Βορίδης: «Δολοφονία εκ προθέσεως ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα»

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχετικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου
από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «όταν βάλλεις κατά προσώπου με σκοπό να το σκοτώσεις, αυτό λέγεται ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μπορεί να δικαιολογείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αν αποδείξεις ότι βρισκόσουν σε κατάσταση άμυνας. Η οικογένεια του θανόντος κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών… Πρέπει κανείς από τη στιγμή που καθίσταται επίδικο αυτό, αντικείμενο δικαστικής ερεύνης και δεν μπορεί η εισαγγελία χωρίς να διεξάγει έρευνα να μην δεχθεί τη μήνυση της οικογένειας. Σε αντικείμενο που είναι επίδικο ελεγχόμενη είναι η αλβανική αστυνομία που πρέπει να αποδείξει τις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στην ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο Αβανός πρωθυπουργός παίρνει θέση στο επίδικο και υιοθετεί πλήρως τους χειρισμούς της ελεγχομένης διοίκησης: ήταν τρελός, εξτρεμιστής, πυροβολούσε και έβαλε κατά των αστυνομικών. Αυτά όμως πρέπει να τα αποδείξει. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έπρεπε σε δικαιοκρατούμενο κράτος να διατάξει την πλήρη διερεύνηση με πλήρη διαφάνεια και αμεροληψία. Αντιθέτως σπεύδει να λάβει θέση υπέρ της αλβανικής αστυνομίας, ενώ και η εισαγγελία άνευ ερεύνης σπεύδει να πάρει θέση και λέει ότι δεν έχει γίνει τίποτε, έχει γίνει βαλλιστική έρευνα;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και συνέχισε:

«Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο, είναι κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, ενώ έπρεπε να γίνει ανάκριση για να διαπιστωθεί με βαλλιστική έρευνα από ποια απόσταση έγιναν οι φονικές βολές, να διαπιστωθεί από τις βαλλιστικές αν οι φερόμενες σφαίρες στα περιπολικά προήλθαν πράγματι από το όπλο του θανόντος ή όχι, πώς κατέληξαν ήδη σε συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα… Χρειάζεται να καταγγελθεί η διαδικασία γιατί δεν είναι δικαιοκρατούμενη, δεν προστατεύει τα συμφέροντα των συγγενών του θανόντος που θέλουν να μάθουν υπό ποιες συνθήκες πέθανε ο άνθρωπός τους. Αυτό έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την ελληνική κυβέρνηση διότι ο θανών είναι Έλληνας πολίτης ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τη ζωή του. Ελεγχόμενη είναι η αλβανική αστυνομία και είναι απαράδεκτο να παίρνει θέση ο Αλβανός πρωθυπουργός».

loading...

1 thought on “Βορίδης: «Δολοφονία εκ προθέσεως ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα»

  1. παρ΄το τσεκουρ καπταν Βοριδη και παενε ισα πανω να καθαρισεις,αντε λεβεντη μ

Comments are closed.