Μια απλή πρακτική που μπορεί να σας κάνει 100 φορές πιο υγιείς!

Όταν σκεφτόμαστε την υγεία μας σε διατροφικό επίπεδο, συνήθως
εξετάζουμε παράγοντες όπως τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού μας ή τις… θερμίδες του. Υπάρχει όμως ένας πολύ απλός και σημαντικός παράγοντας που προηγείται και επηρεάζει άμεσα τους δύο παραπάνω. Μαγειρεύουμε μόνοι μας στο σπίτι ή αφήνουμε μεγάλες εταιρείες να μαγειρεύουν για εμάς;

Οι εταιρείες μαγειρεύουν πολύ διαφορετικά από έναν απλό άνθρωπο. Χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες αλατιού, λίπους και ζάχαρης. Πολύ μεγαλύτερες από όσες θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ αν μαγειρεύαμε μόνοι μας. Και ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί πρόκειται για πολύ ελκυστικά και φθηνά συστατικά. Και όταν συνδυάζονται σωστά, όπως στις τηγανιτές πατάτες, τα κρουασάν και γενικά το γρήγορο φαγητό, είναι ιδιαίτερα εθιστικά.

Επίσης μαγειρεύουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που θα μαγειρεύαμε στο σπίτι. Γενικά δεν μαγειρεύουν τέλεια, αλλά μερικά φαγητά τα φτιάχνουν πάρα πολύ καλά. Για παράδειγμα τις τηγανιτές πατάτες. Αν τις φτιάχναμε μόνοι μας θα έπρεπε να τις ξεφλουδίσουμε, να τις πλύνουμε, να τις κόψουμε, να τις τηγανίσουμε σε πολύ λάδι, να μαζέψουμε τις πιτσιλιές από την κουζίνα μας και να “ξεφορτωθούμε” το λάδι. Είναι ωραίες, αλλά θέλουν μεγάλη διαδικασία.

Αν τις φτιάχνουμε μόνοι μας, θα τις τρώμε πιο αραιά λόγω του ότι θέλουν κόπο και χρόνο. Ενώ αν αφήνουμε τις εταιρείες να μαγειρεύουν για εμάς, η διαδικασία γίνεται τόσο απλή και φθηνή που μπορεί να τις τρώμε δύο φορές τη μέρα! Έτσι, τα φαγητά που υπό άλλες συνθήκες θα τα τρώγαμε σε “ειδικές” περιστάσεις, γίνονται καθημερινά.

Το συμπέρασμα; Φάτε ότι θέλετε. Αρκεί να το μαγειρέψτε μόνοι σας.

loading...