Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν ρωτήθηκε για τον νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και την συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τον ικανοποίησαν αυτά που είπε ο υπουργός για τις προϋποθέσεις κλπ, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα απ’ όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση. Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».

Στον αγιασμό παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιωργος Σάρλης.

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

loading...

6 thoughts on “Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές»

  1. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΛΕΓΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΗΛ. Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟΝ. ΕΣΥ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΗΣ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

  2. Φίλε 4:11, εσύ τι ακριβώς κάνεις για την περίπτωση; Εάν δεν έχεις μαστίγιο να σου φέρω ένα. Ολα έτοιμα τα περιμένεις.

  3. Μέχρι στιγμής δεν έχω εκφραστεί σκαιότατα για τη στάση της εκκλησίας μπροστά στο δραμα που βιώνει ο ελληνικός λαός.
    Αλλά δεν αντέχω άλλο … άντε γαμησου ρε τραγοπαπα.

  4. Να σου θυμήσου κάποιον άλλο, τον αείμηνστο Χριστόδουλο, που έγινε μπροστάρης των πιστών. Ο λαός χρειάζεται έναν μπροστάρη. Αν βγει ένας μόνο μπροστά, π.χ. εγώ, δεν θα γίνει τίποτε.

  5. Η Εκκλησία προσφέρει στους αδύναμους οικονομικά Έλληνες, π.χ. δεκάδες χιλιάδες συσσίτια καθημερινά.
    Επίσης υπάρχουν μητροπολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάντια της χώρας. Αυτές όμως τις φωνές τις απαξιώνουν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τα περισσότερα κόμματα, καταλαβαίνεις γιατί.
    Εγώ είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, όμω τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο δεν τους 'πάω'' καθόλου.

  6. "Συ είπας", ένας μόνο μπροστά δεν θα γίνει τίποτα.

Comments are closed.