Γ.Τράγκας: «Ο καβαλάρης καλπάζει γύρω μας και ήδη υπάρχει ένας πόλεμος, μια παγκόσμια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας βλέπει πόλεμο και μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου ενώ θεωρεί ότι η Ιταλία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την ΕΕ καθώς όχι μόνο δεν θα την  βοηθήσουν μετά την τραγωδία της αλλά θα απαιτήσει το Βερολίνο την παράδοσή της στην… μοίρα της.

Βέβαια παραμένει ένα ερώτημα τι είδους ΕΕ θα έχει απομείνει στο Βερολίνο αν φύγει και η Ιταλία από την ΕΕ και ενώ ήδη έχει αποχωρήσει και η Βρετανία.

«​Εν μέσω παγκόσμιου πανικού η Άγκυρα επιμένει στο Τουρκο-λυβικό Μνημόνιο στέλνοντας νέα επιστολή στον ΟΗΕ. Πλασματικές, αυθαίρετες και παράνομες οι τουρκικές γεωγραφικές συντεταγμένες απαντά με επιστολή της η Ελληνίδα αντιπρόσωπος.

Ο Ερντογάν θα τολμήσει θερμό επεισόδιο εν μέσω παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού;

Η κα Μέρκελ σε μια πρωτοφανή εκδήλωση πολιτικής απανθρωπιάς κοντράρει την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να διατεθούν κονδύλια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Για μια ακόμη φορά η καγκελάριος, αναδεικνύοντας την κτηνωδία της γερμανικής ψυχής, θέλει τα χρήματα που θα δοθούν, δηλαδή η ανάληψη χρεών να συνδέονται με όρους. Δηλαδή με μνημόνια. Ακόμη και τώρα οι Ούνοι, οι οποίοι έχουν γνωστούς φίλους στην Ελλάδα, θέλουν να αξιοποιήσουν ακόμα και το θάνατο που σπέρνει ο κορωνοϊός. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τη βαθιά οικονομική ύφεση που έρχεται για τους ασθενέστερους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κος Ζάιμπερτ δήλωσε ότι στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, της καγκελαρίου Μέρκελ δεν έχει αλλάξει κάτι, ακόμη και σε περιόδους κρίσης είναι απαραίτητο εγγύηση και έλεγχος να παραμένουν σε ένα χέρι.

Για μια ακόμη φορά, οι εφευρέτες των κρεματορίων, οι Γερμανοί, βλέποντας αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στις άλλες χώρες, θεωρούν ότι θα βγουν κερδισμένοι από τους χιλιάδες θανάτους και την απελπισία που σπέρνει σε όλη την υδρόγειο ο κορωνοϊός. Φυσικά, για μια ακόμη φορά θα ηττηθούν από την πραγματικότητα.

Η ευρωπαϊκή ένωση δεν θα παραμείνει ένωση κάτω από αυτή την απάνθρωπη και σκοταδιστική πολιτική.

Γιορτάσαμε χθες την επέτειο της 25ης Μαρτίου, χωρίς παρελάσεις, χωρίς άρματα, με έρημους δρόμους, απομονωμένοι στα σπίτια μας. Ήταν απολύτως αναγκαίο να το κάνουμε και το κάναμε. Ακούσαμε μόνο τη φωνή του πιλότου για μια ακόμη φορά, να λέει ότι η Ελλάδα και ο λαός μας θα ξεπεράσουν ενωμένοι μία ακόμη μάχη.

Η συμμόρφωσή μας, μέχρι στιγμής φέρνει κάποια καλά αποτελέσματα. Η κλιμάκωση και επέκταση της νόσου είναι αναμενόμενη αλλά όχι εκτροχιαζόμενη. Ίσως μας λυπάται ο θεός, ίσως δεν αρέσουμε πολύ στον ιό. Δίπλα μας, μια ανάσα από τη χώρα μας, καλπάζει δυνατά ο θεριστής. Ο μαύρος καβαλάρης. Στην Ιταλία ανέβηκε πάλι ο καθημερινός αριθμός των εκατοντάδων νεκρών.  Η Ισπανία ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα. Στις ΗΠΑ υπάρχει όπως λένε οι εκεί επιστήμονες μια μεγατονική υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει. Η Νέα Υόρκη πλήττεται περισσότερο από όλες τις πολιτείες.

