Να «πέσει» ο Έβρος με τον κορωνοϊό – Τέλος στα προσχήματα – Εικόνες που σοκάρουν στα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απάντηση της Ελλάδας…
Οι Τούρκοι, μετά την ήττα στον Έβρο, εξωθούν με κάθε τρόπο τους τουρκόφωνους και μουσουλμάνους εισβολείς, στα σύνορα, σε επεισόδιο με τις ελληνικές δυνάμεις.

Χθες το βράδυ εξάντλησαν κάθε προσπάθεια να παρασύρουν τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις σε γενικευμένη σύρραξη, αναγκάζοντας την παρέμβαση ακόμα και τεθωρακισμένων πυροσβεστικών.

Γκρίζοι Λύκοι, τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες δεν κρατούν πια τα προσχήματα και δεν τους πτοεί ούτε ο κορωνοϊός. Αντίθετα θεωρούν πως με την καραντίνα, πολλοί Έλληνες που βοηθούσαν στις περιπολίες βρίσκονται στα σπίτια τους και ως εκ τούτου υπάρχουν αφύλακτα σημεία, στα οποία μπορούν να εισβάλλουν αλλοδαποί.

Άλλωστε, από τις 28 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι ψάχνουν, πάση θυσία, τρόπους για να προκαλέσουν ρήγματα στο ελληνικό «τείχος». Μετά από την αποτυχία να αιφνιδιάσουν, ελπίζουν στο λάθος από την ελληνική πλευρά.

Μάλιστα κινηματογραφούν τα γιουρούσια του άτακτου στρατού που διαθέτουν στα σύνορα με την Ελλάδα!

Δείτε:

Ωστόσο, ακόμα και ανώτατοι αξιωματικοί, όπως ο επικεφαλής σχηματισμού του Στρατού Ξηράς, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να καλύψουν τα όποια κενά.

Η εικόνα είναι χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας, προκειμένου να κρατηθεί απροσπέλαστο το ποτάμι. Με εξάρτηση και οπλισμό βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, ημέρα και νύχτα δίπλα στα κατώτερα στελέχη και στους οπλίτες.

Δείτε:

Στο Γενικό Επιτελείο, στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο Λιμενικό έχουν προετοιμαστεί για μαραθώνιο τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά. Το σχέδιο προβλέπει διαρκή παρουσία ισχυρών δυνάμεων τόσο του Στρατού, της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής όσο και περαιτέρω ενίσχυση με τεχνικά μέσα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δεν υπάρχει σημείο στα 212 χιλιόμετρα συνόρων το οποίο να μην ελέγχεται και φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.

loading...