ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΖΗΚΑ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ


Ο τελευταίος μεταδοτικός ιός , που τρομοκρατεί τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες που ανησυχούν για εκ γενετής ανωμαλίες, μπορεί να έχει προκληθεί από την παρουσία γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών (ΓΤΜ) στη Βραζιλία.
Καθώς οι διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας συναντιούνται στη Γενεύη για να συζητήσουν το ξέσπασμα της ασθένειας και τις πιθανές θεραπείες για τον ιό Ζήκα, ερωτήματα εγείρονται για το αν θα πρέπει να ενοχοποιηθεί η παρουσία γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών.
Στα μέσα του 2012, η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec κυκλοφόρησε τα τροποποιημένα έντομα με σκοπό τη μείωση του συνολικού πληθυσμού των κουνουπιών, μέσω των οποίων εξαπλώνεται ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζήκα, και η ασθένεια chikungunya στη βορειοανατολική Βραζιλία.
Εκείνη την εποχή εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την απελευθέρωση των γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών χωρίς περαιτέρω μελέτες σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες.
"Είναι μία πολύ πειραματική προσέγγιση, η οποία δεν έχει επιτύχει ακόμη και μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό," έλεγε η Δρ Helen Wallace, διευθύντρια της GeneWatch, στην εφημερίδα Guardian το 2012.
Οι πρώτες περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων με τον ιό Ζήκα αναφέρθηκαν στη χώρα της Νότιας Αμερικής τον περασμένο Μάιο και θεωρείται ότι 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι ως τώρα πλήττονται από τον ιό, στην ίδια περιοχή , που οι επικριτές της Oxitec σημειώνουν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί.
H EΠΙΔΗΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ
Από το ξέσπασμα, έχουν υπάρξει πάνω από 4.000 περιπτώσεις βρεφών που γεννήθηκαν με μικροκεφαλία στη Βραζιλία, αν και η αύξηση των κρουσμάτων της νόσου μπορεί να αποδοθεί και σε διάφορες άλλες αιτίες.
Το είδος κουνουπιού με την ονομασία Aedes aegypti, που μεταφέρει τόσο τον ιό του δάγγειου πυρετού , όσο και τον ιό Ζήκα , είναι ο τύπος κουνουπιού , που η Oxitec έβαλε στόχο με τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς της.
Ο στόχος του προγράμματος γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών της Oxitec ήταν να κυκλοφορήσει μόνο αρσενικά κουνούπια Aedes στο φυσικό περιβάλλον και με τη σειρά τους αυτά να παράγουν απογόνους, μεταφέροντας τον ιό τους στα θηλυκά έντομα που θα γονιμοποιούσαν .
Αυτοί οι απόγονοι ήταν προσχεδιασμένο να πεθαίνουν πριν την ηλικία αναπαραγωγής λόγω της γενετικά μεταλλαγμένης κωδικοποίησης στα γονίδια τους, εφ 'όσον το αντιβιοτικό τετρακυκλίνη δεν ήταν παρόν, το οποίο εξουδετερώνει την γενετική μετάλλαξη του DNA.
Το σχέδιο αυτό ακούγεται σαν την πλοκή μίας υπερπαραγωγής του Hollywood.
Υπάρχει ήδη ένα γνωστό ποσοστό επιβίωσης μέχρι πέντε τοις εκατό σε αυτούς τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, ανεξάρτητα από την παρουσία της τετρακυκλίνης.
Αυτό το αντιβιοτικό, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εφηβικής ακμής, μπορεί να βρεθεί επίσης στην φύση , εμφανιζόμενο στο έδαφος, στα επιφανειακά ύδατα και στα τρόφιμα, με κάποια έρευνα να υποστηρίζει ότι το ποσοστό επιβίωσης των γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών θα μπορούσε δυνητικά να αυξηθεί στο 15 τοις εκατό.
Οι επικριτές της Oxitec προτείνουν, επίσης, ότι ελλείψει μελετών σχετικά με τις δυνατές αλυσιδωτές συνέπειες της παρουσίας αυτών των μεταλλαγμένων κουνουπιών , είναι πιθανό ότι θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να ευδοκιμήσουν στην άγρια φύση, παρουσιάζοντας άγνωστες μεταλλάξεις, που θα συμβούν στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την εξάπλωση του ιού Ζήκα.
