Μίλαν: Η δεύτερη θέση κοστίζει 45 εκατομμύρια


Η Μίλαν «συγκατοικεί» στην δεύτερη θέση του campionato με τη Ρόμα, έχοντας όμως επενδύσει το περασμένο καλοκαίρι μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διοικούντες των «ροσονέρι» μπορεί να ξόδεψαν ελάχιστα συγκριτικά με τους «μεγάλους» της Serie A, έθεσαν όμως στη διάθεση του Βιτσέντσο Μοντέλα μία ομάδα ικανή να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Για χρόνια τώρα, η Μίλαν έχει πάψει να είναι η «βασίλισσα» της αγοράς, με τους «κοκκινόμαυρους» οπαδούς να βιώνουν μια νέα πραγματικότητα. Οι «tifosi» συχνά επικρίνουν την διοίκηση του συλλόγου για την πολιτική χαμηλού κόστους, με τον αντιπρόεδρο Αντριάνο Γκαλιάνι να βρίσκεται στο «στόχαστρο».

Τα οικονομικά συνεχίζουν να μην έχουν σχέση με εκείνα του παρελθόντος, στο κλαμπ του Μιλάνου όμως θα πρέπει να μάθουν να κάνουν την ανάγκη τους φιλοτιμία. Ο τεχνικός των «διαβόλων» έχει βρει όπως φαίνεται το σωστό «κουμπί», καταφέρνοντας να παίρνει από τους παίκτες του το maximum της απόδοσής τους, δημιουργώντας με λίγα χρήματα μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο το οποίο γιατί όχι, στο τέλος της σεζόν, να γράφει επάνω πως οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα εννιά δόθηκαν προκειμένου να μετακομίσει στο Μιλάνο από την Πεσκάρα ο Τζιανλούκα Λαπαντούλα, η Μίλαν δείχνει να χρειάζεται λεπτομέρειες για να κάνει τη διαφορά, με το «μυστικό» να βρίσκεται στις μεταγραφές μηδενικού κόστους, με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια με τις ομάδες τους έχουν ολοκληρωθεί και φτάνουν στο «San Siro» ως ελεύθεροι.

Εκεί στοχεύουν οι διοικούντες της Μίλαν και για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά κυρίως του ερχόμενου καλοκαιριού, εντοπίζοντας από τώρα τους «στόχους» και κάνοντας τις απαραίτητες επαφές προκειμένου οι επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης να αποκτήσουν τους ποδοσφαιριστές που θέλουν.

Πηγη sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια :