ΣΚΟΠΟΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ















Αγαπητοι Ελληνες ομογενεις σας καλω να συμβαλλετε σε εναν πολυ σοβαρο σκοπο. 

Ο μουσικος πολιτισμος ειναι κατι πολυ σημαντικο για την επιβιωση του Ελληνικου εθνους.

Για τους αρχαιους φιλοσοφους το μαθημα της μουσικης ηταν το ποιο βασικο μαζι με το μαθημα της γεωμετριας. 

Εδω και δεκα 12 πλεον χρονια δινω εναν τιτανιο αγωνα μεσα απο τις προσωπικες μου ιστορικες εργασιες ωστε να δημιουργηθουν Ελληνες ανωτερης και ανωτατης ποιοτητας. 

Ειμαι ο μοναδικος Ελληνας στον κοσμο που εδω και 12 χρονια μεταξυ πολλων αλλων προτεινω τον μοναδικο συνδυασμο που θα μας οδηγησει εγγυημενα στην εθνικη επιβιωση.   


Ορθοδοξια, Εκκλησιασμος, Κατηχηση, Μουσικα σχολεια, Παγκρατιο, Γνωση της πραγματικης Ιστοριας μεσα απο την στηλη Ισχυς δια της γνωσεως. 

Ολα αυτα θα οδηγησσουν τα νεα παιδια να εχουν πολυ υψηλες ηθικες αξιες και να ζουνε με χρηστα ηθη. 

Παραλληλα παραμενει παρα πολυ υψηλα το ηθικο τους με αποτελεσμα να ειναι σε θεση να αντιμετωπισουν ολες τις δυσκολιες της ζωης.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 
ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.



Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο “μυστικο ” επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. 
Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.
Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 
Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.

Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 



Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 


Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου, εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 


Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 


Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια. 



Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο. Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 



Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας. 



Ακομη και ο Αλεξανδρος με παρα πολύ εμπειρους και με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.

 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
 Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας
Μεσα στα παλατια των Ελληνων αυτοκρατορων ειχαμε προκαθορισμενες ωρες οπου ψαλλονταν η ιερη και θαυματουργη εκκλησιαστικη μουσικη. 


ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΙΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


Ελληνες θα πρεπει να γνωρίζετε σχετικα με την ανεκτιμητη αξια-προσφορα, του μουσικου πολιτισμου στον ανθρωπο. 



Ειδικα σε αυτές τις πολύ δυσκολες και επικίνδυνες εποχές για το Ελληνικο εθνος, τα σωστα ειδη μουσικης, αποτελουν πηγη ζωης-επιβιωσεως για ολους. 


Η Ελληνικη μουσικη (εντεχνο, παραδοσιακο, “βυζαντινη”,) είναι ένα από τα ελαχιστα μεσα τα οποια δημιουργουν μεταξυ αλλων φιλεύσπλαχνους ανθρώπους οι οποιοι είναι ενωμενοι και στηριζουν ο ενας τον άλλο σε ολες της δυσκολες στιγμες. 


Μεσα από την σωστη μουσικη παιδεια, παίρνουμε κατι πολύ πολυτιμο, την ανθρωπια και την αλληλεγγύη, ​συστατικα ανεκτίμητα για την συνεχεια ενός εθνους. 


Τα σωστα ειδη μουσικης αποτελουν οπωσδήποτε αντίβαρο στην μαστιγα του συγχρονου τρόπου ζωής της νεας ταξης και στην εξάπλωση της. 

Οι βασικες πτυχες του χαρακτήρα ηθος, συμπεριφορα, σκεψη, ικανοτητα υγειη συναισθηματα, θαρρος, αυτοπεποιθεση, καλοσυνη, και αλλα αναπτυσονται μεσα από την σωστη Ελληνικη μουσικη.

Σε ολα τα προαναφερομενα ο Χασαπικος συμβαλει τα μεγιστα διοτι ειναι ενα απο τα κορυφαια ειδη μουσικης και χορου ολων των εποχων.

Μεσα από τα σωστα ειδης μουσικης οι γνησιοι Ελληνες θα είναι σε θεση να ερθουν αντιμέτωπα με ολες τις δυσκολιες της ζωης. 


Η σωστη μουσικη και ειδικα το χασαπικος αποδεδειγμενα προσεφερει τα παντα, σε έναν ανθρωπο λυτρωνει, εξευγενιζει, ισορροπει, καλλιεργει ηρεμει και ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, τις γεμίζει με αγαπη για τον συνάνθρωπο, την ζωη και κάθε τι ωραίο. 

Τα σωστα ειδη μουσικης είναι απαραιτητα διοτι είναι το μονο αντιδοτο κατά της οικονομικης, πνευματικης, ηθικης κρισης ενω ταυτοχρονα θα ενισχυσει την αντιμετωπιση των δυσκολιων της ζωης.