Σύμφωνα με όσα μας είπε χθες ο αγαπητός και σεβαστός κος Τσιόδρας, o ιός δείχνει παγκοσμίως να προτιμάει τους άνδρες. Παλαιότερες μελέτες δείχνουν να παίζουν ρόλο τα οιστρογόνα των γυναικών αλλά και το τσιγάρο και το αλκοόλ που καταναλώνουν αλόγιστα οι άνδρες. Ο κος Τσιόδρας έδωσε και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής μέσα στο σπίτι μας. Είτε έχουμε άρρωστο, είτε δεν έχουμε.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί είναι τόσο θανατηφόρος στην Ιταλία και στην Ισπανία και εμφανίζεται πολύ ηπιότερος σε άλλες χώρες. Ουδείς μπορεί να πει μέχρι στιγμής πόσες μεταλλάξεις έχει κάνει. Μόνο στην Ισλανδία που πήρε μέτρα έγκαιρα και έχει λίγα κρούσματα και μετρημένους στα δάχτυλα θανάτους, οι επιστήμονες βρήκαν σαράντα μεταλλάξεις του Covid-19.

Είναι ένας ιός που συγκριτικά τον μετράνε με τους προηγούμενους SARS- MERS και Η1Ν1 αλλά διαφέρει πάρα πολύ και δημιουργεί ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα σε όλο τον κόσμο. 1ον γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτό το πράγμα και 2ον η οικονομική ύφεση που θα φέρει τεντώνει από τώρα τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Κίνας. Υπάρχει ένα πολύ άσχημο στοιχείο στις σχέσεις μεταξύ των κρατών και αυτό είναι η απομόνωση ακόμη και των ηγετών. Οι ηγέτες μιλάνε με τους υπουργούς τους μέσω τηλεδιασκέψεων, ενώ είναι απομονωμένοι στους γυάλινους πύργους τους.

Ο διάδοχος Κάρολος της Αγγλίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ουσιαστικά σε καραντίνα. Το ίδιο λίγο – πολύ και οι περισσότεροι ηγέτες στον διεθνή περίγυρο. Υπάρχει ήδη μια μακριά λίστα βασιλέων, πριγκίπων, πρωθυπουργών, προέδρων,  διασήμων, ηθοποιών και άλλων που βρίσκονται σε καραντίνα. Ο ιός τεντώνει τις σχέσεις μεταξύ των εθνών. Δεν αποκλείεται την παγκόσμια ατμόσφαιρα βιολογικού πολέμου να διαδεχθούν συγκρούσεις. Πολεμικές συγκρούσεις. Δεν αποκλείεται ούτε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Ολοένα και περισσότεροι στο διεθνές διαδίκτυο κατηγορούν την Κίνα για διασπορά του ιού. Ολοένα και περισσότεροι λένε ότι αυτό ξεπήδησε από το κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο κος Μάικ Πομπέο ανέβασε τους τόνους επικρίνοντας για μια ακόμη φορά το Πεκίνο, για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι το κινέζικο κομμουνιστικό κόμμα αποκρύπτει από την παγκόσμια κοινότητα πληροφορίες που χρειάζεται για να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας covid-19. Ο κος Πομπέο παραχώρησε συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή γουάσιγκτον γουότς και κατηγόρησε την Κίνα ότι δεν ανταλλάσσει πληροφορίες για την πανδημία και αληθινά – όπως είπε – θέτει χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο. Η ένταση μεγαλώνει.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης το Ιράν και τη Ρωσία ότι διεξάγουν εκστρατεία παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας ότι ο covid-19 προήλθε από τον αμερικανικό στρατό και ότι πιθανόν αυτό άρχισε στην Ιταλία. Παρά τις κατηγορίες του, ο κος Πομπέο απέφυγε να επαναλάβει τον όρο ο ιός της Γιουχάν. Έναν όρο που εξοργίζει την κινεζική ηγεσία.

