Δεν νομίζω πως υπάρχει πιο επικίνδυνος ιός στην Ευρώπη από το γερμανικό. Από τον «ιό της Merkel»

Της Σερένα Νομικού
Έχω γράψει στο παρελθόν για το βαρύ τίμημα της δειλίας, όσον αφορά τη δουλοπρεπή στάση μας απέναντι στην Τουρκία. Εν προκειμένω δέχτηκα επικρίσεις από αρκετούς Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως έχω δίκιο. Θέλω όμως να προσθέσω πως το τίμημα της υποταγής μας στη Γερμανία θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο. Ελπίζω δε πως το γνωρίζουν τουλάχιστον οι επόμενες χώρες που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο της, στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγει: η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχανε ανέκαθεν τον πόλεμο από τους Γερμανούς. Σίγουρα πάντως το γνωρίζει η Αγγλία που δεν ανήκε στους ηττημένους των πολέμων, αλλά που συμμετείχε στο κορυφαίο σφάλμα του 20ου αιώνα: στο να επιτραπεί στη Γερμανία η επανένωση της, η οποία ήταν κάτι περισσότερο από έγκλημα. Ένα έγκλημα που θα μας κοστίσει πανάκριβα, αιματοκυλώντας για τρίτη φορά την Ευρώπη.

Άποψη

Δεν νομίζω πως υπάρχει πιο επικίνδυνος ιός στην Ευρώπη από το γερμανικό. Από τον «ιό της Merkel» που φάνηκε καθαρά στη σύνοδο κορυφής. Στη γνωστή τηλεδιάσκεψη με το αίτημα των εννιά ηγετών για την έκδοση ευρωομολόγου, όπου η ψυχρή, αλαζονική και αυθάδης «κυρία» δεν έκανε καν τον κόπο να το σκεφτεί. Απάντησε λοιπόν με ένα μεγαλοπρεπές NEIN, επικαλούμενη με θράσος την «ποιοτική διαφορά» του χρέους των χωρών της ΕΕ μεταξύ τους. Έστρεψε δηλαδή των αντίχειρα προς τα κάτω, αδιαφορώντας για τους νεκρούς από την πανδημία, όπως η αυτοκράτορες στην αρχαία Ρώμη. Είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρξει ποτέ αλληλέγγυα και ενωμένη Ευρώπη, με τη Γερμανία μέλος της;

Όσον αφορά δε την Ιταλία και την Ισπανία που δεν προλαβαίνουν να μετρούν νεκρούς, πρότεινε να χρησιμοποιήσουν το «εργαλείο» του ESM. Το δικό της δηλαδή ΔΝΤ, φυσικά έναντι μνημονίων που θα τις μετατρέψει σε αποικίες χρέους της, όπως την Ελλάδα. Τη χώρα που ποτέ δεν καταρρέει κατά τις φαντασιώσεις των Ελλήνων, αλλά που όλα δείχνουν ότι, προς τα εκεί κατευθύνεται.

Για εμένα πάντως ασφαλώς δεν ήταν έκπληξη. Απλούστατα η εντιμότατη εταίρος μας, βάρβαρη, άπληστη και υστερόβουλη όσο καμία άλλη χώρα στην υφήλιο, συνεχίζει να διεξάγει τον οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησε το 2010, με λάφυρο την Ευρώπη. Άλλωστε λίγες ημέρες προηγουμένως είχε αρνηθεί να βοηθήσει την Ιταλία, απαγορεύοντας επί πλέον τις εξαγωγές υγειονομικού υλικού. Επέδειξε επομένως πλήρη αδιαφορία για τους θανάτους στη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή προσπάθησε να εξασφαλίσει όσο περισσότερο υγειονομικό υλικό μπορούσε από την Κίνα, μη διστάζοντας ακόμη και να παρακρατήσει τις αποστολές για άλλες χώρες. Θεωρεί δε πως η πανδημία είναι η μεγάλη της ευκαιρία για να νικήσει τους ισχυρότερους αντιπάλους της.

