Κύριε Πρωθυπουργέ!. Δείξτε μας ότι δεν έχετε αρνητικό αιματοκρίτη Πίστης!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Ως Έλληνας πολίτης, με το τρόπο που αντιμετωπίζετε μέχρι σήμερα, το λίαν θανατηφόρο και με μεγάλη ταχύτητα μεταδιδόμενο κορωνοϊό, σας βαθμολογώ με άριστα!
Όμως, ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, με το καθολικό κλείσιμο των Εκκλησιών που διατάξατε να γίνει, μέχρι την άρση των περιοριστών μέτρων, χωρίς να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες την Μεγάλη Παρασκευή και χαρμόσυνα την ώρα που ο Ιερέας, θα ψέλνει το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, με αναγκάζει να σας βαθμολογήσω για αυτή την πολιτική σας πράξη, με βαθμό κάτω από τη βάση και να με κάνετε να προβληματίζομαι για τον υψηλό βαθμό του αιματοκρίτη Πίστης σας!
Και σας το λέω τούτο, Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί εάν βρισκόμουν στη θέση σας και είχα τα ηνία της χώρας στα χέρια μου, ως ένας ταπεινός Ορθόδοξος Χριστιανός που είμαι, θα εφάρμοζε τα αυστηρότατα μέτρα που υπέδειξε και σε εσάς ο εξαίρετος Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από το φονικό κορωνοϊό, που έπρεπε να εμποδιστεί η διασπορά του, θα έδινα εντολή να λειτουργούν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς κανένα πιστό.
Όμως θα κράταγα όλους τους Μητροπολιτικούς ναούς ανοικτούς για κάθε Θεία Λειτουργία και Θεία ακολουθία και ο αριθμός των πιστών που θα έμπαινε στο ναό, θα ήταν ανάλογος των τετραγωνικών μέτρων του εμβαδού του κάθε Μητροπολιτικού ναού!.
Η δε επιλογή των ολίγων αυτών Πιστών για κάθε Θεία Λειτουργία και για κάθε Θεία ακολουθία θα γινόταν ως εξής :
Όσοι Πιστοί ήθελαν να παρακολουθήσουν μια συγκεκριμένη Θεία Λειτουργία ή Θεία ακολουθία θα τηλεφωνούσαν στο τηλεφωνικό κέντρο της Μητρόπολης τους, θα έδιναν το ονοματεπώνυμο τους και το τηλέφωνο τους , θα έλεγαν ποιά Θεία ακολουθία θέλουν να παρακολουθήσουν και οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης θα έκαναν κλήρωση μεταξύ των 50 πρώτων που τηλεφώνησαν, για να επιλέξουν τους ολίγους πιστούς 10 έως 15 που μπορούν να μπούνε στο Μητροπολιτικό ναό τους. Οι δε τυχεροί πιστοί που κληρώθηκαν θα το μάθαιναν από τους υπεύθυνους της Μητροπόλεως και έχοντας την ταυτότητα μαζί τους θα πήγαιναν στο Μητροπολιτικό ναό όπου στην είσοδο του, θα υπήρχε Αστυνομικός, που θα είχε την κατάσταση των τυχερών Πιστών, οι οποίοι θα επιδείκνυαν την αστυνομική ταυτότητα τους και έτσι θα έμπαιναν στο ναό!
Και για διασφάλιση της τάξης πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού θα είχα δώσει εντολή να υπήρχε αστυνομική δύναμη, ώστε να αποτραπούν επεισόδια μεταξύ άμυαλων Πιστών, οι οποίοι βιαίως θα επιχειρούσαν να μπούνε στο ναό θα συλλαμβάνονταν και θα τους επιβάλλονταν πρόστιμο 1000 ευρώ!
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Με αυτό το αδιάβλητο και διατεταγμένο τρόπο, θα κρατούσα όλους τους Μητροπολιτικούς ναούς ανοιχτούς, όσο διάστημα κρατούσαν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω του θανατηφόρου κορωνοϊόύ!
Ιδιαίτερα τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας, (εάν είχα τα ηνία της Ορθόδοξης Ελλάδας μας στα χέρια μου), θα μου ήταν αδύνατον να έχω όλους τους ναούς κλειστούς και αυτούς τους Μητροπολιτικούς και την ώρα που Σταυρώνεται ο Θεάνθρωπος Χριστός μας να μην υπάρχει κοντά του, ούτε ένας Πιστός και να μη χτυπάνε πένθιμα σε κανένα μα σε κανένα ναό, οι καμπάνες!.
Και στην Αγία Ανάσταση Του,να μην υπάρχει πάλι κανένας Πιστός σε κανένα ναό και να μην ακουστούν χαρμόσυνα οι καμπάνες!
Και στο σημείο αυτό, σας ερωτώ, Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ!.
Πως το βαστάει η Ορθόδοξη συνείδηση σας, να κρατάτε κλειστούς όλους τους ναούς αυτές τις Άγιες ημέρες?
Για τη βιολογική μας τροφή δείξατε ενδιαφέρον κ.Πρωθυπουργέ και με αυστηρούς κανόνες τα super market τα έχετε ανοιχτά (και πολύ καλά κάνετε), για την Πνευματική τροφή των Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών, γιατί δεν δείξατε το ανάλογο ενδιαφέρον και κρατάτε όλους ναούς κλειστούς και δεν σκεφτήκατε πόσο θα τους στοιχίσει αυτό,τις Άγιες αυτές ημέρες?
Γιατί να μη παραδειγματιστείτε, κ. Πρωθυπουργέ από τους Ηγέτες των Ορθοδόξων Κρατών, Ρωσίας , Σερβίας κλπ, που αυτές τις Άγιες ημέρες της Χριστιανοσύνης έχουν ανοικτές τις Εκκλησίας, με παρόμοιους τρόπους λειτουργίας με αυτούς που σας ανέπτυξα παραπάνω?.
Ας αφυπνιστεί κ. Πρωθυπουργέ η Ορθόδοξη συνείδηση σας! Δεν πρέπει τη Μεγάλη εβδομάδα που μας έρχεται να κρατήσετε όλους τους ναούς κλειστούς!
Ανοίξτε τους Μητροπολιτικούς ναούς έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, με το τρόπο που σας υπέδειξα ή με ένα άλλο τρόπο καλλίτερο από το δικό μου!
Δείξτε μας, κ. Πρωθυπουργέ, ότι δεν έχετε αρνητικό αιματοκρίτη Πίστης!!!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

loading...