Η μουσικη επιστημη είναι ένα από τα παρα πολύ σημαντικα τμηματα του πολιτισμου και της επιβιωσης για το Ελληνικο εθνος. 

Η σωστη Ελληνικη μουσικη και ενα απο τα ειδη της ο Χασαπικος συμβαλλουν στο να αποκτησει ένα ατομο εθνικη και θρησκευτικη συνειδηση και κατ επεκτασιν στηριζει την σταθερη συνεχεια της θρησκειας και του εθνους χωρις να υπαρχει κίνδυνος ηθικης-πνευματικης κατάπτωσης, οι οποιες θα οδηγησουν στον αφανισμο του εθνους (μοδα).

Η μουσική, μαζί την ορθοδοξια, τα χρηστα ηθη, την ιστορια. το παγκρατιο, τα αρχαια Ελληνικα συμβάλλουν στην συνέχεια και τη σταθερότητα Ελληνικου πολιτισμού. 

Την ανεκτιμητη αξια της μουσικής στην ζωή των Ελληνων μας δειχνει και το γεγονός οτι η Εκκλησια χρησιμοποιησε εξ αρχης υμνους και ωδές. 

Οι αγιοι ιεραρχες μας διδαξαν ότι η μουσικη είναι δωρο του τριαδικου θεου ώστε να συμβαλει στην διαμορφωση ηθικων αρχων στους ανθρώπους. 

Ενδεικτικα αναφερουν ότι η αρχαια Ελληνικη παιδεια και η Ελληνικη μουσικη προσφερουν ισόποσα στην εξελιξη και το ηθος ολων των ανθρωπων. 
Πολυ σημαντικο είναι οτι οι αγιοι Ιεραρχες με την σειρα τους επιμενουν να ακουνε οι Ελληνες μονον τα σωστα ειδη μουσικης ώστε να εχουν το μεγιστο οφελος στην ψυχη και στην παιδεια. 
Αντίθετα αναφερουν ότι τα τα αλλα ειδη μουσικης κανουν παρα πολύ μεγαλο κακο στις ψυχες των ανθρωπων, οι οποιοι γινονται ευάλωτοι και εν συνεχεια ανήθικοι και κακοι ανθρωποι. 

Η Ελληνικη-ρωμαικη-“βυζαντινη” μουσική είναι το πιο βασικο ειδος μουσικης το οποιο μας δινει τα εχεγγυα της πνευματικης και ηθικης εξελίξεως και σε οδηγει μονιμα στον δρομο του Χριστου. 

Φυσικα όλα αυτά τα ειδα μουσικης δεν είναι για διασκεδαση, αλλα είναι για την μεγιστη βελτιωση των ψυχων του ηθους και της πνευματικης διαυγειας. 

To βασικο κριτηριο για την επιλογή της σωστης μουσικης είναι να μας βοηθα στην αποκτηση ηθικων αρχων -παιδειας, να συνετίζει, να μας κανει να νιώθουμε ανώτερα αισθηματα, και να μας φερνει κοντα στον θεο. 


Οταν η μουσική διακρίνεται απο όλα αυτά τα στοιχεια τότε είναι αποδεκτη και πολυτιμη, διότι επιδρά θετικά στον ψυχικό κόσμο και στην παιδεια ​των Ελλήνων προκαλώντας μια τεραστια αισθηση ευφοριας και αγαλλίασης. 

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ



Για αυτο ο αγιος Ιωαννης  μας διδαξε  οτι  εαν ολοι  οι χριστιανοι αποφεγουν  τα πορνικα τραγουδια, τα θηλυπρεπη ασματα, του ς 
προστυχους –ατακτους χορους, τα αισχρα λογια, τα πολλσ γελια καθως και ολες τις απρεπειες θα σωθουν απο ολες τις βαριες αμαρτιες.  

Ταυτοχρονα θα μας πει ο Ιωαννης ο Χρυσοστομος  θα πρεπει οι ανθρωποι να πιστευουν στον Χριστο ωστε να εχουν δυναμεις να αντισταθουν. 

Ειναι παρα πολυ σημαντικο λοιπον συμφωνα με τον αγιο Ιωαννη τον Χρυσοστομο, να ακουμε τα σωστα ειδη μουσικης. 

ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 


 Για αυτο θα μας πει ο Αγιος οτι δεν θα πρπει να γινονται συμποσια και αισχρες διασκεδασεις με φλογερες   κυμβαλα




Εντουτοις οι ανθρωποι παρασυρονται σε  υμνους προς την 
Σημιτικη Αφροδίτη, με αποτελεσμα να διαπρατουν παρα πολλες κακες πραξεις μεταξυ αυτων η μοιχεια. 



 Το αποτελεσμα ειναι να εχουμε πορνεια και διαλυση των γαμων με και να βρικσεται σε θανασιμο κινδυνο η πατριαδα και η θρησκεια.



