ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο ΥΠΕΞ Τίλερσον θα όφειλε να είναι πιο σκληρός

Διέψευσαν τα περί κρίσης στις σχέσεις τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρεξ Τίλερσον.

Ο κ. Τραμπ διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι
έχει καλή σχέση με τον Ρεξ Τίλερσον, έκρινε όμως ότι ο υπουργός θα μπορούσε να είναι πιο σκληρός.

Ο Τραμπ, που έκανε το σχόλιο αυτό σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δεν έδωσε καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε αυτή την εβδομάδα ότι τον Ιούλιο, σε μια σύσκεψη με στελέχη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου και κυβερνητικά στελέχη στο Πεντάγωνο, ο Τίλερσον επέκρινε ανοικτά τον αμερικανικό πρόεδρο και τον αποκάλεσε «ηλίθιο».

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τον οποίο έχουν υπάρξει νύξεις πως μπορεί να αποπεμφθεί ή να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ότι δεν εξέτασε ποτέ το ενδεχόμενο να παραιτηθεί κι ότι εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης Τραμπ, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι έκανε τον μειωτικό χαρακτηρισμό.

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ διέψευσε ότι υπάρχει κρίση στη σχέση του Τίλερσον με τον Τραμπ καθώς και τα δημοσιεύματα του Τύπου, περί ύβρεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε βάρος του ρεπουμπλικανού προέδρου. Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε ένα γενικόλογο σχόλιο για «ψευδείς ειδήσεις», αναφερόμενος στις υποθέσεις περί αποπομπής ή παραίτησης του Τίλερσον.

loading...