Όταν θέλει μια κυβέρνηση, τότε μπορεί…

Πρώτος από όλους ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος στο διαδικτυακό του πόρταλ “Εδώλιο 5” δημοσίευσε την παρακάτω είδηση, η οποία πράγματι κάνει πολλά γκελ και αποδεικνύει, πως όταν θέλει μια κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο μας. Όχι όμως μόνο, όταν βρίσκεται υπό καθεστώς χρονικής πιέσεως:

«Έπρεπε να έχουμε κατάσταση πολέμου για να γίνει το αυτονόητο: Να δοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας τα κατασχεθέντα προ πέντε ετών(!) τεθωρακισμένα οχήματα που σάπιζαν στον Πειραιά. Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πλοίο ανοικτά της Κρήτης, 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα με προορισμό τους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Πρόκειται για οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300, πέντε θωρακισμένα Toyota Land Cruiser, δυο οχήματα BMW και ενός οχήματος Mercedes.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 8 κατασχεμένα MRAP, τελικώς αποδεσμεύτηκαν και διατίθενται στην ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν ήδη σταλεί στο μέτωπο του Έβρου, όπου θα συνδράμουν στην μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης και της τουρκικής προκλητικότητας.
Πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί τόσο καιρό δύο ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αφήσει τα οχήματα ‘και “σάπιζαν”, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει σοβαρότατη έλλειψη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όλων των τύπων.

Σε κάθε περίπτωση, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εντοπίστηκαν στο οχηματαγωγό πλοίο “TYCHY” και κατασχέθηκαν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει επιβάλει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας»!!

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, όπου φαίνεται να έχει “συλληφθεί” σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τρία καρότσια γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Που ενέπνευσε και τον “Αυτόλυκο” να γελοιογραφήσει το γεγονός!

Ενός αριστερού ευρωβουλευτή, που από εκεί που ήταν σφόδρα αντιαμερικανός και αντιευρωπαϊστής στα χρόνια της νιότης του, στα γεράματά του έγινε ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ. Εξ ου και ο θεσμικός του υψηλός ρόλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Από την άλλη όμως μεριά εγείρονται πολλά ερωτήματα!

Μπορεί ο κ. Παπαδημούλης και το κόμμα του να δίνει συμβουλές για την αγορά των απολύτως απαραίτητων στα σούπερ μάρκετ από τους πολίτες και να συνιστά από αυτούς ψυχραιμία στις εφιαλτικές ώρες που περνάει λόγω του φονικού ιού κι εκείνος να μην μπορεί να επιδείξει την πρέπουσα υπευθυνότητα; Δηλαδή ισχύει εδώ το ρηθέν από το λαό μας: “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”!

Όμως θα μπορούσαν τα αρμόδια όργανα να μας απαντήσουν;

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης πότε αφίχθη στην Ελλάδα από το εξωτερικό;

Ήταν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα προστασίας των πολιτών από τη διασπορά του ιού; Εάν ναι, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης μπήκε σε 14ημερη καραντίνα; Ή είναι κινούμενη υγειονομική βόμβα;

Άσε που αν ισχύει και το γεγονός, πως ο “βοηθός” του στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ήταν αστυνομικός της φρουράς του, τότε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ξεπέσει πολύ πολιτικά!

Είναι σε θέση να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η κυβέρνηση;;

Το ΑΚΚΕΛ ζητά άμεσο οικονομικό επίδομα στις δυνάμεις προστασίας στον Έβρο…
Πολλές και αξιόλογες οι πολιτικές παρεμβάσεις του ΑΚΚΕΛ στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας! Σας καταγράφω παρακάτω μια από αυτές στις 19 Μαρτίου 2020: Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) βλέπει ότι το προσωπικό ασφαλείας στα βόρεια σύνορα του Έβρου που εξουδετερώνει τις γνωστές τουρκικές προκλήσεις, αντιμετωπίζεται μεν με ενθάρρυνση και ευγνωμοσύνη από την Ελληνική κοινωνία, αλλά μόνο λεκτικά και όχι πρακτικά από την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ότι χρειάζεται πρακτική οικονομική βοήθεια, σε αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως στο στρατιωτικό προσωπικό, που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα υποδομών λόγω των Μνημονίων. Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί στην κατεύθυνση της παροχής εκτάκτου επιδόματος ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί διοικητικά, σε τάξη μεγέθους 1.000 ευρώ. Επιπλέον καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επιτέλους και να λύσει τα προβλήματα υποδομών και αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού, θεραπεύοντας την καταστροφή που έχουν φέρει τα Μνημόνια, στα οποία το κυβερνών κόμμα έχει εμπλακεί επίσης!!

Μπροστά από τις εξελίξεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης…

Μια ημέρα πριν η Τουρκία κλείσει τα χερσαία σύνορά της με τη χώρα μας λόγω κορονοϊού, το είχε ήδη ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με επιστολή που του απέστειλε την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου, στην οποία ζητούσε την παρέμβαση του, για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή των συνόρων από την εξάπλωση της πανδημίας. Στην επιστολή τους, οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης διαμαρτύρονταν, για την καθημερινή ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα, μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών και εμπορικών φορτίων προερχόμενων από την Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος προσπαθούσε να αποκρύψει ότι, είχε ακόμη και θανάτους από τον κορονοϊό και τόνιζαν:

“Ο Έβρος, ο οποίος ήδη σηκώνει το βάρος της φύλαξης των συνόρων μας, έρχεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τον αυξημένο κίνδυνο μαζικής εισαγωγής του κορονοϊού. Επειδή από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, λάβαμε την ενημέρωση, ότι παρατηρήθηκαν επιχειρήσεις αντιμετώπισης υγειονομικών περιστατικών, από την άλλη πλευρά των συνόρων, για τα οποία δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Τα ως άνω, σε συνδυασμό με το πλήθος διεθνών δημοσιευμάτων περί απόκρυψης από πλευράς της Τουρκίας, των πραγματικών αριθμών των κρουσμάτων, επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Διαφορετικά, η προσπάθεια όλων μας για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, κινδυνεύει να ακυρωθεί ενόψει της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας”.

Όπως δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό πόρταλ: https://dikografies.blogspot.com/!!

loading...