Η στηλη Ισχυς δια της γνωσεως καλει εδώ και χρονια ολους τους Ελληνες να ασχοληθουν με την εκκλησιατικη μουσικη, την παραδοσιακη, το χασαπικο και τα μουσικα σχολεια τα οποια διδασκουν αυτα τα ειδη μουσικης.


Αυτό διοτι η εκκλησιαστικη μουσικη, η παραδοσιακη και το χασαπικο είναι ένα τεραστιο κεφαλαιο στον Ελληνικο μουσικο πολιτισμο.

Στην εκκλησιαστικη μουσικη  υπαρχουν όλα τα ωφελιμα ειδη μουσικης των αρχαιων Ελλήνων φιλοσοφων, μαζι με την μουσικη για την δοξολογια του θεου. 


Η εκκλησιαστικη μουσικη, η παραδοσιακη και το χασαπικο συμβαλλουν στην αποκτηση ηθων-ανθρωπιας αλλα βοηθα στον μεγιστο βαθμο στην καλιεργεια της δημιουργικότητας ολων των ανθρωπων.

Σε αυτα τα ειδη μουσικης εχουμε την απολυτη ψυχικη αρμονια και την εμφυσηση της δημιουργιας.


Είναι αποδεδειγμενη ​η ευεργετικοτατη επιδραση της μουσικης παιδειας στην μάθηση και της σχολικες επιτυχιες.

Η μουσική μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες αφού έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, τα μαθηματικά και τη συναισθηματική ανάπτυξη. 

Η σωστη μουσικη συμβαλει στην κοινωνικοτητα. 



Μην ξεχνατε ότι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι ειχαν το μαθημα της μουσικης, ως ισαξιο, ειτε ως σχεδόν ισαξιο με αυτό της γεωμετριας. Μετα από αυτά τα δυο μαθηματα, ακολουθουσαν τα μαθηματα της αστρονομιας, της φιλοσοφιας κλπ. 


Μεσα από τα ειδικα ειδη μουσικης και χορου, οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι, ηταν σε θεση να δημιουργουν ενδιαμεσους χαρακτήρες με βαση το μετρον αριστον, οι οποιοι δεν ηταν ουτε πολύ μαλθακοι, ουτε παρα πολύ σκληροι. 


Αυτά τα ειδη μουσικης, δημιουργηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων της αρχαιότητος και του μεσαιωνα. 



Ο Αριστοκλης μίλησε για την μουσική ως κύριο μάθημα της βασικης εκπαίδευσης των παιδιών στην Αρχαία Αθήνα. Ο υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλής-Πλατων είχε ​αναφερει​ ότι η μουσικη ειναι η ζωη και η ​ψυχη ολου του σύμπαντος ​διοτι προσφερει τα παντα στον ανθρωπο. 

Ο Πλατων είναι εκεινος ο οποιος πρωτος διδασκει ως κατεξοχήν ιαση ​ψυχης και σωματος τον δώρειο μουσικο τρόπο, αρχαία μουσική κλίμακα η οποια αντιστοιχεί στον πρώτο ήχο της Ελληνικης ρωμαικης-“βυζαντινης” μουσικής. 

Ολες​ οι σχολες των γνησιων αρχαιων φιλοσοφων ειχαν βασικο το μαθημα της μουσικης για την αποκτηση παιδειας και με στοχο για την ​θεραπεία ασθενων, διοτι η μουσικη αρμονια είναι σε θεση να θεραπευσει το σωμα και την ψυχη.



Την ικανοτητα της μουσικής να θεραπευει μας την αναφερει ο υπατος ​των φιλοσοφων Πλατωνας σε πολλά έργα του (Τιμαιος, Πολιτεια και Νομοι).


ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.



Ηταν η σχολικη 2016-2017 οταν στο μουσικο σχολειο Ηλειας ειχαν εγγραφει στην α γυμνασιου μονον δεκα μαθητες για να φοιτησουν.

Ομως παρα τις αντιξοες συνθηκες κατα την φετινη σχολικη περιοδο 2017-2018 φοιτουν 20 μαθητες στην α γυμνασιου. 

Για μια ακομη φορα η αγαπη των παιδιων για την μουσικη και τον μουσικο πολιτισμο, το παθος για την δημιουργικοτητα, και την εξελιξη νικησε καθε εμποδιο. 


Το ιδιο ακριβως γινοταν πριν απο 20 χρονια περιπου στο μουσικο σχολειο Παλληνης οταν τα παιδια εκαναν μαθηματα σε καμπινγκ κατω απο σκαλες. 


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.




Ένα από αυτά τα οποια μας διδαξαν οι προγονοι μας, είναι ότι η μεγαλυτερη αξια σε έναν ανθρωπο ειναι να κρατα την ψυχη στο στομα, να πολεμα, να επιμενει για το αδυνατο, το ακατορθωτο. 


