Σκότωσε τη γιαγιά του στη Γερμανία και ήρθε να κάνει τη ζωή του στο Βόλο – Πως αποκαλύφθηκε το μυστικό του

Η δολοφονία μιας ηλικιωμένης, στο σπίτι της στην Κολωνία και ο σκληρός τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι δράστες συγκλόνιζαν την πόλη της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2014.

Επί ημέρες, οι γερμανικές εφημερίδες ασχολούνταν με το φονικό. Επί χρόνια, οι διωκτικές αρχές της περιοχής αναζητούσαν τα πρόσωπα πίσω από το φρικτό έγκλημα. Όταν ένας τυχαίος αστυνομικός έλεγχος, στις αρχές του 2019, οδήγησε σε έναν από τους δολοφόνους. Ήταν ο εγγονός της νεκρής γυναίκας (μητέρα του πρώην πατριού του) μεταξύ εκείνων που την οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο.

Με το «μυστικό» του, μετά τη δολοφονία, ο δράστης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη: στον Βόλο. Παντρεύτηκε, απέκτησε δύο παιδιά, λειτούργησε επιχείρηση. Μέχρι τη στιγμή που τα στοιχεία έδειξαν τη συμμετοχή του στον βασανισμό μέχρι θανάτου της ηλικιωμένης.

Συνελήφθη, κρατήθηκε και οδηγήθηκε σε δίκη. Προ ημερών, στις 17 Μαρτίου, το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας εξέδωσε την ετυμηγορία του. Τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία του θύματός του, ηλικίας 78 ετών, και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος του Βόλου, μετά από μια μαραθώνια δίκη, το δικαστήριο εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι ο 39χρονος Βολιώτης είναι ο δολοφόνος της ηλικιωμένης γυναίκας. Τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

«Ακόμη και αν ισχυριστήκατε, μέχρι και την τελευταία σας λέξη, την αθωότητά σας, είμαστε πεπεισμένοι ότι είστε ένας από τους τέσσερις δράστες», είπε κοφτά και απόλυτα ο δικαστής, στρέφοντας το βλέμμα του στον κατηγορούμενο. Παρέπεμψε σε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του.

Οι άλλοι τρεις δράστες του στυγερού εγκλήματος, δύο άντρες και μία γυναίκα, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Η 78χρονη βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της, στην περιοχή Pulheim-Brauweiler. Δεμένα τα χέρια της, το στόμα της σφραγισμένο με μαύρη ταινία γυρισμένη ξανά και ξανά. Ο θάνατός της ήταν βασανιστικός, ασφυκτικός. «Μια αποτρόπαια πράξη, υπό συνθήκες φρίκης», είπε ο δικαστής απευθυνόμενος στον ένοχο.

loading...