Καταγγελία-βόμβα Βαρουφάκη: ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη έχει μετοχές στα ταμεία που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια!



globinfo freexchange

Το τελευταίο διάστημα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει συνεχώς, σε διάφορες συνεντεύξεις και ανακοινώσεις του Μέρα25, τον ύποπτο νόμο “Ηρακλή”, που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο ακόλουθο βίντεο, με ημερομηνία ανάρτησης 30 Μαρτίου, δηλώνει χαρακτηριστικά:

Ακόμα δεν απάντησαν για τα κόκκινα δάνεια. Για τη μονιμοποίηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων. Ή, γι’αυτό που πρότεινα προσωπικά στον πρωθυπουργό: μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία πρέπει να παγώσει ο “Ηρακλής” άμεσα. Γιατί και να αναβάλουμε τις πληρωμές των στεγαστικών, των επιχειρηματικών δανείων, τις δόσεις, να μην ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις στα αρπακτικά ταμεία, που έχουν δικαίωμα σε τρεις μήνες να ζητήσουν από το δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, τα οποία ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί, υπέρ των αρπακτικών ταμείων! Αν είναι δυνατόν! Πράξη νομοθετικού περιεχομένου σήμερα να παγώσει ο “Ηρακλής”. Αν δεν το κάνετε αυτό κύριε Μητσοτάκη, θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί δεν το κάνετε.

Μια μέρα αργότερα, μιλώντας στο Θεσσαλία TV, ο Βαρουφάκης έκανε μια συνταρακτική αποκάλυψη, εξηγώντας καθαρά για ποιο λόγο είναι ύποπτη η στάση της κυβέρνησης να μην παγώσει το νόμο, ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας. Δήλωσε ξεκάθαρα, ότι ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη έχει μετοχές στα ταμεία-αρπακτικά που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις Ελληνικές τράπεζες!

Όπως είπε:

                    Το πιο βασικό – και πραγματικά εδώ πρόκειται για εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης – έχουν περάσει ένα νόμο, τον “Ηρακλή”, το Δεκέμβριο, που δίνει το δικαίωμα στα ταμεία τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη από τις τράπεζες, εάν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια(!), τα οποία το κράτος δεν έχει.

                    Ξέρετε που θα τα βρει: θα πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί για να τα δώσει στα ταμεία. Αν είναι δυνατόν! Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους. Θα τα πάρει από τον ESM – μνημονιακό δάνειο – για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη!

                    Πράξη νομοθετικού περιεχομένου κύριε Μητσοτάκη, να παγώσετε τον “Ηρακλή” σήμερα. Αλλιώς θα σας θεωρήσουμε ύποπτο!

Όπως επίσης αποκάλυψε:

                    Από το 2008, να ξέρετε, το Ελληνικό δημόσιο πληρώνει με IOUs τους τραπεζίτες, της τάξης των 56 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο! Οπότε, όταν τα IOUs είναι για τους πλούσιους, είναι τέλεια. Όταν είναι για να δώσουμε μια δυνατότητα στο φτωχό να πάει στο σούπερ μάρκετ, τότε ξαφνικά, είναι οι ανοησίες του Βαρουφάκη!

Άρα, η ήδη χρεοκοπημένη χώρα, θα κληθεί να φορτωθεί με περισσότερο χρέος! Και όλα αυτά, για να μη ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο, από τα κόκκινα δάνεια, οι τράπεζες και τα αρπακτικά!

Όμως με ποια δικαιολογία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κρατήσει ενεργό το νόμο “Ηρακλής”; Δεν μπορεί να κατηγορήσει τους “σπάταλους” που έπαιρναν αλόγιστα δάνεια και τους “κακοπληρωτές”. Δεν μπορεί να κατηγορήσει το “κακό δημόσιο” και τους “τεμπέληδες”, που δήθεν ευθύνονται για τη χρεοκοπία, όπως έκανε το παλαιοκομματικό κατεστημένο (στο οποίο ανήκει), από το 2010 με την παρέα του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Η πανδημία που έπληξε αυτή τη φορά την οικονομία, όπως και όλες τις οικονομίες, δεν μπορεί να αποδοθεί σε δήθεν εσωτερικές παθογένειες.

Η καταγγελία Βαρουφάκη, αποκαλύπτει ένα τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο σύγκρουσης συμφερόντων, στο οποίο φαίνεται ότι εμπλέκεται η κυβέρνηση και ο στενός κύκλος των “ημέτερων”. Είναι ξεκάθαρο, ότι με το νόμο που ψήφισαν το Δεκέμβριο, θέλησαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών, των αρπακτικών ταμείων και κατ’επέκταση τα δικά τους, με κίνδυνο να φορτώσουν με περισσότερο χρέος την ήδη χρεοκοπημένη χώρα.

Μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε σφιχτό εναγκαλισμό με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και θα κάνει τα πάντα για να τα προστατέψει, με οποιοδήποτε κόστος. Η φράξια των νεοφιλελεύθερων φανατικών του Μητσοτάκη, που έχει πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης, σπεύδει να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και τώρα, εν μέσω πανδημίας.

Την ίδια ώρα, επιδεικνύει μια εγκληματική απροθυμία να ενισχύσει αποφασιστικά το εθνικό σύστημα υγείας. Η τεράστια υποκρισία των κυβερνώντων φαίνεται από το γεγονός ότι μας καλούν να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς του ΕΣΥ που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, ενώ στην ουσία, υποβαθμίζουν περισσότερο το σύστημα, αντί να το αναβαθμίσουν κατεπειγόντως με επιπλέον προσλήψεις και εξοπλισμό.

Παρόλα αυτά, η απαράδεκτη αυτή κυβέρνηση, έχει τη δυνατότητα, ακόμα και τώρα, να διαψεύσει τον Βαρουφάκη και όλους μας, αρχίζοντας με το πάγωμα του νόμου “Ηρακλής”, ώστε τα 12 δισεκατομμύρια, που θα τα φορτωθεί ως χρέος το δημόσιο, να μην πάνε στα αρπακτικά ταμεία. Με αφορμή την πανδημία, έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να το κάνει.

https://failedevolution.blogspot.com

loading...