Από την στιγμη που δεν θα λυγησει, δεν κανει πισω αλλα παραμενει σταθερος-ανυποχωρητος, τοτε γινεται το θαυμα που ποτε ενας δειλος δεν μπορει να πιστεψει, καθως το αδυνατο, το ακατορθωτο εχει γινει πλεον δυνατο κερδιζοντας την ζωη και την ελευθερια.
Αυτή ακριβως είναι η διαφορα των αρχαιων προγονων μας, των ΙΕΡΩΝ Ελλήνων, από τους σημερινους ραγιαδες προδοτες.
Παντοτε οι αρχαιοι προγονοι μας, όταν όλα εδειχναν τελειωμένα, εκει που φαινοταν, να μην υπαρχει καμια ελπιδα, οι πραγματικοι Ελληνες αγωνιζόταν, εναντια σε κάθε λογικη. 
Το αποτελεσμα σε κάθε εποχη, είναι να πετυχαίνουν το ακατορθωτο. Επειδή όμως σε κάθε περιοδο υπαρχουν δειλοι ραγιαδες προδοτες, θα δημιουργείται μονιμος πρόβλημα επιβιώσεως του Ελληνικου εθνους.
ΟΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Οι ασκοπες ενεργειες οπως ειναι αυτες του μουσικου σχολειου Ηλειας και του 
μουσικου σχολειου Μυτιληνης δεν εχουν σχεδον καμια πιθανοτητα να επιφερουν καποιο αποτελεσμα σχετικα με το αιωνιο στεγαστικο προβλημα του σχολειου. 
Οι καταληψεις δεν ειναι η λυση στο πολυ σοβαρο στεγαστικο προβλημα του μουσικου σχολειου της Ηλειας το οποιο βρισκεται στο Βαρθολομιο.


Για οσους δεν γνωριζουν την ωρα που καποιοι συνεζιζουν να κλέβουν 
ατιμωρητοι δισεκατομμύρια.
Την ωρα που για τους ξενους δινονται απίστευτα χρηματα, ενώ την ιδια στιγμη συμβουλος σε υπουργειο αμείβεται με 1,3 εκατομμύρια τον χρονο, στον νομο Ηλειας, στο Βαρθολομιο στο μουσικο σχολειο (Βαρθολομιου), κανουν μαθημα σε ακαταλληλα και επικινδυνα κοντέινερ. 


Οι μαθητες των μουσικων σχολειων εδω και πολλα χρονια στεγαζονται σε αυτά τα επικινδυνα κουτιά(κοντέινερ) και ακαταλληλα κτιρια. 

Οι μαθητες του μουσικου σχολειου Ηλειας στεγαζονται σε κοντεινερ. 


Δυστυχως το νέο σχολικό έτος θα τους βρεί και παλι τους μαθητες του μουσικου σχολειου Ηλεια σε αυτές της Αθλιες συνθηκες. 

Οι αίθουσες (κοντέινερ) συμφωνα με τον κατασκευαστη, είναι για λειτουργική χρήση πέντε ετών, δηλαδή υπήρχε εγγύηση μέχρι το 2013. 


Από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ τίθεται σοβαρό θέμα υγείας, για ολους. 



Oi φθορες που έχουν υποστεί οι αίθουσες του μουσικου σχολειου είναι εμφανέστατες. 


Επι παραδειγματι υπαρχει διάβρωση και υποχώρηση πατωμάτων, εισροή όμβριων υδάτων από τις στέγες κ.λ.π.). 


Επισης το ετήσιο κόστος συντήρησής τους ανέρχεται περίπου στα 2.500 ευρώ, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικού αυξάνει κατά πολύ ειδικά με τον κλιματισμό, καθώς και η συντήρησή των κοντέινερ κατα 400 ευρώ ετησίως. 
Οι τριτοκοσμικες συνθηκες που παρουσιάζει το μουσικο σχολείο είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους γονείς, στο να πανε τα παιδια τους. 
Για την περσινη σχολικη χρονια 2016-2017, η α γυμνασίου θα ειχε μονον 10 μαθητές. 
Αυτο είναι ενδεικτικο των συνθηκων των οποιων επικρατουν, ενώ οι κατοικοι της περιοχης, δικαιως αποκαλουν τα κοντέινερ ως παράγκες. 
Είναι  βεβαιο, ότι της αρχες της επομενης δεκαετιας, θα υπαρξει πλεον ο
κινδυνος να ανασταλει η λειτουργια του μουσικου σχολειου Ηλειας,
 εάν δεν στεγαστεί σε ένα κανονικο αξιοπρεπες σχολικο κτηριο.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ 
ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ.

Το στεγαστικο αποτελει ανασταλτικο παραγοντα για την επιβιωση του μουσικου σχολειου Ηλειας. 

Τα πραγματα ειναι αρκετα καλυτερα για το Μουσικο σχολειο Μυτιληνης το οποιο ναι μεν δεν στεγαζεται σε κοντεινερ, ομως αντιμετωπιζει αρκετες δυσκολιες στην λειτουργια του.


