Η 22χρονη «ύαινα του Άουσβιτς» που κοιμόταν με SS αλλά και γυναίκες κρατούμενες – Τα αποτρόπαια εγκλήματα (φωτό, βίντεο)

Μία γυναίκα ήταν ο φόβος και ο τρόμος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το «πανέμορφο τέρας» ή και η «ύαινα του Άουσβιτς» ήταν μόνο μερικά από τα προσωνυμία της Irma Grese.

Ένα κορίτσι με αγγελικό πρόσωπο αλλά με αρρωστημένο μυαλό επέβαλλε σε απάνθρωπα βασανιστήρια κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας κακοποιώντας τα επίσης και σεξουαλικά.

Η σαδίστρια 22χρονη φρουρός αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για τους κρατούμενους.

Καθημερινά επέλεγε κι έναν διαφορετικό κρατούμενο για να τον βασανίσει με τοξικά αέρια που χρησιμοποιούσαν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης για να δώσει ένα καλό«μάθημα» στους υπόλοιπους. Παράλληλα είχε σεξουαλική επαφή με τους φύλακες SS και έτσι κατάφερνε να έχει επιρροή πάνω τους.

Τα σαδιστικά της εγκλήματα και η δίψα της για πόνο και αίμα συνόψιζαν τη ναζιστική διαστροφή και την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, κάνοντάς τη να μοιάζει περισσότερο με τέρας παρά με άνθρωπο.

Η περίπτωσή της συνεχίζει να σοκάρει μέχρι και σήμερα ιστορικούς και μελετητές με όλες τις σκοτεινές λεπτομέρειες που κουβαλάει μαζί της.

Η Irma Ida Ilse Grese γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1923 στο Βρέχεν της Γερμανίας.

Ο πατέρας της ήταν εργάτης σε γαλακτοβιομηχανία. Η Irma πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια, με τους γονείς της να δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα πέντε παιδιά τους. Το 1936, η μητέρα της αυτοκτόνησε πίνοντας υδροχλωρικό οξύ, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε παράνομο δεσμό με την κόρη ενός ντόπιου εστιάτορα.

Ο πατέρας της μπήκε στο κόμμα των Ναζί το 1937 και παντρεύτηκε ξανά το 1939.

Σύμφωνα με την αδερφή της Helene, η Irma ήταν ένα πολύ ντροπαλό και δειλό κορίτσι. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 λόγω των κακών της επιδόσεων και του bullying που δεχόταν από συμμαθητές της και έγινε μέλος μιας ναζιστικής οργάνωσης για κοπέλες από την Γερμανία.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός νοσοκόμα σε σανατόριο των SS ωστόσο δεν είχε τα προσόντα να εργαστεί ως κανονική νοσηλεύτρια και έτσι αναζήτησε διαφορετική καριέρα, πάντα φυσικά εντός του ναζιστικού μηχανισμού.

Η καριέρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα βασανιστήρια

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η 19χρονη Irma Grese μεταφέρθηκε στο γυναικείο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρικ σαν φύλακας κρατουμένων.

Η ωμότητα με την οποία εκτελούσε τα καθήκοντά της και η τυφλή αφοσίωσή της στις ιδέες του ναζιστικού κόμματος ικανοποιούσαν ιδιαίτερα τους προϊσταμένους της που έβλεπαν στο πρόσωπό της το τέλειο ναζιστικό όργανο.

Η προαγωγή δεν άργησε, μέσα σε ένα χρόνο έγινε αρχιφύλακας των SS στο Άουσβιτς και στο Μπέργκεν-Μπέλζεν ήταν υπεύθυνη για 30 χιλιάδες Εβραίους κρατούμενους, κυρίως πολωνικής και ουγγρικής καταγωγής που εκπλήρωνε με τρομερή απάθεια και ευχαρίστηση, απάνθρωπες και σαδιστικές πρακτικές επάνω τους.

Μέχρι το 1943 είχε γίνει η πιο μισητή φρουρός και είχε αποκτήσει τη φήμη της απόλυτης σαδίστριας.

Όπως αποκαλύφθηκε στην δίκη της, αρκετοί από τους συναδέλφους της τη θεωρούσαν νυμφομανή, αφού πλάγιαζε όχι μόνο με άλλους φρουρούς των SS αλλά και με κρατούμενες, τις οποίες μάλιστα δεν δίσταζε να αναγκάζει να υποκύψουν στις ορέξεις της με βία και απειλές.

Σύμφωνα με καταθέσεις, η νεαρή κοπέλα υπέβαλε σε σωματικά βασανιστήρια τις γυναίκες που κρατούνταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαστιγώνοντας το στήθος τους και κλωτσώντας τις με τις μπότες της στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ανάγκαζε άνδρες και γυναίκες να κρατάνε επί ώρες βαριές πέτρες με τεντωμένα χέρια πάνω από το κεφάλι τους, ενώ εκείνη τους επιθεωρούσε, χτυπώντας τους περιστασιακά με το μαστίγιο που είχε πάντα μαζί της.

Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ερεθιζόταν σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να ζητά από όποιον φρουρό ή κρατούμενο ήταν διαθέσιμος να την ικανοποιήσει.

Σπάνιες φωτογραφίες της Irma Grese αλλά και άλλων γυναικών φρουρών που επέβλεπαν τη μαζική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων στα «στρατόπεδα του θανάτου» των Ναζί είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, καθώς περιλαμβάνονται σε ένα τεράστιο αρχείο που θα διατίθεται προς πώληση και ανήκει στον Βρετανό δικηγόρο, Leo Genn, ο οποίος εργάστηκε ως βοηθός εισαγγελέα στην Δίκη του Μπέλσεν το 1945, στην οποία κάθισαν στο εδώλιο 44 διοικητές και δεσμοφύλακες των πιο φονικών στρατοπέδων του Χίτλερ.

Αμετανόητη μέχρι τέλους

Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Irma Grese αιχμαλωτίστηκε από βρετανικά στρατεύματα που έκαναν έφοδο στο Άουσβιτς. Στην δίκη, που διήρκεσε 53 μέρες, αποδείχθηκε ότι τα απάνθρωπα βασανιστήρια που είχε διαπράξει ήταν προϊόν της δικής της διαστροφής και δεν οφείλονταν σε εντολές των ανωτέρων της.

Καταδικάστηκε σε εκτέλεση δι’ απαγχονισμού και το Δεκέμβριο του 1945 οδηγήθηκε στην κρεμάλα.

Παρά τις αμέτρητες εφέσεις που έκανε για να αλλάξει η ποινή της, έμεινε μέχρι το τέλος αμετανόητη και δεν παραδέχτηκε ποτέ τις φρικαλεότητες που διέπραξε.

Η τελευταία της λέξη ήταν «γρήγορα».

loading...