Άνω-κάτω η Τουρκία: Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για βοήθεια τους Έλληνες

Ο «σουλτάνος» όχι μόνο αποσύρθηκε από τα κοινά το τελευταίο διάστημα αλλά φαίνεται πως στερεύει από χρήματα και ιδέες.
Έτσι δεν διστάζει μέχρι και να ζητά οικονομική ενίσχυση από συλλόγους και οργανώσεις που βρίσκονται στα χέρια άλλων εθνοτικών ομάδων στην Τουρκία, ιδιαιτέρως των Ελλήνων, οι οποίοι κυριαρχούν στο εμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα σε πρωτοφανείς καταγγελίες προέβη ο Κούρδος βουλευτής του HDP (Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος) Garo Paylan, ρωτώντας ευθέως στην τουρκική Βουλή για τις…περίεργες επιστολές Ερντογάν προς όλες τις σημαντικές μειονότητες της Τουρκίας.

Τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν σήμερα τις καταγγελίες του Κούρδου βουλευτή που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση το καθεστώς Ερντογάν μιας και αυτό έφτασε στο σημείο να…παρακαλά για οικονομική ενίσχυση από Έλληνες και Αρμένιους!

Ειδικότερα η τουρκική Αktifhaber επικαλούμενη τα όσα ειπώθηκαν στο τουρκικό Κοινοβούλιο σημειώνει:

«Ο βουλευτής του HDP Diyarbakır Garo Paylan αποκάλυψε ότι ζητήθηκε υποστήριξη για την εκστρατεία «αλληλεγγύης» που ξεκίνησε ο πρόεδρος Eρντογάν με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή των Ιδρυμάτων (VGM) με επιστολή σε όλα τα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτικών ιδρυμάτων που ανήκουν στις αρμενικές, ελληνικές, εβραϊκές και συριακές κοινότητες.

Ο Paylan είπε: “Είναι σαφές ότι η επιστολή που έστειλε με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή της VGM θα δημιουργήσει πίεση για συμμετοχή στην εκστρατεία και αναφέρεται αποκλειστικά σε ιδρύματα μειονοτήτων. Ξεκινώντας με την ονομασία «Αλληλεγγύη», η προαναφερθείσα εκστρατεία δωρεάς μετατρέπεται σε μέσο πολιτικής πίεσης με άρθρα που πηγαίνουν σε πολλά ιδρύματα. Αυτό το “αίτημα δωρεάς” δεν είναι αποδεκτό από τα ιδρύματα»

Έχοντας φτάσει στο σημείο ο Ερντογάν να ζητήσει την οικονομική συνδρομή όλων όσων θεωρεί ως «εχθρούς μέσα στη χώρα του» αντιλαμβάνεται κανείς σε πόσο δεινή οικονομική θέση είναι.

Η πανδημία του κορωνοϊού που χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Τουρκία τις τελευταίες βδομάδες ήταν το επιστέγασμα μιας φθίνουσας οικονομικής πορείας που φέρνει το τουρκικό οικονομικό σύστημα ενώπιον ενός αδιεξόδου.

Είναι προφανές πως παρά τα γενναία οικονομικά πακέτα που εξαγγέλλει για τους Τούρκους πολίτες εν μέσω κρίσης, τα λεφτά στα ταμεία του τουρκικού κράτους έχουν στερέψει.

Ενδεικτικό των οικονομικών μεγεθών τα οποία αποτελούν «πονοκέφαλο» για την Άγκυρα είναι πως πρέπει να βρεθούν άμεσα περί τα 170δισ. δολάρια προκειμένου να εξυπηρετηθεί επαρκώς ο δανεισμός της τουρκικής οικονομίας.

loading...