Προανακριτική Novartis: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιστρέφουν τον φάκελο στη Δικαιοσύνη

Τα μέλη της πλειοψηφίας δρομολόγησαν τη συγγραφή του πορίσματος που θα «εισηγείται» την αναρμοδιότητα της Βουλής να ερευνήσει τα 10 πολιτικά πρόσωπα
Το προαναγγελθέν φιάσκο της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis
επιβεβαίωσαν κατά την σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δρομολογώντας τη συγγραφή πορίσματος που θα υποστηρίζει ότι ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη, καθώς η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο 20 – 25 Απριλίου προκειμένου να συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος και των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης «τεκμηρίωσαν σήμερα την αναρμοδιότητα της Βουλής να ερευνήσει τα συγκεκριμένα αδικήματα». Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πληρέστερη τεκμηρίωση των επιχειρημάτων ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που προγραμματίστηκε για την 17η Απριλίου να παρουσιαστούν γραπτώς τα νομικά επιχειρήματα που υποστηρίζουν την άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το τελικό πόρισμα σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα εκτός από τις νομική ανάλυση θα περιλαμβάνει τις θέσεις τις αντιπολίτευσης – εφόσον αποφασίσουν να επιστρέψουν στις εργασίες της επιτροπής -, τα νομικά κείμενα που ήδη έχει καταθέσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και αποσπάσματα από τις επιστολές των εννέα πολιτικών που κλήθηκαν να καταθέσουν στην επιτροπή αλλά αρνήθηκαν δια επιστολής.

Πάντως, τόσο για το αδίκημα της νομιμοποίησης όσο και για της δωροδοκίας η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί με σχετικές νομολογίας. Είναι χαρακτηριστική η υπόθεση του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου όπου το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε πως η τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας εντάσσεται στα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ερευνηθεί από την Βουλή ενώ του «ξεπλύματος» είναι διαρκές, δεν παραγράφεται και ερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη. Απαντώντας στην σχετική παρατήρηση ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως δεν ανησυχεί για την αρτιότητα του τελικού πορίσματος επισημαίνοντας ότι θα βασίζεται στο Σύνταγμα και τους νόμους.

loading...

2 thoughts on “Προανακριτική Novartis: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιστρέφουν τον φάκελο στη Δικαιοσύνη

  1. είστε όλοι πουλημένα κορμιά και ανθρωποφάγοι , βρε ΗΛΙΘΙΟΙ υπάρχει χρηματισμός; αποδείξτε το ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί σας αντίπαλοι έφαγαν ή έκλεψαν χρήματα και μετά στείλτε τους στην δικαιοσύνη βρε ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ , τι είναι αυτά που κάνετε , σας τα στέλνει η δικαιοσύνη ως αρμόδιοι και σεις τα επιστρέφετε ως αναρμόδιοι , βρε ΨΕΥΤΕΣ σας πήραμε χαμπάρι τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΣΤΕ

  2. ΤΗΝ υπόθεση Σαρκοζί, όλοι την είδαμε, Αυτό που δεν είδαμε, ήταν, ότι η Γαλλική Βουλή δεν ανακατεύτηκε σε όλη την μέχρι σήμερα διαδικασία, μήπως αυτό λέει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;
    Το εάν τα πήραν μερικοί ή όχι, αυτό να το αφήσουν όλοι στην Δικαιοσύνη, και χωρίς παρεμβάσεις,
    Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να κάνει μήνυση στο FBI,
    Και κανένας δεν παίρνει Μιζα με Επιταγή και ενώπιον μαρτύρων ή του Εισαγγελέα, εάν δεν τα έχει πάρει κανείς τους, τότε που πήγαν τα δις που έχει χρεωθεί η Χώρα μας και γιατί καταντήσαμε Έτσι, είναι ΄΄ενα Ερώτημα, που πρέπει να αφορά όλους μας, και δεν είναι καθόλου πατριωτικό να προσπαθούν μερικοί να τους καλύψουν .
    Όχι κύριοι, όποιος τα πήρε να πάει να κάνει παρέα του Τσοχατζόπουλου, κατέστρεψαν τη Χώρα και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, Τέρμα αυτό,,,ας το καταλάβουν όλοι,..α,,,

Comments are closed.