Χριστοδουλοπούλου: Νόμος έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore


«Η Επιτροπή έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από βουλευτές για τη συγκεκριμένη διάταξη»


Ως νόμο «έκτρωμα» ο οποίος έχει αναγκάσει τα πολιτικά πρόσωπα να σπεύδουν να κλείσουν την συμμετοχή τους σε εταιρείες και τους αναγκάζει «να αποποιούνται της περιουσίας τους» χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου το νόμο που απαγορεύει τη συμμετοχή βουλευτών αλλά και συγγενικών τους προσώπων σε off-shore και πάσης φύσεως εταιρικά σχήματα. Ανέφερε μάλιστα, πως η Επιτροπή έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από βουλευτές για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη διάταξη, δεν αρνήθηκε ότι είναι μια πολύ αυστηρή νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε καθ’ υπερβολή μετά από διάφορες αντιδράσεις κομμάτων. Ωστόσο, ο Νίκος Βούτσης επισήμανε, ότι είναι θέμα της κυβέρνησης αν κρίνει ότι απαιτείται νομοθετική αλλαγή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παράδοσης των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013-2014, ο Νίκος Βούτσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφεραν πως η Βουλή κάνει πράξη τη δέσμευσή της για περισσότερη διαφάνεια με την έγκαιρη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα μείνουν αναρτημένες για έναν χρόνο και όχι για έναν μήνα, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές και υπογράμμισε ότι με αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που καταβλήθηκε για έγκαιρη δημοσιοποίηση, δεν θα υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες, καθώς για το 2015 η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Ιανουαρίου, αν δεν προβλεφθεί κάποια παράταση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αιφνιδιαστική κίνηση να δοθούν χθες στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς. «Η Βουλή έκανε ένα τιτάνιο έργο να τελειώσει τρεις χρήσεις πόθεν έσχες και θέλαμε να δοθεί μέσα στο 2016 ώστε σε λίγους μήνες που θα δοθεί και το 2015 να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης» είπε χαρακτηριστικά. 

18 σχόλια :