ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΜΕΡΚΕΛ

Θέλει θερμό επεισόδιο Ελλάδος – Τουρκίας η Μέρκελ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2020 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει σε νησιά μας του Β.Α. Αιγαίου δέκα διμοιρίες ΜΑΤ και δυο “αύρες” ρίψης νερού, προκειμένου να καταστείλει την “επαναστατική” διάθεση των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, που αντιδρούσαν στην κατασκευή κλειστών κέντρων για τους παράνομους εισελθόντες αλλοδαπούς από τα παράλια της Μικράς Ασίας! Οι οποίοι (κάτοικοι) παντί τρόπω προσπάθησαν να αποτρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης, επιστρατεύοντας τρακτέρ, απορριμματοφόρα, ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και κάθε άλλο μέσο! Οι δε τοπικοί άρχοντες έδειξαν από την πρώτη στιγμή την απροθυμία τους να συνταχτούν με την απόφαση της κυβέρνησης! Έτσι μοιραία η σύγκρουση νησιωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν απόλυτα μετωπική! Μάχη σώμα με σώμα!

Αυτή η παρανοϊκή απόφαση της κυβέρνησης, όπλισε το χέρι του σαλεμένου Τούρκου Σουλτάνου, ώστε να πιστέψει, πως έφτασε η ώρα, τη στιγμή που κυβέρνηση και κάτοικοι των νησιών μας βρίσκονταν σε μετωπική σύγκρουση, για να ξεσηκώσει τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μας έστειλε εκεί η Τουρκία, με την απόλυτη ανοχή και αναισθησία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής, αλλά και της Γερμανίας, που η ίδια η Γερμανία στοχευμένα καταπατούσε την Συμφωνία του 2016 μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το μεταναστευτικό!

Έτσι είχε προγραμματίσει η Τουρκία – σύμφωνα με πηγές μου που έχουν υψηλή πληροφόρηση και γνωρίζουν άριστα το γεωστρατηγικό παιχνίδι της περιοχής μας – ταυτόχρονα με τον ξεσηκωμό των Ισλαμιστών, παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, να επέφερε διπλό χτύπημα κατά της χώρας μας και από τα χερσαία της σύνορα στον Έβρο!

Θερμό επεισόδιο από Τουρκία μέσω πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα…

Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση πολύ έγκαιρα αντιλήφτηκε το τραγικό της λάθος και το οποίο αν δεν το είχε αντιληφτεί, συνάμα με την συντονισμένη τουρκική ενέργεια της παραβίασης των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο, θα οδηγούσε τη χώρα μας σε μεγάλη εσωτερική πολιτική αναταραχή, που θα είχε ενδεχομένως ως αποτέλεσμα την πτώση της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης και εν μέσω ακυβερνησίας θα προκαλούσε η Τουρκία το θερμό επεισόδιο, το οποίο επί σειρά ετών επιδιώκει ο Ρ. Τ. Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον Έβρο μας και στο Αιγαίο μας!

Όμως ευτυχώς η ελληνική κυβέρνηση, ανασυντάχτηκε άμεσα του τραγικού λάθους της και προφανώς έχοντας πληροφόρηση των σχεδίων του Ρ. Τ. Ερντογάν για το “χτύπημα” στον Έβρο, εν όψει του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, θωράκισε τα χερσαία σύνορά μας στις Καστανιές και άντεξε την επίθεση των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στις 28 Φεβρουαρίου, που σκοπό είχαν να “σπάσουν” το αρραγές ελληνικό μέτωπο, της πολιτικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας μας! Στο οποίο αρραγές αυτό μέτωπο, συντάχτηκε σχεδόν στο σύνολό του ο ελληνικός λαός!

Έτσι η Ελλάς, επέφερε ένα καίριο στρατηγικό χτύπημα κατά του ονείρου του φασίστα οραματιστή της επανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Ρ. Τ. Ερντογάν!

Μακάρι αυτή η στροφή – μετάλλαξη όπως έχω γράψει – του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχιστεί! Ώστε να εγκαταλείψει μιας διά παντός τις πολυπολιτισμικές θέσεις και απόψεις του, περί του μπολιάσματος των ξένων εισβολέων στην Πατρίδα μας, της εργαλειοθήκης του Ρ. Τ. Ερντογάν, με την ελληνική κοινωνία!

Είθε, να συνεχίσει τη ρεαλιστική πολιτική στροφή του προς τον πατριωτισμό, που θα ωφελήσει τα μάλα την Πατρίδα μας, αλλά και τον ίδιο ως πολιτική ηγετική μορφή!

