Λαζόπουλος: Τα γέλια στην ερώτηση "θα ξαναψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ;" [vid]


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο εφαρμόζει και δεξιά πολιτική επανάλαβε ο Λάκης Λαζόπουλος και γι’ αυτό δεν θα...
γλιτώσει από τη σάτιρά του. Ενδιαφέρον είχε η μη απάντηση στην ερώτηση αν θα τον ξαναψήφιζε.
Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για να μιλήσει για τη νέα του παράσταση "Αποχαιρετιστήριο Δείπνο" και φυσικά δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα θέματα των ημερών, την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση. «Θα ξαναψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ;» τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον Λάκη Λαζόπουλο να μην απαντά ευθέως, αλλά να αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα το κάνει.

«Αν ένα κόμμα το ψηφίσεις και δεν κάνει αυτά που είπε ότι θα κάνει για να βγει η χώρα από τη κρίση, ψηφίζεις ένα άλλο κόμμα ή ένα προηγούμενο, σε καμία περίπτωση ένα συντηρητικό». Όταν ο παρουσιαστής παρατήρησε ότι «άρα δεν θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ», ο Λάκης Λαζόπουλος γέλασε και είπε: «Υπάρχουν κι άλλα αριστερά κόμματα».«Αν σήμερα το οποιοδήποτε αριστερό κόμμα κάνει δεξιά πολιτική, δεν έχεις οτιδήποτε άλλο. Ό,τι έλεγες για τους Δεξιούς θα λες και για τους Αριστερούς», τόνισε και επανάλαβε ότι από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό, εφαρμόζει δεξιά πολιτική.

Εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως οι 95 στους 100 έχουν την ίδια άποψη και αυτοί κάνουν προπαγάνδα. «Προπαγάνδα στην Ελλάδα μπορεί να κάνει μόνο ένας δημοσιογράφος, κανείς άλλος, τελεία και παύλα. Ο άλλος μπορεί να έχει μια άποψη ισχυρή. Η σάτιρα είναι ένα πουλί που πετάει ελεύθερο και μπορεί κάποιος να το πυροβολήσει και να πετάνε μόνο τα μαύρα πουλιά της τηλεόρασης», επεσήμανε

Και αρνήθηκε πως ο ίδιος κάνει προπαγάνδα, όπως τον κατηγορούν, λέγοντας πως όλα τα χρόνια μέσα από τις δουλειές του η σάτιρά του είναι προοδευτική. «Αυτό που πάντα ισχυριζόμουν είναι ότι η μεταπολίτευση και το σάπιο καθεστώς πρέπει να τελειώσει. Αν η Αριστερά και οποιοσδήποτε έρθει δεν το καταφέρει, πας μπροστά όχι πίσω».

Ερωτηθείς για την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε μεν ότι η ομιλία του (στην τελετή παράδοσης – παραλής) ήταν «πάρα πολύ καλός» και πως η Εκκλησία δεν μπορεί να ανακατεύεται στην πολιτική» αναγνώρισε όμως ότι η αποπομπή ενός υπουργού είναι θέμα του πρωθυπουργού και για έναν συγκεκριμένο λόγο από τη στιγμή που είχε προκληθεί εκνευρισμός σε μια μερίδα της κοινωνίας.

«Ζούμε σε μια χώρα όπου η ορθοδοξία είναι κυρίαρχη σαν θρησκεία και σαν σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το λάβεις υπόψη το αίσθημα αυτού του κόσμου, παρά τις δικές σου απόψεις», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους».

2 σχόλια :