ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΑΛΒΑΝΟΥΣ

«ΠΕΡΝΑ, ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΑ»!! 
Αυτό. #Μacedonia  


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Όλο αυτό το διάστημα ακούγονται από όλους αυτούς που έχουν υποκύψει στο να εκχωρήσουν το όνομα «Μακεδονία», διάφορες αναλύσεις. 

Λίγο πολύ θέλουν να μας πείσουν ότι η Μακεδονία είναι λίγο σκοπιανή, λίγο βουλγαρική και λίγο ελληνική, και ως εκ τούτου, τάχα δικαιούνται και τα Σκόπια μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (όπως δηλ. λέμε Άνω Τούμπα, Κάτω Τούμπα κ.λ.π.).

Αυτό το επιχείρημά τους το θεμελιώνουν σε διάφορες ανακατατάξεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, είτε την περίοδο του στρατάρχη Τίτο, είτε λίγο πριν από τους Ρώσους. Όμως οι Σκοπιανοί δεν εδράζουν την προπαγάνδα τους σ’αυτούς τους χρόνους, ούτε επικαλούνται τον Τίτο κ.λ.π.
Οι Σκοπιανοί αναφέρονται σε συγκεκριμένο Μακεδονικό Κράτος, αυτό που υπήρχε το 300-400 π.Χ., και το οποίο έχει διαμορφώσει την παγκόσμια ιστορία, όπου βασιλιάς του ήταν ο Φίλιππος Β΄ και εν συνεχεία ο Μ. Αλέξανδρος.
Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν την παγκόσμια κοινότητα ότι δήθεν αυτοί είναι οι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, ότι δήθεν τα Σκόπια είναι το κράτος των Μακεδόνων, και γι’αυτό δεν στήνουν αγάλματα διαφόρων, αλλά του βασιλέως Φιλίππου, του Μ. Αλεξάνδρου, των Μακεδόνων στρατιωτών. 
Γι’αυτό δίνουν στα αεροδρόμιά τους, στα στάδιά τους κ.λ.π., σχετικές με τα άνω ονομασίες και γι’αυτό κατασκευάζουν χάρτες και στα βιβλία τους ισχυρίζονται ότι το κράτος τους φθάνει μέχρι τα Τέμπη!
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι αυτή που αναφέρουμε στο άρθρο μας με τίτλο: «Η εκχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” και ο άρχων των Ελλήνων» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Το θέμα δεν είναι το όνομα, αλλά η οικειοποίηση της Μακεδονίας διά της συνταγματικής κατοχύρωσης του ονόματος. Δυστυχώς, μέχρι τώρα έγινε κάποιο λάθος και το εξηγούμε για να το καταλάβουμε όλοι καλά.
Μετά τους βαλκανικούς πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, το 1913 από τις ανακατατάξεις προέκυψαν αξιώσεις επί της Μακεδονίας, τόσο από την Βουλγαρία, όσο και από την Σερβία· τμήματα αυτών των («ορθόδοξων» κατά τα άλλα) κρατών άρχισαν να προπαγανδίζουν την οικειοποίηση της Μακεδονίας μας και προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι δήθεν πρόκειται περί έθνους Μακεδόνων. 
Το 1933 η Ρωσία επιχειρώντας να ελέγξει τον κρίσιμο αυτό γεωπολιτικό χώρο, είναι η πρώτη χώρα που στην ευρύτερη αυτή περιοχή των Βαλκανίων αναγνώρισε εγγράφως «έθνος Μακεδόνων». 
Σήμερα ο κ. Λαβρώφ και ο κ. Πούτιν κάνουν τους φίλους μας και δήθεν υπερασπιστές μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δική τους προπαγάνδα και επεκτατικότητα, ήταν η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.
Έτσι το 1943 ο Τίτο εφαρμόζοντας και υλοποιώντας την προπαγάνδα των Ρώσων, για πρώτη φορά αναγνώρισε στην περιοχή Βαρντάρσκα «έθνος Μακεδόνων» και το ονόμασε επισήμως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση της ελληνικής Μακεδονίας. 
Το 1943 που έλαβαν χώρα όλα αυτά, η αγαπημένη μας Ελλάδα έχοντας πει το μεγάλο «ΟΧΙ» στους Γερμανούς και Ιταλούς, και έχοντας καταστραφεί από τον φασισμό του Χίτλερ, αδυνατούσε εκ φύσεως να πει και ένα ακόμη μικρότερο έστω «ΟΧΙ» στους «φίλους» και ομόδοξους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις, οι μεν Σέρβοι αναγνώρισαν άλλη Μακεδονία προκειμένου να ενσωματώσουν την ελληνική, στους δε Βούλγαρους κομιτατζήδες (που συμμάχησαν με τη φασιστική Γερμανία), τους παρεδόθη η Μακεδονία, όπου ασέλγησαν, βίασαν, έκαψαν, και ήταν χειρότεροι από τους Γερμανούς.

Η αγαπημένη μας Ελλάδα εκείνο το διάστημα είχε όλο τον άξονα εναντίον της, την Αλβανία, την Γιουγκοσλαβία, τους «φίλους» και ομόδοξους Σέρβους, και τους Βούλγαρους, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πέθαιναν από την πείνα λόγω της κατοχής, και εκατοντάδες χιλιάδες θανατώνοντο στις άνισες μάχες. 
Έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι γείτονες εκμεταλλευόμενοι την περίσταση, βάπτιζαν παρανόμως τα εδάφη τους ως «Μακεδονία», γνωρίζοντας ότι Ελλάς και Έλληνες έπεφταν στην μάχη αγωνιζόμενοι για όλη την ανθρωπότητα. Έτσι ανήθικα, πρόστυχα, ξεκίνησε το μακεδονικό θέμα.
Στη συνέχεια κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, άρχισε η δημιουργία διαφόρων κρατιδίων. Η περιοχή Βαρντάρσκα εκμεταλλευόμενη το status που επί στρατάρχη Τίτο είχε δημιουργηθεί, ανακήρυξε την περιοχή Βαρντάρσκα ως ανεξάρτητο κράτος το 1991, με την ψευδωνυμία: «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
 Προς νομιμοποίηση δε αυτού, θέλησε να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Έτσι δημιούργησε Σύνταγμα, όπου στο προοίμιο αυτού του Συντάγματος διακήρυξε –και μέχρι σήμερα διακηρύττει- και προς τους πολίτες της και προς την διεθνή κοινότητα ότι: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι εθνικό κράτος του Μακεδονικού έθνους, συνεχίζει την παράδοση του Ηλιντεν, αποτελεί νόμιμη συνέχεια της Δημοκρατίας του Κρουσόβου, είναι η κοιτίδα όλων των Μακεδόνων και έχει υποχρέωση να φροντίζει όλους τους Μακεδόνες που ζουν στις άλλες χώρες και στα εξωτερικά τμήματα της ενιαίας Μακεδονίας»!!!
Μπορείτε λίγο αδελφοί, να ενσκύψετε στην συνταγματική αυτή κατοχύρωση των Σκοπίων; Κατανοείτε ότι εμείς συμφωνούντες στην εκχώρηση του όρου «Μακεδονία», είτε ως σύνθετη ονομασία, είτε ως γεωγραφικό προσδιορισμό, νομιμοποιούμε όλο αυτό τον παράλογο φασιστικό εθνικισμό; Κατανοείτε ότι είναι Συνταγματική επιταγή και υποχρέωση να μας «φροντίζουν» οι Σκοπιανοί; Υπάρχει κάποιος που συμφωνεί με τους Σκοπιανούς και αισθάνεται Έλληνας;





loading...