Είδηση σοκ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα!


Σε μία ανατριχιαστική αποκάλυψη προχώρησαν ερευνητές του πασίγνωστου πανεπιστήμιου του Harvard καθώς μετά από έρευνες που έκαναν διαπίστωσαν πως η χημική ουσία Diacetyl συνδέεται με παθήσεις του αναπνευστικού. Η ουσία αυτή είναι αρωματική και ανακαλύφθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση.
Η ουσία Diacetyl σχετίζεται με την εισπνοή των χημικών και την αποφρακτική βρογχιολίτιδα, ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος. Το Diacetyl δεν είναι η μόνη τέτοιου είδους χημική ουσία που προκαλεί προβλήματα αλλά αντιθέτως σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει το www.voicenews.gr έχουν εντοπιστεί και άλλες τέτοιες ουσίες σε αρώματα φρούτων και αρώματα αλκοόλ.
Το ζήτημα είναι πως οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, όμως η ενημέρωση που υπάρχει για πιθανούς κινδύνους για την υγεία είναι εξαιρετικά ελλιπής. Επίσης η πλειονότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν ελέγχονται όσον αφορά τις χημικές ουσίες που περιέχουν, παρά μόνο για τα μειωμένα επίπεδα ουσιών αντίστοιχων με τα κανονικά τσιγάρα.

Πηγη voicenews

Δεν υπάρχουν σχόλια :