Οι εκκλήσεις τους για περαιτέρω μελέτες στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς πριν από την απελευθέρωσή τους από την Oxitec για να απαντηθούν παρόμοιες ερωτήσεις έμειναν αναπάντητες, όμως.
Αν και αυτό το σενάριο τύπου Jurassic Park θα μπορούσε να ήταν τυχαίο, η πρόσφατη βρετανική τηλεοπτική σειρά «Ουτοπία» δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα προμελετημένο σχέδιο για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
ΠΗΓΗ https://www.rt.com/news/330728-gmo-...
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Το παραπάνω άρθρο αποτελεί μία καινούργια έκδοση τρομολαγνείας , με στόχο αυτούς που φοβούνται την εξάπλωση νέων θανατηφόρων ασθενειών.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά , αν ο ιός Ζήκα είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα αυξημένα περιστατικά μικροκεφαλίας στη Βραζιλία.
Μπορούμε όμως να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη με την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών στην περιοχή.
Αρχικά αυξήθηκε το ποσοστό αρσενικών κουνουπιών στο γενικό πληθυσμό, βάζοντας τα αρσενικά κουνούπια σε μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους για την ανεύρεση θηλυκών.
Μόνο τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με αίμα ανθρώπων και ζώων με σκοπό να γεννήσουν τα αυγά τους και χρειάζονται αιμοσφαιρίνη.
Τα αρσενικά τρέφονται κυρίως με φυτικούς χυμούς.
Τα θηλυκά κουνούπια , που ζούσαν κοντά σε ανθρώπινες κατοικίες, ήταν πολύ πιθανότερο να έχουν τραφεί με αίμα ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν το αντιβιωτικό τετρακυκλίνη.
‘Ετσι και οι απόγονοι τους με τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια, που γεννήθηκαν και αυτά στην ίδια περιοχή, δεν αντιμετώπισαν γενετικό πρόβλημα και κατάφεραν να επιβιώσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από το προβλεπόμενο 5%.
Αντίθετα τα άγρια κουνούπια υπέστησαν μείωση του πληθυσμού τους, καθώς γονιμοποιήθηκαν από τους προβληματικούς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και οι απόγονοι τους πέθαναν σε ποσοστό 95% πριν φθάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής.
Αλλά το 5% αυτών ,που επιβίωσαν από τυχαία επιλογή , απέκτησε την ικανότητα να φθάνει σε αναπαραγωγική ηλικία σε λίγο μικρότερο χρόνο από τα κουνούπια του φυσικού πληθυσμού.
Επιπλέον αυτά που επιβίωσαν ήταν κυρίως θηλυκά κουνούπια, καθώς τα αρσενικά κουνούπια με προβληματικό DNA στη δεύτερη γενιά πέθαναν πριν φθάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής.
Στη δεύτερη γενιά γονιμοποιήθηκαν μεταξύ τους άγρια κουνούπια, κυρίως θηλυκά, από άγρια αρσενικά, που γονιμοποίησαν περισσότερα από ένα θηλυκά.
Στη τρίτη γενιά προέκυψαν κυρίως άγρια κουνούπια, που έφταναν σε αναπαραγωγική ηλικία γρηγορότερα και συγχρόνως δεν χρειάζονταν τη παρουσία τετρακυκλίνης για να επιβιώσουν.
Η δυνατότητα αναπαραγωγής σε λίγο μικρότερη ηλικία επηρέασε τη διάρκεια ζωής του άγριου πληθυσμού αρνητικά, αλλά επιτάχυνε τον ρυθμό αναπαραγωγής τους και μελλοντικά θα αυξήσει έντονα τον πληθυσμό τους.
Αντίθετα τα κουνούπια που μεγάλωσαν σε αστικό περιβάλλον δεν υπέστησαν μεγάλη μείωση του πληθυσμού τους, γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την τετρακυκλίνη για διάφορες ασθένειες και η παρουσία της στην τροφή τους τα προστάτεψε από το γενετικό μειονέκτημα.
Στη σημερινή εποχή στις αστικές περιοχές υπάρχουν κυρίως κουνούπια με μεταλλαγμένο DNA, που χρειάζονται την τετρακυκλίνη και για το λόγο αυτό συχνάζουν κοντά σε νοσοκομεία ή κοντά σε αρρώστους.
Είναι λοιπόν πολύ φυσικό να ξεσπάσει επιδημία ιού Ζήκα στις αστικές περιοχές.
