Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Θα μείνετε στην ιστορία μια καρικατούρα αυτού που ονομαζόταν Αριστερά

Πώς γίνεται να τελειώνουν τα Μνημόνια και να παραμένουν σε ισχύ όλα τα μέτρα τους; Πώς γίνεται να τελειώνουν και να έχουν ψηφιστεί για μετά το 2019 – 2020 τσεκούρωμα αφορολόγητου και συντάξεων;

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση που την χαρακτήρισε «κυβέρνηση της πιο βρώμικης δουλειάς» και στον κ Αλέξη Τσίπρα που τον αποκάλεσε «πρωθυπουργό πλασίε» εξαπέλυσε ο κ.  Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την τροπολογία για τις απεργίες και την συνολική δημοσιονομική πολιτική.

Με παρέμβασή στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τον δορυφόρο «ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ», ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως «αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Εργασίας, το Μέγαρο Μαξίμου και την Βουλή διαδηλώνουν μαχητικά χιλιάδες λαού. Θα ήθελα λοιπόν με την παρέμβασή μου να σας προσγειώσω από το διάστημα και τους δορυφόρους σε πιο γήινα ζητήματα που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και δεν μπορούν να επιλύονται με μέτρα καταστολής».
Αναφορικά με την υπουργική τροπολογία και τις κυβερνητικές παλινδρομήσεις για τις απεργίες ο κ.Κουτσούμπας τόνισε απευθυνόμενος στους υπουργούς: «Συμπεριφέρεστε σαν τον κλέφτη που τον πιάνουν στα πράσα και αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να τα ξαναπιάσει αργότερα. Έτσι και εσείς σαν τον κλέφτη φέρατε νύχτα την τροπολογία για την απεργία και νύχτα την αποσύρατε για να τη φέρετε λίγες μέρες αργότερα. Σας μάθαμε πια. Πάσχα είχατε ψηφίσει και το νόμο που έβαλε ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Η άπειρη κατά τα άλλα – όπως εσείς την αποκαλέσατε – κυρία Αχτσιόγλου αποδεικνύεται έμπειρη στην κομπίνα και τη βρώμικη δουλειά».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προειδοποίησε πως «λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο γιατί σε αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου δεν θα υπάρξει. Υπάρχει το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ. Δεν σας σώζουν ούτε τα συνθήματα ούτε τα τηλεοπτικά σποτάκια ούτε τα μερίσματα από το ματωμένο πλεόνασμα». Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπηρετεί το κεφάλαιο καθώς «συμφωνήσατε με το κουαρτέτο στους πλειστηριασμούς και την ποινικοποίηση των δράσεων εναντίον τους. Κόψατε το ΕΚΑΣ και αραδιάζετε ένα σωρό παραμύθια ότι τα Μνημόνια τελειώνουν και βγαίνουμε στο ξέφωτο. Πώς γίνεται να τελειώνουν τα Μνημόνια και να παραμένουν σε ισχύ όλα τα μέτρα τους; Πώς γίνεται να τελειώνουν και να έχουν ψηφιστεί για μετά το 2019 – 2020 τσεκούρωμα αφορολόγητου και συντάξεων; Ποιο είναι το δίκαιο που έγινε πράξη και διαφημίζει ο Τσίπρας με το ρόλο πλασιέ που έχει αναλάβει;».

«Ξεκινήσατε πλειστηριασμούς από λαϊκά νοικοκυριά και όλα τα άλλα για βίλες είναι στάχτη στα μάτια» υποστήριξε για να προσθέσει «είναι δίκαια τα πλεονάσματα 3,5%; Είναι δίκαιες οι μειώσεις συντάξεων; Η βαριά φορολογία; Είναι δίκαιο το τσεκούρι στα οικογενειακά επιδόματα; Αποδειχτήκατε το πιο γρήγορο πιστόλι του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είστε εσείς η κυβέρνηση της πιο βρώμικης δουλειάς».

Ο κ. Κουτσούμπας επανήλθε στην τροπολογία για τις απεργίες λέγοντας ότι «την φέρατε σαν τους κλέφτες. Νομίζατε ότι με τέτοιες κουτοπονηριές ή μάλλον απατεωνιές θα αποφύγετε την οργή; Ή την ατίμωση και ξεφτίλα που θα σας ακολουθεί για πάντα; Θα μείνετε ίσως στην ιστορίας ως μια γραφικότητα μια καρικατούρα αυτού που ονομαζόταν Αριστερά.. όπως κι ο Λάσκαρης που έλεγε με νόμο θα καταργήσει την ταξική» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «η τροπολογία που θα επαναφέρετε  ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας και μάλιστα το κάνετε για τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή στους χώρους δουλειάς που σπάει κόκκαλα η αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Είστε μια αδίστακτη κυβέρνηση που δεν έχει καμιά αναστολή για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Λέτε είναι τάχα πιο δημοκρατική η διαδικασία. Ο ΣΕΒ θα κλαίει από συγκίνηση. Τέτοιον υπηρέτη δεν φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα».

Τέλος, καυτηρίασε την κατασταλτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μοιράζει «μέρισμα ξύλου πότε στους πλειστηριασμούς, πότε σε εργαζομένους και συνδικαλιστές» και σημείωσε «έχετε εξασφαλισμένη θέση στα κατάστιχα των δήμιων του λαού κι αυτός θα σας τιμωρήσει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι νομίζετε»
της απεργίας και μάλιστα το κάνετε για τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή στους χώρους δουλειάς που σπάει κόκκαλα η αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Είστε μια αδίστακτη κυβέρνηση που δεν έχει καμιά αναστολή για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Λέτε είναι τάχα πιο δημοκρατική η διαδικασία. Ο ΣΕΒ θα κλαίει από συγκίνηση. Τέτοιον υπηρέτη δεν φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα».

Τέλος, καυτηρίασε την κατασταλτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μοιράζει «μέρισμα ξύλου πότε στους πλειστηριασμούς, πότε σε εργαζομένους και συνδικαλιστές» και σημείωσε «έχετε εξασφαλισμένη θέση στα κατάστιχα των δήμιων του λαού κι αυτός θα σας τιμωρήσει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι νομίζετε»

loading...

1 thought on “Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Θα μείνετε στην ιστορία μια καρικατούρα αυτού που ονομαζόταν Αριστερά

  1. ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα

Comments are closed.