Απειλή για την Εθνική Ασφάλεια – Πάρτε αμέσως τα κινητά και τις κάρτες sim από τους μετανάστες !

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τη στιγμή που η Τουρκία αποφάσισε να αποστείλει όλους τους λαούς της Ασίας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με σκοπό την καταστροφή εκ των έσω της χώρας μας και της άσκησης πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε ο Ερντογάν να λάβει χρήματα από αυτή για να περισώσει την οικονομία του.

Πρόκειται περί μίας προκλητικής κίνησης από την τουρκική πλευρά η οποία όμως είχε την αντίστοιχη άμεση και σκληρή αντίδραση της Ελλάδας στην έμμεση επίθεση που δέχθηκε με την παράταξη επί των ανατολικών συνόρων των δυνάμεων ασφαλείας με σαφή εντολή να μην περάσει κανείς και όσοι περνούν να συλλαμβάνονται, φυλακίζονται, να καταδικάζονται με εξοντωτικές ποινές και να δρομολογείται η απέλασή τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα από όσους παραμονεύουν εκτός συνόρων και το σημαντικότερο, όσων βρίσκονται εντός συνόρων παραμένουν και είναι σοβαρά με το ένα από αυτά να αφορά τα κινητά τηλέφωνα όσων εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Τα κινητά τηλέφωνα με τις διάφορες εφαρμογές τους αποτελούν ίσως το Νο1 εργαλείο όσων θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα αφού οι φωτογραφίες και τα live video μπορούν να δώσουν στίγμα, θέση, άμεση ακριβή εικόνα προς τρίτους ανθρώπων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Ντυμένοι με το μανδύα του πρόσφυγα πολλοί περιφέρονται ή απλά κατευθύνονται μέσω των κινητών σε προκαθορισμένα σημεία.

Είναι γνωστό ότι οι βάρκες από την απέναντι μικρασιατική ακτή κατευθύνονταν προς τις δικές μας ακτές με.. τηλέφωνο και είναι λογικό αφού ο λαθρομετανάστης δε μπορεί να γνωρίζει που ακριβώς θα πάει.

Φανερό έγινε το πρόβλημα όταν η τουρκική προπαγάνδα προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις στον Έβρο με δήθεν νεκρούς ή βαριά χτυπημένους από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν βίντεο λαθρομεταναστών, στημένα ή τυχαίες λήψεις γι αυτό το σκοπό.

Η δυνατότητα αποστολής μαζικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή η δυνατότητα κατεύθυνσης μάζας ανθρώπων από τρίτους που έχουν τα κινητά τους μπορεί αν δημιουργήσει εφόδους εντός συνόρων σε εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου. Θυμίζουμε ότι η ελληνική πλευρά έστειλε μαζικά μηνύματα στην απέναντι πλευρά των συνόρων στους επίδοξους λαθρομετανάστες να μην προσπαθήσουν να διαβούν τα σύνορα.

Άλλο ένα συμβάν που κατέδειξε το επικίνδυνο της κατάστασης που μπορεί να δημιουργηθεί είναι όταν διέρρευσε βίντεο μέσω ΜΚΟ, λαθρομετανάστη από το εσωτερικό του αρματαγωγού στο οποίο φιλοξενούνταν προσωρινά.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλά που μπορεί να προκαλέσουν τα κινητά, όπως αναμετάδοση στοιχείων, υποκλοπές, ακριβές στίγμα θέσης κ.α.

Η λύση στο πρόβλημα είναι απλή:

Κατάσχεση όλων των κινητών τηλεφώνων και των SIM τους από όλους όσους εισέρχονται παράνομα τα σύνορα της χώρας και απαγόρευση να προμηθευτούν ένα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Έτσι δε θα υπάρχει επικοινωνία με προ-αποθηκευμένους αριθμούς στην απέναντι ακτή ούτε δίαυλος μετάδοσης εικόνας προς πάσα κατεύθυνση τέτοια που θα βλάψει τη χώρα. Είναι ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

loading...