Οπλιστείτε με δύναμη και επιδείξτε κουράγιο σε αυτή την αναγκαία απομόνωση. Ο μαύρος καβαλάρης καλπάζει δίπλα μας. Πότε θα τελειώσει ο καλπασμός του; Ο ιός θερίζει χιλιάδες ζωές στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί στην Ινδία, την Αφρική και σε άλλες χώρες στις οποίες έχει εισέλθει.

Θα βγούμε σε 6 μήνες από αυτή την κρίση;

Θα κοπάσει κάπως και μετά θα γυρίσει δυνατότερα;

Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού όπως λένε διάφοροι επιστήμονες απλά κερδίζουν χρόνο και επιβραδύνουν τη διασπορά του. Εκείνο που προέχει είναι να γίνουν εκατομμύρια τεστ, να γίνει μια επιθετική διεξαγωγή των τεστ στους πληθυσμούς, όπως έκανε η νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη.

Αυτό κοστίζει. Και δεν γνωρίζει κανείς πόσα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορεί να διασταυρώσει. Πολλοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα δεύτερο κύμα μέσα στην Κίνα, ενώ για την Ιταλία εκτιμούν ότι ο COVID κάνει περίπατο επειδή είναι ο δεύτερος γηραιότερος πληθυσμός στον κόσμο.

Προσευχηθείτε, γιατί όλα τα νέα που έρχονται δείχνουν σύγχυση, πανικό, άγνοια, έλλειψη αντιμετώπισης μέτρων. Και σε ένα πλανήτη, μια ανθρωπότητα που θέλει να αγγίξει το θεό ή νομίζει  ότι έγινε θεός, δεν παράγονται ούτε οι αναγκαίες ποσότητες μασκών, ούτε γάντια, ούτε αναπνευστήρες.

Μπορεί να έχεις το καλύτερο iphone, μπορεί το κομπιούτερ να σε βολεύει να επικοινωνείς στην απομόνωση, μπορεί να πληρώνεις με e-banking, ακόμη και να δουλεύεις αλλά δεν μπορείς να βρεις μια μάσκα. Ευτυχώς μας είπε ο κος Τσιόδρας σεμνά και ταπεινά, πως πρέπει να πλένουμε μια υφασμάτινη μάσκα.

Αυτό που έρχεται δεν είναι μόνο μια ενοχική, αστυνομική, τιμωρητική ατμόσφαιρα μέσα με πύργο όμοιο με εκείνο του Κάφκα ..αυτό που έρχεται (και ακόμη δεν το λένε) ούτε το εκτιμούν, ούτε το προβλέπουν, είναι εικόνες ανείπωτης φτώχειας, εικόνες που προσομοιάζουν με πρώτη περίοδο επανεκκίνησης, μάσα σε ερείπια παγκοσμίου πολέμου.

Εάν δεν σηκώσουμε τώρα κεφάλι απέναντι σε αυτά που λένε οι Γερμανοί και δεν παρακινήσουμε και άλλες μεσογειακές χώρες της Ευρώπης να πράξουν το ίδιο, θα βρεθούμε ολομόναχοι με εκατομμύρια πολίτες να έχουν τεντώσει τα χέρια για να τους βοηθήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αυτό φυσικά θα είναι αδύνατον να γίνει και το πολιτικό σύστημα θα κλυδωνιστεί και ίσως καταρρεύσει.

Η Ιταλική κυβέρνηση άνοιξε μια συζήτηση για τα κορονοομόλογα αλλά ο Γερμανός υπουργός οικονομίας, ο κος Πέτερ Αλμάγερ χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή φάντασμα.

