Ρωσική προειδοποίηση σε Τουρκία: ''Μην προκαλέσετε την Αρμενία - Τα στρατεύματά μας είναι πάντα σε ετοιμότητα''!


Νέο μήνυμα προς τον Ερντογάν.
Ηαστάθεια των σχέσεων της Ρωσίας με την γειτονική Τουρκία, η οποία ως μέλος του ΝΑΤΟ υπογράφει συμφωνίες με την Μόσχα με το ένα χέρι και με το άλλο τις παραβιάζει, μπορεί στο άμεσο μέλλον να εξελιχθεί σε μια άγρια πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης, Αλέξανδρος Κραμτσίχιν, σε σχετικό άρθρο του, ανέφερε το πιθανότερο σενάριο, το οποίο θα φέρει μια "παρεξήγηση" των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η οποία θα κλιμακωθεί άμεσα στο στάδιο μιας σοβαρής στρατιωτικής σύγκρουσης.

Η Άγκυρα με τις κινήσεις της, (προμηθεύει με όπλα το Αζερμπαϊτζάν και έχει Τούρκους αξιωματικούς στο γενικό επιτελείο στο Μπακού) θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υποστηρίζοντας άμεσα τις επιθετικές ενέργειες των Αζέρων.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσία θα έστελνε βοήθεια στην Αρμενία, επειδή η χώρα αυτή είναι μέλος του συνασπισμού των χωρών CSTO.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ενάντια στην 102α ρωσική βάση που βρίσκεται στο Γκιούμρι της Αρμενίας, θα αναγκάσει τον ρωσικό στρατό να κινηθεί για την διάσωσή της μέσω Γεωργίας, διότι απλά δεν υπάρχει άλλη διαδρομή.

Στην περίπτωση αυτή, το έδαφος αυτής της μικρής Καυκάσιας Δημοκρατίας θα γίνει το πεδίο της μάχης δύο στρατών.

Εάν ο ρωσικός στρατός προελάσει κατευθείαν μέσω της Γεωργίας, τότε θα διεξαχθούν μεγάλης κλίμακας χερσαίες μάχες στο έδαφος αυτής της χώρας.

Έτσι η Γεωργία, όπως και πολλές άλλες χώρες του Καυκάσου και της Υπερκαυκασίας, μπορεί να έρθει σε μια πολεμική σύγκρουση πέρα ​​από τη βούλησή της.

Συμπερασματικά, ο Ρώσος σύμβουλος του ΥΠΑΜ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια πλήρης ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι πλέον πολύ πιθανή.

Πρόκειται όμως για σενάρια ή για κάτι πιο χειροπιαστό;

Ενόψει μιας νέας πιθανής αποσταθεροποίησης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας με αφορμή την Συρία, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν σχέδιο να προελάσουν και να φτάσουν στα τουρκικά σύνορα.

Μιλάμε για εκατοντάδες επιλαρχίες αρμάτων μάχης με τεράστιους αριθμούς μέσων, που έχουν σκοπό να κτυπήσουν τα στρατεύματα του Ερντογάν, με παράλληλη διάλυση του γεωργιανού στρατού.

Η Ρωσία μαζί με τη Συρία, είναι έτοιμες να επαναλάβουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των φιλότουρκων τρομοκρατών στο Idlib και στο Χαλέπι, παρά τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί προηγουμένως μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι από τη σύναψη των συμφωνιών, η Τουρκία όχι μόνο δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με κάποια από τα συμφωνημένα σημεία, αλλά  επανειλημμένα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας.

Η Ρωσία έδωσε τελεσίγραφο στην Τουρκία για την κατάσταση στην Idlib. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι η Άγκυρα ήταν υποχρεωμένη να παράσχει αμέσως ελεύθερη δίοδο στον αυτοκινητόδρομο Μ4 για κοινές περιπολίες Ρωσίας-Τουρκίας, ωστόσο η Τουρκία δεν έλαβε καν μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής κατάστασης όταν η ρωσική στρατιωτική περιπολία μπλοκαρίστηκε και πάλι από Σύρους μαχητές και Τζιχαντιστές. τρομοκράτες.

Πόσο αντικειμενικά είναι αυτά τα επιχειρήματα είναι άγνωστο, ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας αστάθειας, Ρώσοι ειδικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος στρατιωτικής συγκρούσεως μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ιδιαίτερα από τότε που ο τουρκικός στρατός προσπάθησε επανειλημμένα να καταρρίψει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό Idlib.

Τέτοιες εκτιμήσεις και σενάρια δεν δημοσιεύονται χωρίς λόγο από την ρωσική πλευρά, αλλά αφορούν σαφώς υπαρκτές καταστάσεις, ειδικά ενόψει νέων κινήσεων της Άγκυρας σε Συρία και Ναγκόρνο/Καραμπάχ, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας εδώ και καιρό.

Πρόκειται για την δεύτερη προειδοποίηση του Κρεμλίνου μετά το ντροπιαστικό  “περίμενε” του νέου-σουλτάνου έξω από την πόρτα του Πούτιν, ως ενός απλού υπαλλήλου.   

 https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :