Τσιρώνης και Δημαράς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εκποίηση εθνικής περιουσίας

Η πτέρυγα των Οικολόγων θα καταψηφίσει τις τέσσερις κυρώσεις για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο – Δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε πόρους από τις επόμενες γενιές, υποστηρίζουν

Αλλεπάλληλοι «πονοκέφαλοι» προκύπτουν για το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα καθώς μετά το ηθικό σκάνδαλο με το προκλητικό επίδομα που λαμβάνει η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, η κυβερνητική πτέρυγα των Οικολόγων ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τις τέσσερις κυρώσεις με τις οποίες η χώρα εκχωρεί τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής του Ιονίου πελάγους καταγγέλλοντας ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Δημαράς με παρέμβασή του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  όπου συζητούνται τα σχετικά νομοσχέδια και τονίζοντας ότι η τοποθέτησή του εκφράζει και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την εκχώρηση των φυσικών πόρων της χώρας.

Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει πως αν και θα καταψηφίσει τις προωθούμενες συμβάσεις δεν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Ωστόσο είναι σαφές ότι προκύπτει πολιτικό ζήτημα για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ένας υπουργός και ένας βουλευτής καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε πόρους από τις επόμενες γενιές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαράς για να προσθέσει σε άλλο σημείο «και από μακροοικονομική άποψη τους πόρους υδρογονανθράκων θα έπρεπε να τους κρατήσουμε απόθεμα για την περίοδο που θα λιγοστέψουν τα διαθέσιμα των άλλων περιοχών. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούμε την συνεργασία με την κυβέρνησή ούτε ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας».

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα νομοσχέδια αφορούν:

–           «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών “Total E&P Greece B.V”, “Edison International S.p.A.” και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, Ιόνιο Πέλαγος».

–          «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Άρτα-Πρέβεζα”».

–          «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Αιτωλοακαρνανία”».

–          «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή “Βορειοδυτική Πελοπόννησος”».

loading...

1 thought on “Τσιρώνης και Δημαράς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εκποίηση εθνικής περιουσίας

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ? ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΚΟΜΑ?

Comments are closed.