Ένταση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τους πλειστηριασμούς: «Κοράκια φύγετε από εδώ»


Στην Αθήνα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» απέκλεισαν στο κυλικείο συμβολαιογράφο και δικηγόρους εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα  - Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη


Σε βραδυφλεγή βόμβα για την κυβέρνηση τείνει να καταλήξει η υπόθεση των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τους δήμους.

Τα περιστατικά είναι πολλά και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη...

Για του λόγου του αληθές, ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στην οδό Λουκάρεως, στην Αθήνα, εκεί όπου δύο συμβολαιογράφοι και ένας δικηγόρος εισχώρησαν στη δικαστική αίθουσα, αφού «έσπασαν» με παραπλανητικό τρόπο το... φραγμό του κινημάτος «Δεν Πληρώνω».

Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και άλλες οργανώσεις που βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο τους ζήτησαν ωστόσο, να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Τα τρία άτομα αμέσως βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα και κατευθύνθηκαν προς το κυλικείο του Ειρηνοδικείου, εκεί όπου βρίσκονταν ακόμα τέσσερις συνάδελφοί τους. Το κυλικείο  περικυκλώθηκε από τα άτομα που αντιδρούν ενεργά στους πλειστηριασμούς κι αμέσως ακούστηκαν συνθήματα, όπως: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Κοράκια φύγετε από εδώ».

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως στην Αθήνα είχαν προγραμματιστεί 14 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ οι εννέα από αυτούς ήταν από τράπεζες προς ιδιώτες. Συγκεκριμένα πέντε αφορούσαν σε διαμερίσματα και οι υπόλοιποι τέσσερις σε οικόπεδα, καταστήματα κι ένα κτίριο.Ένταση και στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς

Ένταση επικράτησε νωρίτερα επίσης, και στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων εισήλθαν στην αίθουσα με αίτημα να μη διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην αίθουσα βρισκόταν η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά.

Οι διαδηλωτές της επιτέθηκαν φραστικά και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μέχρι αυτή την ώρα τόσο η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, όσο και οι διαδηλωτές δεν έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα.

2 σχόλια :