Ιατροδικαστής «αθωώνει» τον 15χρονο! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ματσάκης για διπλό φονικό: «Το παιδί λέει την αλήθεια… Λάθος η γραμμή που έδωσαν οι 2 άλλοι ιατροδικαστές»

Βέβαιος ότι ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση δηλώνει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Ο κ. Ματσάκης φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, όσο και στο 3ο πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε ότι με βάση τα νεκροτομικά ευρήματα, τα ευρήματα από την εξέταση του 15χρονου γιου της οικογένειας, ο οποίος τυγχάνει και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του άγριου φονικού, αλλά και από την αυτοψία, που διενήργησε εν τέλει μετά από 7 ημέρες χθες στο σπίτι, θεωρεί βεβαία την αθωότητα του παιδιού.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ως αληθή όλα όσα ο 15χρονος ανέφερε είπε στους ανακριτές, με τον κ. Ματσάκη, να αναφέρει πως πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά, οδηγώντας στη δολοφονία του ζεύγους.

Όσον αφορά τα πορίσματα των δύο άλλων ιατροδικαστών, ο κ. Ματσάκης υποστήριξε ότι ήταν εσφαλμένη η κατευθυντήρια γραμμή που έδωσαν, όπως φερειπείν, ότι ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Τέλος εξέφρασε, την εκτίμηση ότι οι δράστες, σύμφωνα με την μαρτυρία και του 15χρονου, πρέπει να ήταν δύο, αναφέροντας πως έχει στην διάθεσή του επιβεβαιωτικά στοιχεία περί τούτου, και πως παραμένει στην διάθεση των Αρχών για να τους τα διαθέσει, συμπληρώνοντας πως «αν ο δεύτερος μας ακούει, είπε, καλά θα κάνει να παραδοθεί.»

Παράλληλα, στις 11:00 π.μ. ο 33χρονος συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ώστε να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησής του, για διενέργεια περαιτέρω ερευνών στην υπόθεση. Εξετάζεται αν συνδέεται με το στυγερό έγκλημα και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Αστυνομίας Στ. Στυλιανού απέφυγε να απαντήσει αν βρέθηκε DNA του 33χρονου εντός της οικίας, ωστόσο ανέφερε πως βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Αστυνομία δικαιολογείται το αίτημα διατάγματος ανανέωσης της κράτησής του.

Δείτε το εν λόγω απόσπασμα από την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»:

Δεν υπάρχουν σχόλια :