Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσο θα κρατήσουν τα μέτρα – “Ορόσημο” η 10η Μαΐου

Στην εκτίμηση ότι εάν οι υφιστάμενοι περιορισμοί τηρηθούν απαρεγκλίτως από τους πολίτες και αποτραπεί η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η σταδιακή άρση των μέτρων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αρχής γενομένης από την περίοδο περί τη 10η Μαΐου, συγκλίνουν ειδικοί και κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, εάν οι εξελίξεις είναι θετικές, η άρση των μέτρων θα υλοποιηθεί σταδιακά, όπως σταδιακά έγινε και η επιβολή τους. Θα ακολουθηθεί δηλαδή μοντέλο capital controls, καθώς η πλήρης και ταυτόχρονη κατάργησή τους μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του προβλήματος.

Σε πρώτη φάση θα επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία, στη συνέχεια θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια και τέλος θα ξεκινήσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ο Ηλίας Μόσιαλος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος απευθύνουν έκκληση για την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες. Μένοντας στο σπίτι 6-8 εβδομάδες, αποτρέποντας έτσι την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, αφήνουμε παράθυρο για σταδιακή αποκλιμάκωση της επιβεβλημένης κοινωνικής απομόνωσης, σημειώνουν στην Καθημερινή.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν το βασικό και θετικό σενάριο εργασίας για την άρση των μέτρων, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστούν άλλες δυσμενείς παράμετροι, όπως η επιμονή της πανδημίας ή η επανεμφάνιση του ιού τον φθινόπωρο.

loading...