Τα νεότερα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Στους 79 ανήλθαν οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς έξι ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Οι 23 ήταν γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 73 έτη. Το 86% των θανόντων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει φτάσει 1.755. Την ίδια στιγμή, 90 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 65 έτη. Οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο συνολικά 269 άτομα. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, έχουν καταγραφεί 1.289.000 κρούσματα και 70.624 θάνατοι, ενώ ανέρρωσαν 272.000 άτομα.

Γιατί νοσούν σοβαρά ακόμη και νέοι άνθρωποι;

Απάντηση στο γιατί ακόμη και νέοι άνθρωποι νοσούν σοβαρά από τον κορονοϊό, επιχειρούν να δώσουν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Όπως υπενθύμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κανείς δεν έχει ανοσία στον ιό και στην πατρίδα μας, στο σύνολο των κρουσμάτων, το 45% αφορά ηλικίες 40-64 ετών, το 31% ηλικίες 18-39 ετών και μόλις 2,8% στα παιδιά (47 κρούσματα). Ακόμη πιο δύσκολο είναι να εξηγηθούν οι -σπάνιοι- θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες, όπως είπε, και γι’ αυτό εξάλλου οι επιστήμονες ψάχνουν την παθογένεια της νόσου.

Όπως υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει καλά, όπως το γονίδιο του υποδοχέα, που χρησιμοποιεί ο ιός για να μας επιτεθεί, της “πόρτας” δηλαδή για να μπει στον οργανισμό μας. “Η πόρτα αυτή ουσιαστικά βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια των κυττάρων του πνεύμονα και της καρδιάς. Παραλλαγές στο γονίδιο αυτό θα μπορούσαν να κάνουν την πόρτα αυτή λίγο πιο ανοικτή ή λίγο πιο κλειστή ώστε να διευκολύνεται ή να δυσκολεύεται ο ιός αντίστοιχα να μπει στα κύτταρα των πνευμόνων”, τόνισε. Επίσης, όπως είπε, υπάρχει μια ουσία που βοηθά τον πνεύμονά μας να συσπάται. Πρόκειται για τον “επιφανειοδραστικό παράγοντα” και μπορεί γρήγορα να εξαντλείται σε αυτούς τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό και δεν πάνε τόσο καλά, ακόμη κι όταν είναι στον αναπνευστήρα, ανέφερε.

Επιπλέον, τόνισε ο κ. Τσιόδρας μία εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι “σε μερικούς, ευτυχώς λίγους νέους, υγιείς κατά τ’ άλλα ανθρώπους ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία μαζική καταιγίδα φλεγμονής που κατακλύζει τον πνεύμονα και τα άλλα όργανα”. Τέλος, ανέφερε, ότι ενδεχομένως νέοι άνθρωποι, επειδή φοβούνται λιγότερο, δεν παίρνουν τα μέτρα προφύλαξης κι έτσι εκτίθενται σε υψηλότερες ποσότητες του ιού στο περιβάλλον τους.

Μόσιαλος: Ξεχάστε την άρση των μέτρων τον Απρίλιο

“Θα είναι λάθος η χαλάρωση των μέτρων πριν τον Μάιο”, δήλωσε ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα μέτρα για 11 εβδομάδες. Την ίδια στιγμή ο καθηγητής του LSE υποστήριξε ότι μετά την άρση των περιορισμών “είναι κρίσιμη η διατήρηση των αποστάσεων”, όπως είπε.

Λειτουργίες χωρίς πιστούς στις εκκλησίες το Πάσχα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Νέες ρυθμίσεις σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας, μέχρι και το Πάσχα, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των νέων προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνουν χωρίς πιστούς.

Αναλυτικά, αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας και ζήτησε από τον Ντομινίκ Ράαμπ να εκτελεί χρέη του, καθώς τα συμπτώματα του κορονοϊού επιμένουν και είναι ιδιαίτερα έντονα.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Από την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός είναι υπό τη φροντίδα των γιατρών στο Νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, όπου εισήχθη με επίμονα συμπτώματα του κορονοϊού. Αυτό το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού παρουσίασε επιδείνωση και με συμβουλή της ιατρικής ομάδας μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ να τον αναπληρώσει στα καθήκοντά του όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους”. Πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

“Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού”, έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι “δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια” καθώς το νοσοκομείο Σεντ Τόμας εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό. “Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

Από την πλευρά του, ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχολίασε: Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο”.

Εγκρίθηκε το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού – Αποτέλεσμα σε 40 λεπτά

Διάγνωση κορονοϊού μέσα σε μόλις 40 λεπτά και με ποσοστό επιτυχίας 94% υπόσχεται το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας διάγνωσης, που εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας.

Το τεστ ταχείας διάγνωσης κατοχύρωσε η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία Generium, και το δημιούργησε ο όμιλος εταιρειών «Medico biologitseski soyuz», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία. Όπως ανακοινώθηκε, το τεστ ταχείας διάγνωσης ήδη διοχετεύεται στις περιφέρειες της Ρωσίας και μέχρι στιγμής έχει σταλεί στις πρώτες 16 περιφέρειες της χώρας, ενώ προβλέπεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα το έχουν προμηθευθεί το 90% των περιφερειών. Στους σχεδιασμούς της εταιρείας είναι προσεχώς να παράγει έως 500.000 τεστ ταχείας διάγνωσης κάθε εβδομάδα.

