WSJ: «Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ελλάδα ύστερα από μακρά αποχή»

Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ελλάδα ύστερα από μακρά αποχή, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, για την Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι πλέον ποντάρουν στον… πρώην «άρρωστο ασθενή» της Ευρώπης, εκτιμώντας ότι προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες.

Μεταξύ των funds αυτών είναι τα Brevan Howard, Amber Capital και VR Capital τα οποία εξετάζουν επενδύσεις σε διάφορα ελληνικά assets. Σύμφωνα με τους αναλυτές η Ελλάδα επιτέλους επωφελείται από την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

«Μου αρέσει η Ελλάδα, είναι η μόνη φθηνή αγορά» σχολιάζει ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής της Amber Capital, που έχει χαρτοφυλάκιο 1,7 δισ. δολ.

Όπως λέει στη Wall Street Journal, μέχρι πρόσφατα δεν είχε επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά αγόρασε ελληνικά ομόλογα πριν έναν χρόνο και πλέον στρέφεται προς τις ελληνικές μετοχές. Όπως λέει, η χώρα βρίσκονται κοντά στην ομαλοποίηση και τα ρίσκα έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με discount έναντι όλων των άλλων αγορών. Μεταξύ των funds που αύξησαν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της WSJ, είναι το VR Capital και το νεοϋρκέζικο Autonomy Capital, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 5 δισ. δολαρίων.

Η Brevan Howard, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες hedge fund της Ευρώπης, αναζητά να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ για ένα real estate fund και ένα fund μετοχών για να επενδύσει στην Ελλάδα. Προσλαμβάνει μια ομάδα εννιά με δέκα επαγγελματιών στην Αθήνα, η οποία θα αυξηθεί στους 18 στο τέλος του επόμενου έτους.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

loading...

1 thought on “WSJ: «Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ελλάδα ύστερα από μακρά αποχή»

  1. τι αρχιδιες αεροκοπανιστες ειναι αυτες ρε απατεωναρες?

Comments are closed.