Δυστυχως εξακολουθεί να υπαρχει το πολύ σοβαρο πρόβλημα με την στεγαση του  μουσικου σχολειου Μυτιλήνης.


Μαλιστα την σχολικη χρονια 2016-2017 το πρόβλημα εγινε ακομη πιο εντονο διοτι αυξηθηκαν οι μαθητες του μουσικου σχολειου σε 130 παιδια ενω το προβλημα εγινε ακομη μεγαλυτερο κατα την φετινη χρονια καθως αυξηθηκε και αλλο ο αριθμος των μαθητων.
Η καταστταση είναι κυριολεκτικα τραγικη διοτι το μουσικο σχολειο Μυτιλήνης
συστεγάζεται μαζι με το πεμπτο γυμνασιο Μυτιλήνης το οποιο είναι σχολειο γενικης παιδειας.

Από την πλευρα του πεμπτου γυμνασιου εκφράζονται πολύ εντονα παραπονα διοτι εξαιτιας των μουσικων οργανων και των μαθηματων του μουσικου σχολειου δεν μπορουν να κανουν εκεινοι τα δικα τους μαθηματα.  


Η  κατασταση αναμενεται να επιδεινωθεί κατά την σχολικη χρονια 2017-2018, καθως τα παιδια του μουσικου σχολειου αναμενεται λογω του αυξημενου ενδιαφερονντος  να φτασουν περιπου εως και τα 145 με 150 παιδια.
ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΟΥΣΕ
ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !

Για τον σκοπο αυτό ειχε αγοραστει κτΙριο  το οποιο όμως δεν καλυπτει της ανάγκες του μουσικου σχολειου, με αποτέλεσμα το πολύ σοβαρο αυτό πρόβλημα να εξακολουθεί να υφισταται και με το περασμα του χρονου να διογκώνεται. 


Μεσα σε όλα αυτά σε μια κλειστη τοπικη κοινωνια ερχονται και μερικα σχολεια γενικης παιδειας να αντιμετωπισουν πολυ ανταγωνιστικα το μουσικο σχολειο
 με αποτέλεσμα να μην είναι φιλικα προσσκειμενα απέναντι στο μουσικο σχολειο.

Η Λέσβος είναι το τριτο μεγαλυτερο νησι σε εκταση για αυτο θα επρεπε να εχει το λιγοτερο δυο μουσικα σχολεια ώστε να καλυψει της μεγαλες ανάγκες των κατοικων του νησιου για μουσικη παιδεια και μουσικο πολιτισμο.



Κατι αντιστοιχο θα επρεπε να εχει  γινει και στον νομο Θεσσαλονικης ο οποιος αντι να εχει το λιγοτερο τρια μουσικα σχολεια εχει μονον ένα.

Για αυτό το λιγοτερο που θα επρεπε να γινει, θα ηταν να εχει ένα δικο του πολύ μεγαλο κτηριο, ώστε να φιλοξενει περισσοτερους μαθητες.
Πολλες φορες εχω αναφερει ότι καποια μουσικα σχολεια προσπαθουν
να δημιουργησουν κατω από πολύ αντίξοες αυνθηκες.

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αυτην την στιγμη το μουσικο σχολειο Μυτιλήνης εξαιτιας του πολύ μεγαλου προβλήματος με το στεγαστικο, αναγκαζονται καποιες ταξεις όταν εχει καλο καιρο κανουν μαθημα εξω στο προαυλιο του σχολειου.
Επισης κανουν καθμερινα μαθηματα μουσικης μεσα στο γραφειο του διευθυντη.

Η Κατασταση κυριολεκτικα είναι πολυ απελπιστικη και απαρεδεκτη.

Σκεφτειται ότι ένα ολοκληρο σχολειο με τους συντοντισττες ολης αυτης της προσπαθειας τον διευθυντη και τους υποδιευθυντες θα πρεπει επι καθημερινης βασεως να συνυπαρχουν με ολους τους μαθητες και τα μαθηματα μουσικης πιανου) μεσα στο γραφειο του διευθυντη του μουσικου σχολειου.
Το πιανο είναι το βασικοτερο οργανο μαζι με τον Ταμπουρα στην παραδοσιακη μουσικη.

Οι συνθηκες λοιπον είναι πολύ δυσκολες και επιτελους θα πρεπει να δωθει μια αξιοπρεπης λυση με αυτό το τεραστιο και χρονιο πρόβλημα.

Η επι χρονια διαβουλεύσεις επι διαβουλεύσεων δια την ανευρεση μιας λυσεως δεν εχουν επιφερει μεχρι στιγμης κανενα απολυτως ουσιαστικο αποτέλεσμα.
Στην περιπτωση του μουσικου σχολειου Μυτιλήνης Θα πρεπει πλεον ολοι οι γνωστοι τοπικοι ευεργετες και όχι μονον καθως και ολοι οσοι είναι ευρωστοι οικονομικα κατοικοι του νησιου να δουνε πιο θετικα την περιπτωση του μουσικου σχολειου ώστε να αποκτησει επιτελους το δικο του κτιριο. 