Ομόφωνη καταδίκη Ερντογάν και αναγνώριση των ελληνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών…

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός της νίκης του κατά του Τούρκου Σουλτάνου στο “πεδίο της μάχης”, κέρδισε τον Ρ. Τ. Ερντογάν και στο διπλωματικό πεδίο, της διαμόρφωσης στρεβλής άποψης της διεθνούς κοινής γνώμης και της Κοινότητας, των πεπραγμένων στον Έβρο! Σμπαραλιάζοντας έτσι την άθλια προπαγάνδα της Τουρκίας, που δημιουργούσε μέσω fake news, περί νεκρών μεταναστών από ελληνικά πυρά, περί του ξυλοδαρμού κατά την σύλληψή τους όσων μεταναστών μπόρεσαν από κάποια αφύλακτα περάσματα να περάσουν στην ελληνική Επικράτεια, αλλά και τις πληρωμένες “ματωμένες” ξένες γραφίδες, όπως η αμερικανική εφημερίδα New York Times, “όπλο” των “Δημοκρατικών” των ΗΠΑ, που ανακάλυπτε τάχατες από έρευνά τους – την οποία στη συνέχεια οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της ανακάλεσαν ζητώντας συγγνώμη – ένα Γκουαντάναμο στην ελληνική περιοχή του Έβρου!

Αφού κατάφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει με το μέρος του, το σύνολο των κρατών – μελών της ΕΕ με την κίνηση ρουά – ματ, της πρόσκλησης στον Έβρο των θεσμικών ηγετών της ΕΕ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι! Όπου μετά την επιτόπια επιθεώρηση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στις Καστανιές και γενικότερα σε όλη τη συνοριακή γραμμή των Ελληνοτουρκικών συνόρων, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε επικρότησαν τους κυβερνητικούς ελληνικούς χειρισμούς, δικαιώνοντας έτσι την κυβέρνηση και ομόφωνα – για πρώτη φορά – καταδίκασαν τις ενέργειες του Ρ. Τ. Ερντογάν και θεώρησαν τα ελληνικά σύνορα ως σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Η Γερμανία προστάτιδα χώρα της Τουρκίας…

Ήταν όμως στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο γάιδαρος και μας προέκυψε και η υγειονομική βόμβα του κορονοϊού! Που και σε αυτήν την περίπτωση τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν άμεσα και όπως δείχνουν τα πράγματα και αποτελεσματικά μέχρι στιγμής, αφού περιορίζεται η εξάπλωση του φονικού ιού, αντίθετα με ότι συμβαίνει σε πολύ περισσότερο προηγμένες χώρες από εμάς, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία!

Εν μέσω λοιπόν του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Γερμανίας (Άγκελα Μέρκελ), της Γαλλίας (Εμμανουέλ Μακρόν), του Ηνωμένου Βασιλείου (Μπόρις Τζόνσον) και της Τουρκίας (Ρ. Τ. Ερντογάν), όπου συζήτησαν περί ανθρωπιστικής βοήθειας στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, για την επικρατούσα κατάσταση στη Λιβύη, για το μεταναστευτικό ζήτημα της επιθετικότητας της Τουρκίας στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ! Το γεγονός πως στο σχέδιο συζήτησης περιλαμβανόταν και κουβέντα για το ΝΑΤΟ, συμμετείχε και ο Μπόρις Τζόνσον! Αυτό προς απάντηση των όσων διατυπώνουν περιέργεια για την παρουσία του Βρετανού Πρωθυπουργού, αφού η χώρα του βρίσκεται εκτός ΕΕ! Ο Μπόρις Τζόνσον – σύμφωνα με πηγή μας – ήταν η φωνή και τα αυτιά του ΝΑΤΟ και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη!

Αυτή η τηλεδιάσκεψη που εν μέρει οδηγήθηκε ελέω Γερμανίας σε ναυάγιο!

Αφού υπήρξε σύγκλιση απόψεων για την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαία η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους! Αλλά για το φλέγον ζήτημα, της επιθετικότητας της Τουρκίας στα ελληνικά/ευρωπαϊκά σύνορα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ! Αδύνατη τελείως η φωνή της Γερμανίας κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν στο σατανικό του σχέδιο, της αποστολής χιλιάδων Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών κι άλλων τυχοδιωκτικών στοιχείων, που μόνο πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο!

Μη μπαίνοντας στον κόπο να απαιτήσει από τον Τούρκο Σουλτάνο να μαζέψει τις ορδές των παράνομων μεταναστών που έχει ξαμολήσει στον Έβρο!

