Ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα μας σώσεις αυτή τη φορά!

Έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία θανατηφόρα, ύπουλη, δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Έχουμε να παλέψουμε με το χρόνο, την σοβαρότητα, και τους εαυτούς μας. Για παράδειγμα, πόσο χρόνο (που αντιστοιχεί σε εξάπλωση της νόσου) χρειάζεται ένας ηλίθιος για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και να κατανοήσει τις ατομικές του ευθύνες, για να πειθαρχήσει. Ταυτόχρονα, ως χώρα έχουμε δυστυχώς ακόμα πολλά χρωστούμενα να εξοφλήσουμε από το διάστημα της κρίσης και της ακρισίας της. «Να μην διανοηθούν καν να κάνουν πράξη τις φήμες που προβάλλουν ΜΜΕ περί παρουσίας στρατού στους δρόμους, θα μας βρουν απέναντι, συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητο να δούμε τέτοιες εικόνες σε μια δημοκρατική πολιτεία», δήλωσε ο Πάνος Ρήγας. Δεν ξέρω από ποια αγορά ψωνίζει μυαλά ο κύριος αυτός, μια ακόμα πολύτιμη μονάδα από το ανθρώπινο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξύπνησε από λάθος πλευρά για να κάνει δήθεν αντιπολίτευση και να πουλήσει αντίσταση…

Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη λίγο πριν την πραγματική της έξοδο από την κρίση με μια νέα, απείρως πιο επικίνδυνη. Μια κρίση παγκόσμιας πανδημίας την οποία είχε την τύχη -μέσα στην μεγάλη ατυχία- να την αντιμετωπίσει λίγο μετά τις εκλογές και την απόσυρση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί αυτήν την εφιαλτική προοπτική: να ηγούνται, για παράδειγμα, του στρατηγικού σχεδιασμού, ο Φλαμπουράρης με το φραπόγαλο στο χέρι και την ακαταμάχητη σπιρτάδα στο βλέμμα, ο Καρανίκας, δεινός μελετητής του Πασκάλ και του Μρυκνέρ μαζί, και ο Πολάκης που συγκεντρώνει το σύνολο των αρετών που μπορεί να προικίσει έναν άνθρωπο ο παγκόσμιος πολιτισμός.

Η χώρα, ωστόσο, φαίνεται να έχει Άγιο…και μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει -λαμβανομένης υπόψη και της παραδοσιακής αναποτελεσματικότητάς της- εξαιρετικά επιτυχώς τα δύσκολα, σε σύγκριση μάλιστα με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών. Τα λάθη, ωστόσο, μπορεί να διορθώνονται, αλλά πληρώνονται πρώτα. Μας το υπενθυμίζουν ένας – ένας όλα τα λαμπρά παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τον υπερτροφικά ευφυή, Γιώργο Κυρίτση: «Η υποκαταμέτρηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό και να υπονομεύσει τα περιοριστικά μέτρα, πράγμα καταστροφικό. Και όλα αυτά, για να λένε οι καραγκιόζηδες κύκλοι Μαξίμου ότι η πολιτική τους αποδίδει. Αλλάξτε ρότα»…

Δυστυχώς δεν έχουμε εξοφλήσει ακόμα τα χρωστούμενα, καθώς, όπως μας απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διακεκριμένων προσωπικοτήτων του, «θα λογαριαστούμε αργότερα»! Τώρα μας κάνουν την χάρη και αφήνουν την ανάλγητη ακροδεξιά (δίχως Καμμένο) του Μητσοτάκη να αλωνίζει με …πρόσχημα τον κορωνοϊό. Μπορεί η ψυχολογία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζεται από το 3% αλλά τα λάθη που θα μας ακολουθούν πολλά χρόνια ακόμα, τον έφεραν με 32% στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτσι μαθαίνουμε εκτός από το πώς να πλένουμε τα χέρια μας και να προστατευόμαστε γενικά, ότι η πανδημία προφανώς είναι αποτέλεσμα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Πρόκειται για μια τολμηρή, πρωτοποριακή όσο και εξωφρενικά πρωτότυπη θεωρητική εκτίμηση, που δυστυχώς διαφεύγει της προσοχής των άλλων εθνών που χάνουν τον χρόνο τους ψάχνοντας να βρουν το εμβόλιο, ενώ η λύση είναι δίπλα τους. Με την κατάργηση του καπιταλισμού, θα σταματήσει η πανδημία την οποία θα αντικαταστήσει η παγκόσμια ειρήνη και η αδελφοσύνη των λαών. Άμα όμως έχεις Τσιόδρα στο επιτελείο σου και όχι Καρανίκα, αυτά παθαίνεις.

Πληροφορηθήκαμε επίσης και από τον κ Παπαδημούλη (διαπρεπή ευρωβουλευτή-επιδημιολόγο) ότι η πανδημία χτυπά τους πλούσιους (εξαιρούνται οι εκατομμυριούχοι ευρωβουλευτές της Αριστεράς) και τα κολεγιόπαιδα που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία (εξαιρούνται οι μαθητές με πατέρα αριστερό πρωθυπουργό)… Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δίχως την πολύτιμη θεωρητική συμβολή του πρώην συντρόφου του, Πάνου Καμμένου, δηλώνοντας ότι «ο κορωνοϊός, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, σκότωσε και το νεοφιλελευθερισμό». Είναι μια σκέψη-τομή …που θα ματώσει τον κορωνοϊο και ανοίγει διάπλατα νέες ατραπούς για την μετα-κορωνοϊακή εποχή.

Υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις όπως της κυρίας Δούρου και του Τόσκα, προσωπικοτήτων που πέρασαν στην Ιστορία ως υποδείγματα αποτελεσματικότητας, όπως και δηλώσεις συμπαράστασης που μας επιτρέπουν προς το παρών να ζήσουμε απρόσκοπτα την φρίκη μας και …θα λογαριαστούμε μετά.

Ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ για την μετάθεση των πειθαρχικών ποινών, και κυρίως σε ευχαριστούμε που δεν θα μας σώσεις αυτή τη φορά!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ – topontiki.gr

loading...