Οι μαθητες των μουσικων σχολειων Ηλειας και Μυτιληνης συνεχιζουν τις ακαρπες προσπαθειες τους, δια την εξευρεση λυσεως στο φλεγον θεμα του στεγαστικου κανοντας διαδηλωσεις και καταληψεις μηπως και ειτελους συγκινηθουν η παγερα αδιαφροι γραφειοκρατες. 

Μια εκ των μαθητων του μουσικου σχολειου Ηλειας η Αγγλεικη στα πλασια των κινητοποιησεων των μαθητων θα αναφερει οτι :
Το σχολείο μας παραμένει σε λυόμενα εδώ και 24 χρόνια. Οι συνθήκες είναι άθλιες . Ζητούμε μια δωρεά δημόσια παιδεία. 
Σαν μουσικό σχολείο ζητούμε την εφαρμογή του νόμου για την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών. 
Επίσης ζητάμε τα προβλήματα που υπάρχουν να λύνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι να φτάνουμε κοντά στα Χριστούγεννα και να μην υπάρχει λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών. 
Να σας πω ότι η ύπαρξη του μουσικού σχολείου Βαρθολομιού εξαρτάται αποκλειστικά από τα παιδιά που έρχονται από όλη την Ηλεία. 
Τουλάχιστον 15 μαθητές από την περιοχή Κάστρου – Κυλλήνης δεν εξυπηρετούνται με άμεσο δρομολόγιο με αποτέλεσμα να χάνουν αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα στις μετακινήσεις.
Τελικα σταμτησαν η καταληψη στο μουσικό σχολείο του  Βαρθολομιού, 
Αυτο όμως μέχρι την επόμενη κινητοποίηση,  οπως δήλωσαν οι μαθητές, καθως στα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρξει και νέος κύκλος αντιδράσεων σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας.
Τα μουσικα σχολεια οπως δηλωνουν οι μαθητες αντιμετωπίζονται ως σχολεία τρίτης κατηγορίας με σοβαρά στεγαστικά προβλήματα, ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων και οργάνων.


Προσωπικα εκτιμω τις προσπαθειες ολων οσων επιθυμουν να συνδραμουν ωστε να δωθει επιτελους λυση στα τεραστια αυτα προβληματα τα οποια αντιμετωπιζουν τα δυο μουσικα σχολεια και γενικοτερα ολα τα μουσικα σχολεια τα οποια εχουν προβληματα.

Δυστυχως ομως επαναλαμβανω οτι κινουνται σε εντελως λανθασμενη κατευθυνση. 

Οι πιθανοτητες να δωθει λυση στο στεγαστικο απο τους  ανευθυνους γραφειοκρατες ειναι σχεδον μηδαμινες για να μην αναφερω οτι ειναι ανυπαρκτες. 

Εντουτοις υπαρχει περιπτωση να δωθουν λυσεις στα προβληματα αυτα απο την Ελληνικη ομογενεια.
Επι πολλες δεκαετιες καθε χρονο η Ελληνικη ομογενεια συγκεντρωνει παρα πολυ μεγαλα ποσα δια την κατασκευη ιερων ναων, σχολειων καθως επισης και για αλλες πολλες κοινωφελεις δραστηριοτητες.

Αυτο το οποιο θα πρεπει να κανει το μουσικο σχολειο Ηλειας καθως και το μουσικο σχολειο Μυτιληνης ειναι να αποτανθουν στην Ελληνικη ομογενεια της αμερικης. 

Να συγκεντρωσουν cd και dvd με τις μεχρι τωρα μουσικες δραστηριοτητες των μουσικων σχολειων και να κανουν μια σοβαρη και αξιολογη παρουσιαση του εργου τους.
Το σπουδαιοτερο ολων ομως ειναι να ταξιδεψουν το καλοκαιρι του 2018 και γιατι οχι το καλοκαιρι του 2019 στην αμερικη ωστε να κανουν μια σειρα απο συναυλιες. 

Οσες περισσοτερες γινεται. Διοτι μονον τοτε θα δωθει επιτελους λυση. 

