Πώς συνδέεται το σωματικό βάρος με το ροχαλητό

Η κακή ανατομία του διαφράγματος στη μύτη και τα αναπνευστικά προβλήματα προκαλούν συχνά ροχαλητό.

Αν όμως δούμε στατιστικά τα πράγματα, θα παρατηρήσουμε μια μικρή λεπτομέρεια:
Οι περισσότεροι από αυτούς που ροχαλίζουν είναι άνδρες και ως επί το πλείστον με παραπάνω κιλά, κυρίως στην κοιλιά. Το φαινόμενο αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το ενδοκοιλιακό λίπος, κοινώς τα κιλά στην κοιλιά, αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς παράγοντα κινδύνου για σημαντικά προβλήματα υγείας. Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα σχετίζονται σήμερα με το ενδοκοιλιακό λίπος.

Αλλά και απλά καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν όταν η κοιλίτσα κάνει την εμφάνισή της, όπως εύκολη κόπωση, ροχαλητό ακόμη και άπνοιες κατά τον ύπνο, ενδεχομένως να σχετίζονται με αυτό. Η εμφάνιση αυτών των προβλημάτων δεν είναι αντίστοιχη σε όλους τους ανθρώπους και ποικίλει ανάλογα με το ποσοστό του ενδοκοιλιακού λίπους, το φύλο, την ηλικία, τις αντοχές του καθενός.

Συγκεκριμένα τώρα για το ροχαλητό, το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά πιέζει μηχανικά την περιοχή του κοιλιακού διαφράγματος, με άμεσο αποτέλεσμα να ροχαλίζουμε. Κατά συνέπεια η λύση είναι πολύ απλή. Χάστε βάρος. Μια σωστή διατροφή παράλληλα με συστηματική φυσική δραστηριότητα, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να δημιουργήσουμε όπως λέμε αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας στον οργανισμό μας.

Να αυξήσουμε δηλαδή τις θερμίδες που χρειαζόμαστε ημερησίως μέσω της άσκησης και ταυτόχρονα να μειώσουμε αυτές που προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας. Τότε ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια θα κινητοποιήσει το αποθηκευμένο του λίπος.

Και το καλό το αφήσαμε για το τέλος, το ενδοκοιλιακό λίπος είναι το πρώτο που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του οργανισμού και όπως λέμε είναι μεταβολικά ενεργό. Με απλά λόγια η κοιλίτσα είναι το πρώτο πράγμα που συνήθως φεύγει χάνοντας κάποια κιλά.

http://medicalnews.gr/

loading...