Όσον αφορά τον εαυτό της, δρομολόγησε ένα ιλιγγιώδες μεγάλο πακέτο στήριξης ύψους 750 δις €, το οποίο θα της δώσει επί πλέον τη δυνατότητα να αυξήσει τις κατακτήσεις της. Πρώτη στο στόχαστρο είναι βέβαια η Ιταλία που πιστεύω πως τελικά θα υποκύψει, όπως η Ελλάδα στο παρελθόν, απέναντι σε μία αμετανόητη και αδίστακτη Γερμανία. Όπως δήλωσε πάντως ο υπουργός οικονομικών της καγκελαρίου σε ελεύθερη μετάφραση, τα ευρωομόλογα είναι μία συζήτηση φάντασμα που εκφράζει μόνο τις φαντασιώσεις της ιταλικής κυβέρνησης.

Οι βάσεις τώρα για το σημερινό, 4ο γερμανικό Ράιχ έχουν τοποθετηθεί ήδη το 2010, με αφετηρία την Ελλάδα. Τη χώρα που πιστεύει πως ποτέ δεν πεθαίνει και ότι έχει ο Θεός, αλλά εθελοτυφλεί όσον αφορά το θλιβερό της κατάντημα: τη μετατροπή της σε γερμανικό προτεκτοράτο και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, για να προστατευτεί η Άρια φυλή από τις ξένες προσμίξεις.

Τη χώρα που ξεπουλάει τα πάντα στους Γερμανούς που έχουν θέσει στο στόχαστρο τους μετά τα αεροδρόμια και τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, τα ναυπηγεία, την ενέργεια και ότι άλλο πολύτιμο διαθέτει. Μεταξύ άλλων τη ΔΕΗ που πρόσφατα εξέφρασε το ενδιαφέρον της στον υπουργό ανάπτυξης η RWE.

Συνεχίζοντας, η πικρή αλήθεια είναι πως έχουμε υποδουλωθεί στη Γερμανία. Σε αυτήν τη Γερμανία που παρά το ότι αιματοκύλισε την Ευρώπη δύο φορές, απαίτησε και πήρε τη διαγραφή χρεών της ύψους 62% το 1953, με τη συμφωνία της Ελλάδας! Σε αυτήν τη Γερμανία που, ενώ υποσχέθηκε πως όταν ενωθεί θα πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις, δεν το έκανε ποτέ.

Σε αυτήν τη Γερμανία που επικαλείται τον «ηθικό κίνδυνο», όσον αφορά την έκδοση των ευρωομολόγων, όταν η ανηθικότητα της σε όλα τα επίπεδα είναι ολοφάνερη. Σε αυτήν τη Γερμανία που με όπλο το ευρώ και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που έχει μεταβάλει σε γερμανικούς, από την Κομισιόν και το ESM, μέχρι την ΕΚΤ και το Euro Group, μετατρέπει τη μία χώρα μετά την άλλη σε αποικίες της.

Έχω γράψει στο παρελθόν για το βαρύ τίμημα της δειλίας, όσον αφορά τη δουλοπρεπή στάση μας απέναντι στην Τουρκία . Εν προκειμένω δέχτηκα επικρίσεις από αρκετούς Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως έχω δίκιο. Θέλω όμως να προσθέσω πως το τίμημα της υποταγής μας στη Γερμανία θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο. Ελπίζω δε πως το γνωρίζουν τουλάχιστον οι επόμενες χώρες που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των απογόνων των ναζί, στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγουν: η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία που έχανε ανέκαθεν τον πόλεμο από τους Γερμανούς.

Σίγουρα πάντως το γνωρίζει η Αγγλία που δεν ανήκε στους ηττημένους των πολέμων, αλλά που συμμετείχε στο κορυφαίο σφάλμα του 20ου αιώνα: στο να επιτραπεί στη Γερμανία η επανένωση της, η οποία ήταν κάτι περισσότερο από έγκλημα. Ένα έγκλημα που θα μας κοστίσει πανάκριβα, αιματοκυλώντας για τρίτη φορά την Ευρώπη.

πηγη
analyst.gr

loading...