Από τη στιγμή που γνώριζε, λόγω των αφόρητων πιέσεων που δεχόταν από άλλα κράτη/μέλη της ΕΕ, ότι θα ακολουθούσε το σφράγισμα των συνόρων της ΕΕ προς χώρες εκτός Σένγκεν, άρα και της Τουρκίας, λόγω του κορονοϊού! Αφού γνώριζε ότι το ίδιο θα έπραττε, όπως και έπραξε η Τουρκία προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία! Που λοιπόν αποσκοπεί η συνεχιζόμενη παραμονή των παράνομων μεταναστών στον Έβρο;

Δεκάδες οι νεκροί στην Τουρκία λόγω κορονοϊού…

Αλλά μια και είπαμε για κοροναϊό και Τουρκία, πολλοί μέχρι πρότινος απορούσαν πώς σε αυτήν την χώρα δεν υπήρχαν κρούσματα από τον θανατηφόρο ιό; Παρ΄ ότι άλλα ήταν τα δείγματα γραφής! Αφού πριν ανακοινωθεί επίσημα ο πρώτος νεκρός στην Τουρκία, ο Πρόεδρός της Ρ. Τ. Ερντογάν στις διάφορες πολυμελείς συναντήσεις του θερμομετρούσε με θερμοκάμερες όσους τον πλησίαζαν! Τι υποψιαζόταν, τι φοβόταν, αφού διατυμπάνιζε ότι η Τουρκία είναι στο απυρόβλητο;

Σύντομα όμως υπήρξε εκ των πραγμάτων η διάψευση αυτής της τουρκικής προπαγάνδας! Αφού αναγκάστηκε να λάβει κι εκείνος δραστικά μέτρα με αποκορύφωμα το διάταγμα που εξέδωσε (ο Ερντογάν) στις 20 Μαρτίου και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αναβάλλοντας όλες τις εκδηλώσεις στη χώρα έως τα τέλη Απριλίου! Ακόμα και τις συλλογικές προσευχές στα Τζαμιά!

Αλλά η Τουρκία δεν θα σταματήσει να παράγει για όλα τα θέματα fake news, από τη στιγμή που παραμένει ένα βαθιά φασιστικό καθεστώς! Έτσι, ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τον Covid-19, ο αριθμός θανάτων στη χώρα του έφτασε τους 4!

Όμως οι δικές μας πηγές, μας ενημερώνουν πως τα θύματα, μόνο στην ΝΑ Τουρκία, στα σύνορα με το Ιράν, είναι τουλάχιστον 300+ και η τουρκική κυβέρνηση εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου με άλλη αιτία θανάτου κι όχι πως η αιτία είναι ο κορονοϊός!

Τι φοβάται η Άγκελα Μέρκελ;

Επανερχόμενος στην φιλότουρκη Άγκελα Μέρκελ, που πρέπει άμεσα να απεμπλακεί από τα “δηλητηριώδη” δεσμά της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν περνά και τις καλύτερες πολιτικές της ημέρες!

Δέχεται πολλά ομαδικά πυρά και από το ίδιο της το κόμμα! Βλέποντας, ότι η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ βρίσκεται σε πολιτική παράλυση και πως έχει χάσει τα αντανακλαστικά της, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πρόωρες εκλογές στη Γερμανία! Δεν είναι λίγοι αυτοί που της καταλογίζουν ανεπάρκεια στην εξεύρεση των αναγκαίων ΜΕΘ, από τη στιγμή που γνώριζε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού! Όταν ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, μόλις προχθές, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλα τα μη επείγοντα χειρουργεία!

Αλλά, άλλο ένα ολέθριο λάθος της Γερμανίδας Καγκελαρίου ήταν η απόκρυψη των πραγματικών λόγων της εδώ και χρόνια, αγωνίας της στο κυνήγι του χρυσού! Γιατί; Γιατί νιώθει πολιτικά ανασφαλής; Επειδή είναι προνοητική ως πολιτικός και θέλει να μη βιώσει η χώρα της, ότι βιώνει η Ελλάδα στα δέκα Μνημονιακά χρόνια της;

Ή περιμένει κάποιον πόλεμο και δεν το λέει στο λαό της και στους εταίρους της στην ΕΕ; Είναι άλλωστε τυχαίο, πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρει πως η κρίση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, ενδεχομένως θα επιφέρει θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας;

Τι κάνει άραγε η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, Γερμανία, για να αποτρέψει αυτό το θερμό επεισόδιο, μη εναρμονιζόμενη με τα θεσμικά όργανα της Ενώσεως; Μη υπερασπιζόμενη ένα από τα μέλη της Ένωσης, από τα αρχαιότερα, όπως η Ελλάς;

Μήπως στο βάθος – βάθος το αναζητεί και υπογείως το υποστηρίζει αυτό το θερμό επεισόδιο; Για να μας αποδείξει, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένα σοβαρό εργαλείο στην εργαλειοθήκη της;;

loading...