Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις σε ΑΟΖ Κύπρου – Θα μοιραστούμε με τους Ελληνοκύπριους το φυσικό αέριο»! (βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε σήμερα στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ για να πραγματοποιήσει θαλάσσιες έρευνες προς ανεύρεση υδρογονανθράκων, δηλαδή γεωτρήσεις.

Μιλώντας σε συνέδριο για το φυσικό αέριο και το διαμοιρασμό του, ο Τούρκος πρόεδρος αφού αναφέρθηκε στην κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακουγιού.

Στη συνέχεια μίλησε για την Κύπρο και τις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην περιοχή. «Ξέρω ότι θα επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε αρχικά.

«Θα προχωρήσουμε μαζί. Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους», είπε.

«Επιταχύνουμε τη σεισμική έρευνα και τις γεωτρήσεις. Έχουμε αποστείλει ένα 36 μέτρων πλοίο, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Το πλοίο μας θα είναι σύντομα στη Μεσόγειο για να πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση. Κανένας δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν είναι, παρά το όσα κάποιοι πιστεύουν, ανερχόμενη δύναμη, όπως πριν από 15 χρόνια.

«Η Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι να φτάσει στην κορυφή».

Αυτό το πλοίο στέλνει ο Ερντογάν στην Κυπριακή ΑΟΖ

Πρόκειται για το πλωτό τρυπάνι Deep Sea Metro 2. Βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία και έχει σημαία των νησιών Μάρσαλ με ημερομηνία νηολόγησης 2011.

Έχει μήκος 229 μέτρα. Μπορεί να κάνει γεώτρηση σε 40 χιλιάδες πόδια βάθος.

Τσαβούσογλου: «Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς κινήσεις από τους Ελληνοκυπρίους»

Την ώρα που ο Ερντογάν απειλούσε θεούς και δαίμονες για τις έρευνες στην Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ψευδοκράτους, Οζερσάι έστελνε κι εκείνος τα δικά του απειλητικά μηνύματα.

«Στείλαμε τα μηνύματά μας σε όλους τους θεσμούς και τις χώρες. Στον ΟΗΕ, την ΕΕ και την Κύπρο. Τονίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από τους Ελληνοκυπρίους».

loading...

1 thought on “Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε γεωτρήσεις σε ΑΟΖ Κύπρου – Θα μοιραστούμε με τους Ελληνοκύπριους το φυσικό αέριο»! (βίντεο)

  1. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

    ΟΙ ΚΩΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Comments are closed.