Αυστηρά μηνύματα Γιουνκέρ-Τουσκ σε Ερντογάν για Αιγαίο, ΑΟΖ και Έλληνες στρατιωτικούς

«Οι καλές διμερείς σχέσεις αποτελούν πολύ σημαντική δέσμευση για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, διατυπώσαμε όμως την ανησυχία μας για τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως επίσης και για την κράτηση πολιτών της Ε.Ε. από την Αγκυρα».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, από τη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα, με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν, από τα λεγόμενα των τριών ανδρών, εικόνα περισσότερο απομάκρυνσης, παρά σύγκλισης.

Ο κ. Τουσκ υπογράμμισε επίσης ότι η Ε.Ε. στέκεται αλληλέγγυα πίσω από τη Δημοκρατία της Κύπρου σε σχέση με το δικαίωμα της να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους, και φυσικά τούτο μέσα στη δική της ΑΟΖ.

Εξέφρασε δε την ανυσχία της Ε.Ε. για τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία και ειδικά στο Αφρίν, για την κλιμάκωση της έντασης και τον εκτοπισμό πληθυσμού. Σημείωσε δε ότι πρέπει να αποφευχθεί με ευθύνη της Τουρκίας να προστατεύσει τον πληθυσμό και να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Ο επικεφαλή της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, αναφερόμενος στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και στις συλλήψεις δημοσιογράφων, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να «επανεξετάσει» τα συγκεκριμένα θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν, απαντώντας για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ δήλωσε ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των κακών σχέσεων. Τόνισε δε ότι αναμένει από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον «αγώνα του κατά της τρομοκρατίας».

Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος» να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης.

loading...

2 thoughts on “Αυστηρά μηνύματα Γιουνκέρ-Τουσκ σε Ερντογάν για Αιγαίο, ΑΟΖ και Έλληνες στρατιωτικούς

  1. ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ Θ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΈΛΛΕΤΕ ΤΥΧΟΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΚΑΤ' ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΝ ΤΟΥ ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ !

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ " ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ " ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΕΡΩΜΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ?

    ΕΣΕΙΣ ΩΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ " ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟ- ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ?

    ΕΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΦΡΙΝ, ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΙΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΖΕΪΧΑΝΤ !

    ΕΙΣΕΙΣ, ΣΠΡΩΞΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ 3 ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ….

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΕΡΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΔΗΛΑΔΗ Κ Α Τ Α Ρ Γ Ε Ι Τ Α Ι Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΕΤΣΙ ?

    ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ " ΣΟΥΛΤΑΝΟ" , ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΥΛΑ…

    ΚΑΙ ΨΙΤ, ΑΛΗΤΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ :

    ΤΑ ΔΗΘΕΝ " ΔΑΝΕΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ Α Ϋ Λ Ο Ι ΤΙΤΛΟΙ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ " ΖΕΣΤΟ" ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΆ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ …..

    " ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΡΩΜΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΝ " ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ " ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ' ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ !

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΔΗΘΕΝ " ΔΙΣΣ" ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

    ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΠΑΤΗ…

    ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΣΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΛΗΤΕΣ??

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΠΕΖΑ !

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ " ΧΡΕΟΣ " ΤΗΣ ??

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΖΕΣΤΟ " ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΑΓΝΟΙ ΑΛΗΤΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ?

    ΟΧΙ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΣ. ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΠΑΛΙΟ- ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ….

    ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 3 ΤΡΙΣΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ . ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ !

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΤΕ " ΝΤΑ", ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΕ ?

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΡΕ ΒΡΩΜΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ?

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ.

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΤΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Αγγελική αν ήσουν άντρας θα σου έγραφα : μεγάλε γ@μησες !

Comments are closed.