Που Διαφωνείς ; ; ;


Θα πάψουμε να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, όταν θα πάψουμε να χτίζουμε μέσα σε κοίτες χειμάρρων. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος το νερό να εξαφανίζεται δια μαγείας όταν βρέχει, όσα φρεάτια κι αν ανοίξουν, όσοι υπόνομοι κι αν γίνουν.Αν πιάσεις έναν - έναν τους φακέλους των οικοδομών που πλημμύρισαν θα φτάσεις στην αρχική μήτρα όλων των παρανομιών αυτής της χώρας: κάποιος που καταπάτησε μια δημόσια έκταση, την οικειοποιήθηκε με τον (απαράδεκτο) νόμο περί χρησικτησίας που ισχύει ακόμα και σήμερα, ή με άλλα νόμιμα εργαλεία που πάντα έδινε το κράτος στους απατεώνες.

Στο κόλπο ήταν δασικοί υπάλληλοι, δήμοι, πολεοδομίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δικαστές, πολιτικοί (ο Έλληνας εφηύρε τα ΣΔΙΤ από το 1821), η συμμορία την τεμάχισε, την πούλησε και οι τυχεροί έτρεξαν να χτίσουν μέσα στη φύση!

Ο σημερινός ιδιοκτήτης, βέβαια, μπορεί όταν αγόρασε να μην είχε ιδέα για το τι υπήρχε κάποτε στη θέση του οικοπέδου του ή του διαμερίσματός του μέχρι που ήρθε το νερό να του το θυμίσει.
Τις διαχρονικές αμαρτίες του ανύπαρκτου κράτους βαραίνουν και οι ζωές των ανθρώπων που χάνονται κάθε φορά που πιάνει μια βροχή λίγο δυνατότερη από ψιλόβροχο.

Κι αυτές οι αμαρτίες δεν είναι μόνο η αδιαφορία και η ανοχή στα κρατικά λαμόγια, αλλά και τα κύματα νομιμοποιήσεων ακόμα και κραυγαλέων περιπτώσεων αυθαιρέτων κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση ξεμένει απο ρευστό και το ρίχνει στις αρπαχτές.

Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να χωροθετήσει ξανά κοίτες χειμάρρων και να κατεδαφίσει (με απαλλοτριώσεις ή χωρίς ανάλογα με το είδος της οικοδομικής ιστορίας), ΟΛΑ τα κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε αυτές;
 Καμμία!
Διότι κανένα κόμμα δεν θα σου πει: θα γκρεμίσω το σπίτι σου για την ασφάλεια τη δική σου και των παιδιών σου!
Κι αν σου το πει όπως σου το λέει η "Δημιουργία, ξανά!" όχι μόνο δεν θα την ψηφίσεις, αλλά θα τη συκοφαντήσεις ως την ανάλγητη που θέλει να γκρεμίσει τα σπίτια του "κοσμάκη". Έτσι δεν είναι αγαπητέ αγανακτισμένε πλημμυροπαθή;
Μην αναρωτιέσαι λοιπόν μπροστά στις κάμερες "μα πού είναι το κράτος;"
Το κράτος ήρθε στο οικόπεδό σου ως ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.
Τα βρήκατε, σου πήρε το νταβατζηλίκι του, σου έκλεισε πονηρά το μάτι και σε άφησε να πνιγείς. Αυτό το κράτος ψήφιζες τόσα χρόνια, αυτό το κράτος ήθελες.

 Αν ήθελες άλλο κράτος θα ψήφιζες κι άλλους ανθρώπους.

Thanos Tzimeros

1 σχόλιο :