Επιπλέον και τα άγρια θηλυκά κουνούπια είναι φυσικό να προτιμούν τις αστικές περιοχές, όπου υπάρχει αφθονότερη τροφή.
Στις άγριες περιοχές οι θηρευτές των κουνουπιών λόγω της αρχικής μείωσης του αριθμού των κουνουπιών ( μείωση τροφής) θα έχουν μειωθεί σε αριθμό ή θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να επιβιώσουν.
‘Ετσι υπάρχουν σήμερα όλες οι προυποθέσεις για να γίνουν τα κουνούπια και πάλι μάστιγα για τους ανθρώπους και μάλιστα να συνυπάρχουν μαζί τους σε μεγαλύτερους αριθμούς μέσα στις πόλεις.
Ως εδώ τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο τραγικά, όσο παρουσιάζονται στο αρχικό άρθρο.
Αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει είναι ότι παράχθηκε ένα νέο είδος κουνουπιού , που ευημερεί όταν πίνει αίμα με τετρακυκλίνη και για το λόγο αυτό προτιμά να συγκατοικεί με ανθρώπους σε πόλεις.
Η τετρακυκλίνη κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα αυτού του κουνουπιού και καταστέλλει τυχόν μικρόβια ευαίσθητα σ’ αυτήν.
‘Ετσι τα κουνούπια θα γίνουν φορείς κυρίως μικροβίων , που δεν θα είναι ευαίσθητα στη τετρακυκλίνη ή εναλλακτικά σε μικρόβια , που θα έχουν αποκτήσει ανοσία στην τετρακυκλίνη.
Η τετρακυκλίνη χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των παρακάτω ασθενειών:
Bρουκέλλωση σε συνδυασμό με στρεπτομυκίνη, χλαμυδιακές λοιμώξεις (ψιττάκωση, τράχωμα, επιπεφυκίτιδα με έγκλειστα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενες χλαμυδιακές λοιμώξεις), ρικετσιώσεις (όπως επιδημικός και ενδημικός εξανθηματικός τύφος, πυρετός Q), μυκοπλασματικές λοιμώξεις, μη επιπλεγμένη ορθογεννητική γονόρροια από ευαίσθητα στελέχη και σε αντένδειξη της πενικιλλίνης, μη γονοκοκκική ουρηθρίτιδα, χρόνια προστατίτιδα, βουβωνικό λεμφοκοκκίωμα, χολέρα, πανώλης, τουλαραιμία, λεπτοσπειρώσεις, νόσος Lyme (από Borrelia burgdorferi), υπόστροφος πυρετός από ψείρες (από Borrelia recurrentis) ή τσιμπούρια (από Borrelia duttonii), λιστεριώσεις, ακτινομυκητίαση, σύφιλη και τροπική μόρωση σε αντένδειξη της πενικιλλίνης, παρόξυνση χρόνιας βρογχίτιδας, χρόνια ιγμορίτιδα,χρόνια περιοδοντική νόσος (δοξυκυκλίνη), ακμή.
Oι τετρακυκλίνες χορηγούνται επίσης για πρόληψη της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας (μινοκυκλίνη σε συνδυασμό με ριφαμπικίνη), της διαρροίας των ταξιδιωτών από Escherichia coli που παράγει εντεροτοξίνη (δοξυκυκλίνη) και της ελονοσίας σε περιοχές με πολυανθεκτικό Plasmodium falciparum (δοξυκυκλίνη).
Πηγή: www.galinos.gr
Στο μέλλον, αν τα κουνούπια αυτά μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, θα πρέπει να αναμένονται επιδημίες από τις παραπάνω ασθένειες, που δεν θα καταπολεμούνται εύκολα με τετρακυκλίνες, καθώς τα μικρόβια αυτά θα έχουν αποκτήσει ανοσία από την παρουσία τετρακυκλίνης στο πεπτικό σύστημα του ξενιστή.
Στις 3 Μαίου θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις στη Βραζιλία για τους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες του 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


ME TO ΚΙΤΡΙΝΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΖΗΚΑ
Τα κουνούπια ενδεχομένως θα βρίσκονται τότε εκεί κοντά και θα περιμένουν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών για να τραφούν , να τους μολύνουν με την ασθένεια .
Ενδεχόμενως στη συνέχεια κάποιοι από τους επισκέπτες αθέλητα θα τα μεταφέρουν σε κατάλληλους για την ανάπτυξη τους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
Πάντως η ανθρωπότητα δεν προβλέπεται να κινδυνέψει σοβαρά από τον ιό Ζήκα, αλλά από άλλες κοινές ασθένειες, που νομίζαμε ότι είχαν τεθεί υπό έλεγχο με την χρήση τετρακυκλίνων.
Ειδικότερα δε από ασθένειες με συμπτώματα τον πυρετό, τον πόνο στις αρθρώσεις και τα έλκη διάφορων μορφών, που θα αναπτύσσονται γύρω από τα τσιμπήματα των κουνουπιών...


John Ofeon

thesecretrealtruth.blogspot.com

2 σχόλια :