ΠΟΥ: Οι μάσκες από μόνες τους δεν είναι “θαυματουργή λύση”

Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι “θαυματουργή λύση” ενάντια στην πανδημία του νέου κορονοϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

“Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19”, δήλωσε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια της ψηφιακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς, κατέγραψαν επιπλέον 1.150 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Δευτέρας. Η χώρα καταγράφει επισήμως πάνω από 366.000 κρούσματα μόλυνσης (αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30.000 το προηγούμενο 24ωρο) και θρηνεί 10.783 θύματα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ιδρύματος, που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα του κόσμου που μετράει, μακράν, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια COVID-19 αυξάνεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες κατά 1.000 και πλέον νεκρούς κάθε εικοσιτετράωρο και πλησιάζει σταδιακά τους δύο χειρότερους απολογισμούς παγκοσμίως, αυτούς στην Ιταλία (16.523 νεκροί) και στην Ισπανία (13.005).

ΙΤΑΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 132.547. Οι νεκροί έφτασαν τους 16.523 Παράλληλα, 22.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Την Κυριακή το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 128.948 και είχαν χάσει την ζωή τους 15.887 άνθρωποι ενώ 21.815 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 636 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.599 νέα κρούσματα. 1.022 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.898 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.976 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 60.313 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 51.535 και οι νεκροί 9.202 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.556 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.108. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.588, με 662 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να περιορίζεται αισθητά (717 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την Κυριακή), αλλά έχασαν την ζωή τους 111 περισσότεροι άνθρωποι από ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Τόσο οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όσο και στα νοσοκομεία γενικότερα, παρουσιάζουν μείωση. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, πάντως, ότι οι Ιταλοί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, διότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας δεν έχει ξεπεραστεί.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Επιβραδύνθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Το σύνολο των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στην χώρα ανέρχεται σε 13.055.

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950). Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

ΓΑΛΛΙΑ

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευταία 24ωρο, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν. Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός. Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 τη Δευτέρα από 22.361 την Κυριακή.Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν. Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας. Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος… είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Για τέταρτη διαδοχική ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία είναι χαμηλότερος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.677 το τελευταίο 24ωρο φτάνοντας τα 95.391. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν μειωμένος από τα 5.936 που είχαν καταγραφεί την Κυριακή. Ο αριθμός των νεκρών από την νόσο Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 92 στους 1.434.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Άλλοι 75 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά που ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 21.400 τεστ εκ των οποίων τα 3.148 ήταν θετικά. Από την αρχή της κρίσης του Covid-19 στην Τουρκία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 649, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 30.217. Στην εντατική βρίσκονται 1.415 εκ των οποίων οι 966 είναι διασωληνωμένοι. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι τη Δευτέρα έγιναν 202.845 τεστ για τον Covid-19.

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (…). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Συνολικά 15 ηλικιωμένοι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού σε γηροκομείο στην Αβάιρου της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης αυτής, ο Ριμπάου Εστέβες, συμβάν που είναι το χειρότερο του είδους στη χώρα της Ιβηρικής αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας εκεί.

Ο Εστέβες αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας LUSA ότι άλλοι 77 τρόφιμοι και 22 μέλη του προσωπικού του γηροκομείου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας ότι λήφθηκαν προληπτικά μέτρα, ιδίως η μεταφορά των φορέων του SARS-CoV-2 σε χώρο απομόνωσης.

Ο Εστέβες επέρριψε ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η πόλη του δεν έχει λάβει αναλώσιμα, ούτε διαγνωστικά τεστ, από τις υγειονομικές αρχές. Ο δήμαρχος επέμεινε ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν εξετάσεις σε άλλα γηροκομεία στην Αβάιρου.

«Το νοσοκομείο μας δεν έχει τίποτα», κατήγγειλε ο Εστέβες σε δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTP.

Η Πορτογαλία κατέγραφε ως χθες Δευτέρα 11.739 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και θρηνούσε 311 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19. Δεκάδες γηροκομεία στην Πορτογαλία έχουν καταγράψει κρούσματα μεταξύ των τροφίμων και του προσωπικού και θανάτους, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΚΙΝΑ

Ουδείς νέος θάνατος αναφέρθηκε εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, τρεις μήνες μετά τον πρώτο θάνατο που καταγραφόταν στη χώρα εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.

Ο ασιατικός γίγαντας, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019, είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο την 11η Ιανουαρίου. Έκτοτε, 3.331 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο ιός, στην ηπειρωτική Κίνα.

ΜΕΞΙΚΟ

Οι αρχές του Μεξικού κατέγραψαν 31 νέους θανάτους ασθενών και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ τόνισε πως θα χρειαστεί να γίνουν εσπευσμένα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν 296 νέα κρούσματα μόλυνσης, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε 2.439. Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί το Μεξικό εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε στους 125, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

loading...