ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΔΕΙΤΕ Πόσο επικίνδυνη είναι η μούχλα στο σπίτι μας για την υγεία!

Η εμφάνιση της μούχλας στο σπίτι ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά η ενημέρωση για τις συνέπειές της δεν είναι επαρκής. Υπάρχουν …εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη μούχλας, αλλά μόνον δέκα από αυτά προκαλούν προβλήματα υγείας, με τα πιο συνηθισμένα να είναι η ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα και άλλα νοσήματα των πνευμόνων, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις. Η μούχλα ουσιαστικά είναι μύκητες, που μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε υπάρχει παγιδευμένη υγρασία στον αέρα. Συνήθως εμφανίζεται στο μπάνιο, στα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στα υπόγεια, στις σοφίτες και στην κουζίνα, αν και συχνά μπορεί να συσσωρεύεται ακόμα και στο υγρό χώμα των φυτών μέσα στο σπίτι.

Τα πιο συνηθισμένα μέρη εμφάνισής της στο σπίτι είναι οι ταπετσαρίες, τα ξύλινα πατώματα, τα σημεία πίσω από τα τούβλα και γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων. Αν οι μύκητες της μούχλας αναπτυχθούν γρήγορα, μπορεί να γίνει εμφανής μέσα σε λίγους μήνες, διαφορετικά είναι πιθανό να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να την αντιληφθούμε.

Τα σπόρια της μούχλας αιωρούνται και η εισπνοή τους μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις ή αλλεργικές αντιδράσεις (κυρίως άσθμα) στους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά μόλις αυτά εισχωρήσουν στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και τα ιγμόρεια. Τα πιθανά συμπτώματα στον άθρωπο για την ύπαρξη μούχλας είναι ο βήχας, η συνεχής κόπωση, ο ερεθισμός των ματιών και του λαιμού, οι πονοκέφαλοι, οι δερματικοί ερεθισμοί και η ναυτία.

Για να προστατεύσετε το σπίτι σας, πρέπει να το αερίζετε καλά κάθε ημέρα και να διορθώνετε αμέσως οποιαδήποτε ένδειξη υγρασίας ή διαρροής. Εάν δείτε σε κάποιο σημείο του σπιτιού μούχλα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαχθείτε από αυτήν είναι η χλωρίνη αλλά και κάποια ειδικά καθαριστικά του εμπορίου για τους μύκητες, τα οποία είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

loading...