Μέχρι το 2023 θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους Έλληνες – Η Τουρκία και η δήλωση Κίσινγκερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία του Ερντογάν που θα συζητηθεί…
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το στραπάτσο της Τουρκίας στον Έβρο, καθώς οι έχοντες γνώση κάνουν λόγο για επικίνδυνα σενάρια που επεξεργάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί εκτιμούν πως άπαξ και παρέλθει η κρίση με τον κορωνοϊό, η Τουρκία θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο για να επιχειρήσει σεισμική έρευνα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα από το Καστελόριζο μέχρι την Κρήτη.

Ένα βίντεο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο δείχνει τον Ερντογάν να ξεκαθαρίζει πως μέχρι το 2023 θα έχει εκπληρωθεί το σχέδιο της Τουρκίας. Αν λάβουμε υπόψη τα σενάρια περί «γαλάζιας πατρίδας», τότε οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να ξεμπερδεύουν μα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά και τις βλέψεις που έχουν σε Αιγαίο και Θράκη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Ερντογάν:

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον πλανήτη. Είμαστε στα πρόθυρα μιας εποχής, κατά την οποία θα θερίσουμε τα προνόμια της πανίσχυρης βάσης την οποία έχουμε χτίσει. (…) Θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη πολιτική και οικονομική.

Σε αυτόν τον καινούριο κόσμο που χτίζεται, θα δουλέψουμε σκληρότερα, προκειμένου να διεκδικήσουμε την θέση που μας αναλογεί με τα πιο ισχυρά μέσα. Τα εμπόδια εμπρός στους στόχους της Τουρκίας για το 2023 έχουν μετακινηθεί από μόνα τους. Μαζί με το έθνος μας, θα φέρουμε εις πέρας την δημιουργία της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας».

Άρα λοιπόν, η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ερντογάν θα επιδιώξει να λάβει ισχυρή θέση στην νέα παγκόσμια τάξη, την οποία ανακοίνωσε, πριν δυο μέρες, ο Κίσινγκερ. Εκ των πραγμάτων αυτό μπορεί να γίνει μόνο εις βάρος της Ελλάδας, καθώς τα τουρκικά μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο αν πάρει κάτι από την Ελλάδα, με την διπλωματία ή τον πόλεμο.

Ωστόσο, το ξυνισμένο πρόσωπο του τούρκου προέδρου δείχνει μάλλον πως δεν πιστεύει και τόσο πως μπορεί να τα καταφέρει, έχοντας μάλιστα τόσα μέτωπα ανοιχτά!

Με τον Κίσινγκερ πάντως έχουν ένα κοινό: Και οι δύο θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους Έλληνες.

https://www.el.gr/

loading...