Υπερσκάφος στον ποταμό Έβρο – Θα βλέπουμε ακόμα και την «ανάσα» των Τούρκων – Δείτε εικόνες

Το υπερμάτι που τους «ξεγυμνώνει»…
Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, εδώ και 30 ημέρες, λειτουργεί στο ΓΕΕΘΑ ειδικό τμήμα αποδοχής δωρεών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον Έβρο.

Πάντα στην δύσκολη στιγμή υπάρχουν Έλληνες που στηρίζουν την πατρίδα. Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες έχουν ανταποκριθεί στο εθνικό κάλεσμα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η εταιρεία ΟΝΕΧ – Ναυπηγεία Νεώριου Σύρου είχε εδώ και μήνες παραχωρήσει για δοκιμή στην αστυνομία, στο Δέλτα του Έβρου, ένα ειδικά διαμορφωμένο σκάφος, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια στα αναγεννημένα ναυπηγεία Σύρου, με ελληνικής διαμόρφωσης ηλεκτρονικά μέσα.

Είναι αλουμινένιο σκάφος με βύθισμα μόλις 40 εκατοστών! Ως εκ τούτου καθίσταται ιδανικό για επιχειρήσεις στο Δέλτα του Έβρου, καθώς εκεί ο πυθμένας παρουσιάζει μεγάλες βαθομετρικές αυξομειώσεις.

Φέρει το όνομα «ONEX Νεώριον Ερμής ΧΙΧ» και χωρά πλήρωμα 4 ατόμων, κινούμενο με εξωλέμβια μηχανή 150 ίππων.

Έχει πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων:
Συσκευή δέσμης υπερύθρων για νυχτερινή πλοήγηση
Κάμερα Full HD
Κάμερα υπέρυθρου μικρού κύματος (SWIR)
Θερμική κάμερα IR ψυχόμενη
Σύστημα επιτήρησης με laser (Laser Range Finder) εμβέλειας 10 χιλιομέτρων

Το υπερσκάφος είναι πλέον το μάτι του Στρατού με εμβέλεια 10 χιλιομέτρων γνωρίζοντας σχεδόν με κάθε λεπτομέρεια τι προτίθενται να κάνουν οι Τούρκοι διακινητές, στρατιώτες και πράκτορες, σε οποιοδήποτε σημείο πριν ακόμη πλησιάσουν το νερό.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πολύ σημαντική προσθήκη έχουν διαδραματίσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δείτε εικόνες από το enikos.gr:

Με πληροφορίες από enikos.gr

loading...