«Μίνι» επεισόδιο Ζωής - Βούτση στις εκδηλώσεις για τα θύματα του Διστόμου


Το πανό της Πλεύσης Ελευθερίας, οι «γερμανοτσολιάδες» και το απαξιωτικό βλέμμα του προέδρου της Βουλής...

Ένα «μίνι» επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, με πρωταγωνιστές την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον διάδοχό της στον προεδρικό θώκο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση.

Πρώην σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ και νυν αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, οι κ.κ. Βούτσης και Κωνσταντοπούλου δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων, όπως είναι γνωστό, ειδικά μετά τις διαρκείς επιθέσεις της πρώτης κατά του κυβερνώντος κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά.

Την Παρασκευή, λοιπόν, στο Δίστομο, αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας, με επικεφαλής, φυσικά, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Γιάννη Σταθά, Ραχήλ Μακρή και Κώστα Ζηκογιάννη, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα θύματα των ναζί στο Δίστομο.

Στην πορεία προς το μνημείο των πεσόντων, η αντιπροσωπεία του νεοπαγούς κόμματος πορεύθηκε με το πανό των Γερμανών ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το γερμανικό κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις -ένα ζήτημα, σημειωτέον, για το οποίο η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δώσει «μάχες» και ως πρόεδρος της Βουλής.

Η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, ενώ έκανε και παρατηρήσεις στον δήμαρχο Διστόμου, καθώς την είχε προσκαλέσει στις εκδηλώσεις μνήμης ως πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και όχι με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της Βουλής.

Από την πλευρά της πολιτείας, το «παρών» έδωσε ο νυν πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μάλιστα, κάποια στιγμή, πέρασε και μπροστά από το πανό που κρατούσαν η κυρία Κωνσταντοπούλου και η αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας. Τότε, από την πλευρά τους, ακούστηκαν συνθήματα περί «γερμανοτσολιάδων», με τον κ. Βούτση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να περιορίζεται σε μία υπεροπτική ματιά προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, μην δίνοντας συνέχεια στο περιστατικό...

Σε δήλωσή της για τα θύματα του Διστόμου, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου. Η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, πούλησε την υπόθεση των γερμανικών οφειλών, πούλησε την υπόθεση του Διστόμου, όπως πούλησε την πατρίδα. Εναπόκειται, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για ελευθερία, Δημοκρατία, δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για ειρήνη, να παλέψουν προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου, αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία».

2 σχόλια :