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ενώ στην Αθήνα «κύκλοι» του υπουργού έλεγαν μετά την συνάντηση ότι «διεξήχθη σε καλό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και ευρωπαϊκής πολιτικής, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν», σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο, ο Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «δεν έχω να πω τίποτα» .

Αντιθέτως όμως, αποκάλυψε ότι το Βερολίνο επιμένει πως όλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν τον Αύγουστο, όταν θα τελειώσει το πρόγραμμα. Όπως ανέφερε, για την Ελλάδα «οι αποφάσεις θα ληφθούν με το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Τότε θα ασχοληθούμε με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μέχρι τις θερινές διακοπές».

​Ουσιαστικά δηλαδή, ενώ Αθήνα και Κομισιόν “τρέχουν” για να κλείσουν όλα έως 21 Ιουνίου, το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ έθεσε σαν καταληκτική διορία ​για συμφωνία σε όλα τα θέματα (Global agreement) το Eurogroup της 12 Ιουλίου, πριν πάνε για διακοπές οι Ευρωπαίοι δανειστές.

Σχολίασε επίσης τις πληροφορίες για το «ολιστικό» Πρόγραμμα Τσακαλώτου, ως εξής: «Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο Πρόγραμμα», δείχνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός δεν πείσθηκε από το σχέδιο που του παρουσίασε ο Έλληνας ομόλογός του.

loading...