Αυτή είναι η γυναίκα που φοβάται τα πάντα

Η Melanie James είναι μια 38χρονη γυναίκα που αποκαλύπτει πώς
παλεύει εδώ και πολλά χρόνια απέναντι στις φοβίες της καθώς μεταξύ άλλων τρομοκρατείται από τις μέλισσες, τις αγελάδες, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα ασανσέρ και τα άλογα.

Επιπλέον έχει μια φοβία με τα ταξίδια και δεν φεύγει σε απόσταση μεγαλύτερη των 80 χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι της στο Έσσεξ. Η 38χρονη αναγκάστηκε έτσι να χάσει το γάμο της καλύτερής της φίλης γιατί ήταν μεγάλη η απόσταση και φοβόταν να την κάνει. Η James η οποία έχει επίσης κλειστοφοβία, αγοραφοβία και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ήταν πάντα ανήσυχη ως παιδί. Οι φόβοι της για τους μικρούς χώρους ξεκίνησαν όταν ήταν εννέα ετών και σχεδόν ασφυκτιούσε μέσα σε μια παιδική πισίνα γεμάτη με πλαστικά μπαλάκια. Στη συνέχεια, στα χρόνια της εφηβείας της τα θέματα ψυχικής υγείας που είχε επιδεινώθηκαν. Ο φόβος της 28χρονης για τα ταξίδια περιλαμβάνει φοβία για τα τρένα, τα λεωφορεία και τις σήραγγες και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πάει στο εξωτερικό από τότε που ήταν 13 ετών.

«Για τα τελευταία 25 χρόνια έχω παραμείνει σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από το σπίτι μου. Αισθάνομαι πραγματικά περιορισμένη. Υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Είμαι ο τύπος του ατόμου που θέλει να βγει έξω και να έχει πολλές περιπέτειες, αλλά δεν μπορώ εξαιτίας αυτού του τρομερού άγχους» λέει η ίδια μιλώντας για την κατάστασή της. Στα 17, η ίδια πάλευε με μια σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και περνούσε ακόμη και τρεις ώρες κάθε μέρα μετακινώντας έπιπλα γύρω γύρω στο σπίτι μέχρι που ήταν χαρούμενη με το πώς τα είχε τοποθετήσει. Στη λίστα της προστέθηκαν σταδιακά και φοβίες με ζώα και έντομα αλλά η μεγαλύτερη φοβία της είναι με τα άλογα.

Στα μεγάλα άγχη της 38χρονης προστίθεται ότι αν αρρωστήσει ακόμη και για τον πιο απλό λόγο, νομίζει ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Για μια μόλυνση που είχε πάθει στο δάχτυλο, για παράδειγμα, πήγε σε 10 διαφορετικούς γιατρούς πεπεισμένη ότι είχε καρκίνο. Συνεχίζοντας να παλεύει με τις φοβίες που αφορούν όλα τα πράγματα στην καθημερινότητά της, δοκιμάζει διάφορες θεραπείες ώστε να ζήσει στο μέλλον μια φυσιολογική ζωή.

loading...