Τόσκας: Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο

Θέμα χρόνου θεωρείται από τα αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον δύο Πακιστανών εργατών
, το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου.
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση σε όσους υποστηρίζουν τους δράστες των επιθέσεων.
Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία για έναν από τους δράστες, ενώ αναζητούν άλλα τρία άτομα, που συμμετείχαν στην ομάδα η οποία ξυλοκόπησε άγρια τους δύο Πακιστανούς.
Το ένα από θύματα της επίθεσης φέρεται ότι έχει ήδη αναγνωρίσει έναν από τους δράστες, κάτι που ανοίγει το δρόμο, πιθανότατα για συλλήψεις, αλλά η υπόθεση είναι ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πρόκειται για άτομα που κινούνται στην περιοχή και δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκονται σε ενέργειες εναντίον μεταναστών.
Σημειώνεται, ότι το πρόβλημα της βίας σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, αλλά ειδικότερα στον Ασπρόπυργο, είναι κάτι που αποτελεί πονοκέφαλο στην Αστυνομία.
Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας στην Δυτική Αττική, εκτός από τις ενισχύσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν, απομακρύνθηκαν αστυνομικοί από υπηρεσίες της περιοχής, για τους οποίους υπήρχαν αναφορές και υπόνοιες ότι μπορεί να έκαναν «τα στραβά μάτια», σε δράσεις ακροδεξιών στοιχείων, προκειμένου να μην υπάρχουν εμπόδια και σκοτεινά σημεία στην αντιμετώπιση ρατσιστικών ενεργειών και την επιβολή του νόμου.
Αρμόδιοι αξιωματικοί πάντως, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στην Δυτική Αττική είναι πιο πολύπλοκο, γιατί πέρα από τις επιθέσεις με καθαρά ρατσιστικά κίνητρα, το οποίο είναι υπαρκτό φαινόμενο, είναι και ο λεγόμενος ανταγωνισμός για εργασία.
Κι αυτό όμως βρίσκει «καταφύγιο» σε ακροδεξιές ομάδες και δράσεις, που αυτομάτως το καθιστούν ρατσιστικό.
Σε κάθε περίπτωση, τα περιστατικά παρακολουθούνται στενά από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των δραστών, που δεν θα καταπέσουν στα δικαστήρια.

loading...

4 thoughts on “Τόσκας: Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο

  1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΟΨΙΜΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ!! ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΓΣΟΥ ΒΡΩΜΙΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ..ΟΥΥΣΤ ΚΟΠΡΑΝΟ ΜΟΥΝΙ ΣΑΠΙΟ

  2. ΟΥΥΥΣΤ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΕ ΒΛΑΚΑ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ….ΟΥΥΥΣΤ ΠΡΟΔΩΤΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΠΠΥ ΕΔΩΣΕΣ ΟΥΥΥΣΤ ΒΡΩΜΙΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΝΩΜΑΛΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ…..ΤΣΟΚΑΡΟ….

Comments are closed.