Με αυτο τον τροπο θα ερθουν σε αμεση επαφη με τους Ελληνες ομογενεις οι οποιοι λατρευουν την Ελληνικη μουσικη, με αποτελεσμα να υπαρξει σοβαρη ανταποκριση στα παρα πολυ σημαντικα προβληματα τω μουσικων σχολειων Ηλειας και Μυτιληνης. 
Δεν θα ειναι απιθανο φυσικα τα πρωτα χρηματα ειτε ενα μερος του ποσου αυτου να συγκεντρωθει μεσα απο τις καλοκαιρινες συναυλιες των μουσικων σχολειων στην ομογενεια της αμερικης το καλοκαιρι του 2018 και του 2019. 
Να μην ξεχναμε οτι τα προηγουμενα χρονια υπηρξαν καποιες φορες που τα χρηματα των ομογενων πηγαν χαμενα καθως δεν ολοκληρωθηκαν καποια κοινωφελη εργα οπως ειναι  η ανεγερση ενος ιερου ναου.
Ποιος ο λογος να μην βοηθησουν οι Ελληνες ομογενεις το μουσικα σχολεια Ηλειας και Μυτιληνης ; 

Γιατι να μην επιλεξoυν τα μουσικα σχολεια τους καλυτερους μαθητες τους ωστε να διεκδικησουν τις σοβαρες πιθανοτητες που εχουν για να κατασκευασθουν νεα  συγχρονα κτηρια για τα δυο μουσικα σχολεια  ;

Στο σημειο αυτο να κανω εκκληση σε ολους τους Ελληνες ομογενεις να υποστηριξουν τα μουσικα σχολεια Μυτιληνης και  Ηλειας αλλα και σε ολους τους Ελληνες της μητροπολιτικης Ελλαδος να συμβαλλουν οπως μπορουν στην μεταφορα των παιδιων και των δασκαλων των μουσικων σχολειων Ηλειας και Μυτιληνης τα καλοκαιρια του 2018 και του 2019 στην αμερικη.
Επισης σας καλω να βοηθησετε οικονομικα οσο επιθυμει ο καθε ενας στην δημιουργια των νεων σχολικων κτηριων για το μουσικα σχολεια Ηλειας και Μυτιληνης.

Καλω οσους Ελληνες ομογενεις εχουν ξενοδοχεια να φιλοξενησουν τα μουσικα σχολεια Ηλειας και της Μυτιληνης κατα την διαρκεια της παραμονης των παιδιων και των δασκαλων στην αμερικη.  



ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ
ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.


Αναζητουναι προφανως ευεργετες όπως η οικογενεια Παπανικολάου στην Σιατιστα Κοζανης.
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στεγαστηκε αρχικα σε ενα ομρρφο διατηρητεο κτιριο που ανακαινιστηκε για τον σκοπο αυτο απο τους ευεργετες της πολεως Κωνσταντινο και Ελενη Παπανικολαου.
Όταν το μουσικο σχολειο Σιατιστας δεχτηκε ακομη μεγαλυτερο αιτήσεων τοτε οι ιδιοι ευεργετες  η οικογενεια Παπανικολάου εκανε δωρεα στο Μουσικο σχολειο ακομη ενα ακομη μεγαλυτερο κτιριο, ώστε να μην στερηθεί κανενα απολυτως ενδιαφερομενο παιδι της μουσικες σπουδες.


ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. 

ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΝΑ 
ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΣΑΠΙΚΑ.


ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟ-ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ.

Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 
ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ 
ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ 
ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ.




Κυριολεκτικα δεν υπαρχει κατι σε οποιονδηποτε τομεα που να μην το εχουν
ανακαλυψει οι ιεροι αρχαιοι προγονοι μας.

Ο Χασαπικος ειναι ενας πολυ παναρχαιος χορος και αναγεται στα χρονια της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας. 


Ο χασαπικος ηταν πολεμικος χορος των ιερων προγονων μας οι οποιοι αναπαριστουσαν της μαχες τις οποιες εδιναν και ταυτοχρονα τιμουσαν τους ηρωες Ελληνες στρατιωτες. 


Ο χασαπικος εκεινα τα χρονια χορευοταν με οπλα τα οποια κρατουσαν οι προγονοι μας. 

Το βασικοτερο ομως ειναι οτι ενα ενα απο τα πιο ξεχωριστα ειδη μουσικης το οποιο δημιουργει ηθικους και χρησιμους ανθρωπους για την Ελληνικη κοινωνια και φυσικα για το εθνος. (1)

Στην συγχρονη εποχη ο παναρχαιος Ελληνικος μεσαιωνικος χορος εχει μαγεψει εκατομμυρια ανθρωπους απο πολλα διαφορετικα εθνη οι οποιοι επισκεπτονται την Ελλαδα οχι μονον για την ιστορια, τα μνημεια, και τις φυσικες ομορφιες, αλλα και για να μαθουν να χορευουν ειτε να χορεψουν χασαπικο.

Κυριολεκτικα αμετρητοι ειναι οι ξενοι επισκεπτες στην χωρα μας οι οποιοι ερχονται ειδικα για τον παναρχαιο Ελληνικο χορο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ.

Στην συγχρονη εποχη ο βασιλιας του Χασαπικου δεν ειναι αλλος απο τον Μαρκο Βαμβακαρη. Ο Μαρκος Βαμβακαρης θα μπορουσε να εχει γραψει ενα και μονο τραγουδι σε ολη του την ζωη.

Ομως μονον  με το τραγουδι αυτο να επιτυχει να περασει στην ιστορια  στην κορυφη και να παραμεινει “αθανατος”-διαχρονικος.