Εκτιμώ ότι η Ιταλία δεν θα μείνει για πολύ σε μια τέτοια ευρωπαϊκή ένωση. Δεν είναι δυνατόν οι Ούννοι του Βερολίνου, ως κοινοί λαδέμποροι και τοκογλύφοι περιόδου κατοχής να θέλουν πάλι να βγάλουν λεφτά, με τοκογλυφία και μαυραγοριτισμό. Αν ο Μητσοτάκης δεν στυλώσει πόδια θα το πληρώσει. Αυτό που έρχεται δεν καλύπτεται από εξαγγελίες, όπως αυτές που έχουμε ακούσει. Θα υπάρξει εξαέρωση της περιουσίας και των οικονομιών της πλειοψηφίας των πολιτών με ανάλογα κύματα ανεργίας.

Η ζωή μας έχει πάρει μια αναγκαστική, βασανιστική και τιμωρητική μορφή. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς μέσα στο σπίτι σας, αλλά εγώ παρακολουθώ τηλεόραση, γράφω εκπομπές, προσπαθώ να ακολουθώ τις οδηγίες και τα βράδια προσπαθώ να γίνω αστρονόμος και αστροφυσικός. Έχω δει όλα τα ντοκιμαντέρ που περιγράφουν πως ανακαλύφθηκαν οι μαύρες τρύπες του διαστήματος.

Έχω δει όλα τα επιστημονικά φιλμ που αφορούν την ανακάλυψη πλανητών έξω από το δικό μας πλανητικό σύστημα, δεν έχω αφήσει ανεξερεύνητο ούτε ένα γαλαξία. Έχω πάει έως την Ανδρομέδα, έως τον Κύκνο, έως τον Πήγασο και όπως πάνε τα πράγματα θα πάρω πτυχίο αστρονόμου δίνοντας εξετάσεις από το σπίτι.

Ο καβαλάρης καλπάζει γύρω μας και ήδη υπάρχει ένας πόλεμος, μια παγκόσμια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει απόκρυψη πληροφοριών. Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νοσοκομεία και ο κος Πούτιν ανακοίνωσε αναβολή της πανεθνικής ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές που θα τον κάνουν ισόβιο πρόεδρο. Ζήτησε από τους Ρώσους να μείνουν στα σπίτια τους, κηρύσσοντας μια εβδομάδα πληρωμένης άδειας από τις εργασίες τους, με στόχο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός διασποράς του κορωνοϊού.

Σε μήνυμά του επισήμανε στους Ρώσους ότι το ασφαλέστερο καταφύγιο είναι το σπίτι τους και ότι δεν θα εργαστούν την επόμενη εβδομάδα χωρίς να χάσουν τους μισθούς τους, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου. Δεν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας και απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη. Ομολόγησε ότι η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσει εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. Όπως βλέπετε ο ιός διαλύει την παγκοσμιοποίηση αλλά ο ίδιος είναι παγκο-σμιο-ποιημένος. Το μόνο που βλέπουμε είναι παγκοσμιοποίηση της καταστροφής. Οικονομικής και κοινωνικής.

Ο κος Τζόνσον στη Μεγάλη Βρετανία παίρνει ολοένα και περισσότερα μέτρα, οι εφημερίδες γράφουν ότι ο Κάρολος είχε συναντηθεί με τον Αλμπέρτο του Μονακό και είχε μιλήσει σε ένα πάρτι με ένα πλήθος ηθοποιών και διασήμων. Πολλοί Έλληνες πρόλαβαν να επιστρέψουν στην Αθήνα. Τόσο στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες επικράτησε η λογική να γυρίσουμε στην Ελλάδα, εκεί που είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Βέβαια, αρκετοί έχουν αποκλειστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και καταβάλλεται προσπάθεια να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Οι αγορές καταρρέουν, τα χρηματιστήρια καταρρέουν, η βρετανική λίρα πιέζεται, όλες οι κτηματομεσιτικές εργασίες ανεστάλησαν. Παντού επικρατεί καχυποψία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Προσπαθείτε να εφαρμόζετε όλες τις οδηγίες. Τουλάχιστον να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να δούμε τι θα κάνουμε με την οικονομία. Αυτό το πράγμα θα τραβήξει και επαναλαμβάνω δεν ξέρουμε αν ο ιός θα κάνει διακοπές στις παραλίες των νησιών μας.»

loading...