Παραλληλα με το τραγουδι αυτο εγινε η αιτια να αγαπησουν-λατρεψουν 
την Ελλαδα εκατομμυρια αλλοι ανθρωποι απο διαφορετικα εθνη οι οποιοι 
λατρεψαν το τραγουδι του. 

Ο Μαρκος Βαμβακαρης κερδισε τις καρδιες πολλων ανθρωπων απο πολλα διαφορετικα μερη του πλανητη με ενα και μοναδικο τραγουδι.

Αυτο δεν ειναι αλλο απο την φραγκοσυριανη.

Ταυτοχρονα συνεβαλε τα μεγιστα στην οικονομικη αναπτυξη της χωρας.

Η φραγκοσυριανη ειναι το δευτερο καλυτερο Ελληνικο τραγουδι ολων των εποχων μετα τον λαικο “εθνικο” μας υμνο. (2)

Ουδεποτε αλλο εθνος μεσα απο τον μουσικο του πολιτσμο επετυχε να το επισκεφτουν πολλα εκατομμυρια ανθρωποι απο τοσα πολλα διαφορετικα εθνη. 


Αυτο το εκανε μονον η Ελλαδα.

Σχετικα με τον τροπο τον οποιο χορευεται ο χασαπικος ολα τα βηματα και η περιγραφη ομοιαζει με την παραθεση τελετουργικων κινησεων σε μια προσπαθεια συνδεσης του χορού με την αρχαιοτητα, τον οποιο χορευαν
στον  στρατο του Μεγα Αλεξανδρου ή την αναπαράσταση τις στασης των πολεμιστων του.


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΙΚΟΥ.

Τα οφελη οταν καποιος ασχολειται με τους παραδοσιακους χορους και ειδικα με το χασαπικο ειναι αρκετα και σημαντικα.


Η εκμαθηση των βηματων σε συνδυασμο με την σωστη εκτελεση των  βηματων του Ελληνικου παραδοσιακου χορου διευρυνουν την αντιληψη. 

Ο χασαπικος οπως και ολοι οι χοροι ειναι ενα σημαντικο μερος απο τις ανθρωπινες ζωες. 

Ο χασαπικος ειναι ενας πολυ χαρουμενος χορος που σε γεμιζει ζωη και ενεργεια. Εκτος απο τα ηθικα και πνευματικα πλεονεκτηματα ο χορος ειναι εν μερη και ενα ειδος εκγυμνασης.


Ολες οι μυικες ομαδες του σωματος γυμναζονται μεσα απο τον χασαπικο και τους παραδοσιακους χορους.
Δυο ετη συστηματικης ασχολιας με τον χασαπικο και τους παραδοσιακους Ελληνικους χορους, και οι εμπλεκομενοι θα
εχουν καλους κοιλιακους, ενδυναμωση του κορμου και των ακρων ενω παραλληλα θα αποκτησουν ευλυγισια.



Το σπουδαιοτερο ολων των πλεονεκτηματων σχετικα με τον χασαπικο
ειναι οτι σε κανει καλυτερο ανθρωπο διοτι εξευγενιζει τους ανθρωπους. 


Ολα αυτα σε συνδυασμο με την Ορθοδοξια,  τα χρηστα ηθη, την ιστορικη γνωση, τα μουσικα σχολεια, το αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, την αλλαγη πολιτευματος και την δια παντος καταργηση των κομματων. 


Μαζι με την Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες
γυναικες, συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. 



Ο Χασαπικος οπως και ολοι οι σωστοι Ελληνικοι χοροι ειναι ψυχοδιανοητικη εκφραση και εκγυμναση ενω παραλληλα συμβαλλει στην κοινωνικοποιηση και στην αποκτηση αυτοπεποιθεσεως.

Μεταξυ πολλων αλλων ο χασαπικος,ο εξαιρετικος αυτος Ελληνικος παραδοσιακος
αποβαλει το αγχος, βελτιωνει την συγκεντρωση, πειθαρχει το σωμα και το πενυμα.

Κυριολεκτικα η ψυχικη ευεξια την οποια αισθανεται καποιος μεσα απο αυτο το ειδος χορου ειναι μοναδικη και ανεκτιμητη.


Ο χορος  σε συνδυασμο με το κολυμπι ειναι μια απο τις πιο  καλες αεροβικες ασκησεις. 

Ο χασαπικος οπως και ολοι οι παραδοσιακοι χοροι αυξανουν
τον ρυθμο του μεταβολισμου, βοηθαει στις καύσεις του οργανισμου και συνεπως συμβαλλει και στην απωλεια βαρους.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΝΗΣΙΩΝ 

ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 
ΓΙΑ”ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ”-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 
ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ.


ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 
ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 


Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ :

ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΜΑΖΙ 


Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 
ΛΑΙΚΟ “ΕΘΝΙΚΟ” ΜΑΣ ΥΜΝΟ. (2)

ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΑΣΑΠΙΚΑ 


loading...